local-stats-pixel fb-conv-api

"Ļaunā gara izdzīšana"11

31 6
Modernais gadsimts?! Mūsdienīga domāšana!? Nē! Ir vietas, kur dziļā cieņā saglabājušās vairāk viduslaikiem raksturīgas ieražas. Spānija mums pazīstama ar savu dziļo, gandrīz fanātisko katolicisma ticību. Un te sastopams kas pagalam dīvains, lai arī kristīgo svētku ietvarā.
Ik gadu pavasara nogalē spāņi Kastrillo de Mursija (Castrillo de Murcia) ciematā atzīmē „Corpus Christi” (no latīņu valodas - Kristus miesa) svētkus. Viena no sō svētku sastāvdaļām, pazīstama jau no 1620. gada ir... „lēkšana pāri zīdaiņiem”, pazīstama ar nosaukumu El salto del Colacho (velna lēciens) jeb vienkārši – El Colacho. Kā tas izpaužas!? Pieauguši vīrieši, tērpušies nosacītos velna kostīmos lec pāri neaizsargātiem mazuļiem. Pagājušā gadā dzimušie mazuļi tiek saģērbti savās labākajās, greznākajās drēbītēs, noguldīti rindās uz matrača un bīstamā „spēle” var sākties. Šos „svētkus ”jeb paražu uzskata par vienu no bīstamākajām pasaulē. Cilvēki uzskata, ka ar šo riskanto, simbolisko izdarību attīra mazuļus no „iedzimtā grēka”, izdzenot „ļaunos garus”, kā arī nodrošina tiem labu veselību un veiksmi. Dīvainā paraža radusies, sajaucoties reliģiskiem un spāņu folkloras priekšstatiem.
31 6 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
dea avatarsdea
kā māte var atļaut kkādam idiotam velna tērpā lēkāt pāri savam bērnam ? ? ? neizprotu.. kā reliģija var iet tik tālu.. emotion
4 1 atbildēt
Stulbi!
3 0 atbildēt
daa... gudri ljooti gudri
2 0 atbildēt
Bet... vsp mums tas nav saprotams, viņiem tas ir pierasts... arī to varētu saukt par kultūras mantojumu... mēs arī neizprotam vēršu cīņas, ne?
2 0 atbildēt
jo labākas adidas, jo labāk izdzen? yes
2 0 atbildēt
Fanātisms vienmēr ir slikti... Taču, ir daudz vienkāršāki veidi, kā iziet no Iedzimtā grēka! :D Kristoties vnk! :D
2 1 atbildēt
njā, nav diezko gudri...
1 0 atbildēt
visnotaļ interesanti, bet neliekas īpaši prātīgi ;)
1 0 atbildēt
Dīvaina padarīšana, bet ciklvēki jau vienmēr ir bijuši dīvaini, tāpēc es jau vars nemaz nebrīnos.
1 0 atbildēt
dumb people-GET REAL!
1 0 atbildēt
Jap , ar trim svītrām cilvēks ir pasargāts uz visu mūžū :D Ko nesaprast vēršu cīņās ? Viens čubaks nogalina lopu un visi sauc : "Lai slavēts sātans!!!" , ko tur nesaprast ? :D
0 0 atbildēt