local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaule ekskluzīvāko un dārgāko koteiļu TOP 314

22 4
Žurnāla "Forbes Traveler" apskatnieki ir izjautājuši pasaulē smalkāko un elegantāko restorānu īpašniekus , vadošos bārmeņus, lai noskaidrotu, kuri tad ir tie unikālākie un reizē dārgākie kokteiļi, kas tiek piedāvāti apmeklētājiem. Top 3 tika sastādīts no dārgajiem dzērieniem, kurus visbiežāk pasūta svētkos un ikdienā.

1. Ritz Side Car no Parīzes

Šis kokteilis jau ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā. Pēc ekspertu atzinuma tas arī ir pats elegantākais kokteilis kādu nācies baudīt. To jauc "Bar Hemingway" viesnīcā "Ritz" Parīzē. To aizvadītā gadsimta 20.gados izdomājis pats Cēzars Ritcs ( Ritz). Dzēriens it kā sastāv no vienkāršām lietām : konjaks, "Cointreau" liķieris un nedaudz svaigas citronu sulas. Taču lielais noslēpums slēpjas faktā, ka konjaks ir "1830 Ritz Reserve". Tas ļauj izjust to, kas vairs šai pasaulē neeksistē, proti, no tādām vīnogu šķirnēm, ko aizvadītā gadsimta 60.gados Eiropā iznīcināja sienāži un kukaiņi. Šīs šķirnes vairs radīt no jauna nav izdevies nevienam. Cik īsti unikālā konjaka pudeļu ir palicis, tas izpausts netiek. Taču viena šāda kokteiļa, ko pasniedz Martini glāzē, cena ir 515 ASV dolāri. Pēdējo 3 gadu laikā tas pasūtīts 60 reizes.

2. Diamond no Londonas Londonas

Viesnīcas "Sheraton Park Tower" "Diamond в Piano Bar" bārmenis Jūsu dāmai var sajaukt Charles Heidsieck Vintage 2001 šampanieti ar Remy Martin Louis XIII konjaku, kuram ir vismaz 125 gadi un vienas pudeles cena pārsniedz 1750 ASV dolārus, trīs piles bitter uz blakus noliktā cukurgraudiņa. Pēc izvēles šo dzērienu greznos briljants vai rubīns. Ja gribēsiet 0,6 karātus, tad kokteilīša cena var sasniegt 4350 ASV dolārus. Trīs gadu laikā esot bijuši gadījumi, kad briljants dzēriena vērtību palielina līdz 17 000 ASV dolāru. Triju gadu laikā šis kokteilis ir pasūtīts reizes 20. Tiesa viesnīca nemin briljantu izmērus, kas devušies kā piedeva elegantajam dzērienam.

3. Sapphire Martini - no Ņujorkas


"Sapphire Martini" cena ir 3000 ASV dolāru emotion . Tas ir dārgākais Konektikutas štata "Foxwoods Resort" kazino kokteilis. Tā sastāvā ir klasiskais džins "Bombay Sapphire", taču pēc klienta izvēles var būt arī vodka. "Blue Curasao" sīrups un nedaudz sausā martiņi. Glāzes maliņa ir apvilkta ar zilo cukuru. Kā rotājums dzērienā ielikta sudraba nūjiņa, kuras galā piestiprināti nelieli auskariņi no briljantiem, safīriem un platīna. Triju gadu laikā 12 klienti ir pasūtījuši šo dzērienu.

Briljanti ārpus topa

Ņujorkas viesnīcas «Algonquin» bāra dzērienu kartē ir rakstīts «Martini briljantos». Tas jāpasūta dienu iepriekš. No pirmā acu uzmetiena — vodka, vermuts, olīvas — nekā neparasta. «Odziņa» ir tā, ka glāzes dibenā slēpjas pēc speciāla pasūtījuma izgatavots briljants. Atkarībā no tā lieluma šī dzēriena cena var sasniegt miljonu. Turklāt bārmenim obligāti ir jāatgādina pasūtītājam, lai tas brīdina šā dzēriena baudītāju, ka kokteilis ir ar piedevām, kuras nevajadzētu norīt. Topā šī dzēriena nav tāpēc, ka to vēl neviens nav pasūtījis.

22 4 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
to es vēl saprotu, ja kokteilis tiešām gatavots no dārga un/vai reta alkohola, bet nosaukt kokteili par dārgu tikai tāpēc, ka glāzē sabērti dārgakmeņi gan ir muļķīgi emotion tikpat labi katrs pat sev var uztaisīt "dārgu" kokteili, saberot glāzītē visas savas rotaslietas emotion
5 1 atbildēt
Hektors ar kolu
2 1 atbildēt
ja man izmaksātu, neatteiktos, pie tam vēl ja es varu paturēt sev kādu 17000 vērtu briljantu.
1 0 atbildēt
man garsho sharlote ar anannasu sulu(2,50Ls)...njamm...tun veel pino kolada(5Ls)...vai kautkaa taa raxtaas.
1 0 atbildēt
vee avatarsvee
sviests emotion tie dimanti pat garšu neizmaina emotion
3 3 atbildēt
labak par to naudu nopirkt kasti sņabja un nedeļu dzert !! a ne vienu glazi par lielam bapkam
2 2 atbildēt
tas ka tos lediņus liek iekšā, tas tā nenopietni, ķipa kokteilis pfffff rīgā tak arī kkāds latvijas pasta šefs hedonijā samaksāja 1100 latus par kokteili. ķipa gribēja kokteili ar kkādu baigi kruto konjaku, man šķiet arī Remy Martin Louis XII. bet, vajadzēja ņemt visu pudeli papildus, jo bārmenis negribēja bārmenis taisīt vaļā butilku..
0 0 atbildēt
:O neka ipasa te tiesham neredzu.. piekriitu Ronjai.. tad jau labaak dzert kaadu ljoti izsmalcinaatu un retu dzeerienu, nevis parasti vodku ar briljukiem ieksha..
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
He man labaak padavaij moku ar pienu :D Man tiik dargi dzeerieni neparak peec cenas,bet ja met iekshaa briljukus... :D Tomer piekriitu tiem,kas saka ,ka labak par to naudu nopirkt kasti ar snjabi :D:D:D
0 1 atbildēt
neizskatas nekas īpšs.. vienīgi tas Sapphire Martini vēl piesaista ar savu izskatu
0 1 atbildēt
Nju par to naudu -sņabi dzert varētu pusgadu ,ja ne vairāk ,bet tā vairāk gauumes lieta ja man personīgi būtu tik daudz naudas ,ka varetu atļauties kādu no šiem koteļiem -noteikti neatteiktos :)
0 3 atbildēt
Nju nezinu tos jussu tempus,bet atkarigas ari no ta kads sņabis emotion Nju jua godīdīgi es ar labaāk priekšroku dotu jau 'pārbaudītai vērtībaii -vodka + energy drink emotion emotion emotion
0 3 atbildēt