local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir DHMO un kāpēc tas ir tik bīstams?3

69 3

Izbaudiet! :)

DHMO jeb dihidrogēnmonoksīds ķīmiskais savienojums, kam nav krāsas un smaržas, dažkārt dēvēts arī par dihidrogēnoksīdu, hidrogēnhidroksīdu, hidronija hidroksīdu vai, gluži vienkārši, hidrogēnskābi. Tā pamatā ir nestabilā hidroksil grupa, ko var sastapt tādos savienojumos kā, piemēram, nitroglicerīns, sērskābe un etilspirts. Šķiet, nevienam nav sīkāk jāstāsta, kādu kaitējumu šīs vielas spēj nodarīt cilvēka organismam. Taču tas ir patiesi niecīgs, salīdzinot ar DHMO, vislabāk apzinātās briesmas, ko izraisa šī viela ir šādas:

Nāve, ko izraisa nejauša DHMO inhalācija, pat relatīvi nelielās devās;

Ilgstoša mijiedarbība ar DHMO cietā agregātstāvoklī izraisa nopietnus ādas un citu audu bojājumus;

Igstoša DHMO lietošana uzturā rada ļoti dažādus, netipiskus, dzīvībai bīstamus blakus efektus;

DHMO ir galvenā skābo lietu sastāvdaļa;

Gāzveida agregātstāvoklī DHMO izraisa nopietnus apdegumus;

DHMO ir galvenais augsnes erozijas cēlonis;

Noved pie lielākās daļas metālu korozijas un oksidēšanās;

Mijiedarbība ar dažādām elektroiekārtām un sistēmām bieži noved pie īssavienojumiem;

DHMO ievērojami samazina automašīnu bremžu efektivitāti;

Vienmēr atrodas ļaundabīgo audzēju aizmetņos;

Termālās DHMO variācijas izraisa El Nino laika apstākļu parādību.




Šie nebūt nav vienīgie ļaunumi, ko var izraisīt hidrogēnskābe, tomēr neskatoties uz to šī bīstamā viela tiek ļoti plaši pielietota visdažādākajās sfērās, te uzskaitītas tikai daži dihidrogēnoksīda pielietojumi:

Rūpniecisks šķīdinātājs un dzesētājs;

Praktiski visi pasaules vadošie sportisti izmanto, lai uzlabotu savus rezultātus, pie tam tas nav neatļauto palīglīdzekļu sarakstā;

DHMO tiek plaši izmantots bioloģisko un ķīmisko ieroču ražošanā;

Abortu vekšanā;

Rodas kā blakusprodukts naftas produktu sadegšanas procesā;

Pielietots apšaubāmu reliģiju kulta rituālos;

To izmanto pedofili un pornofilmu veidotāji (pielietojumu ētisku apsvērumu dēļ neminēsim);

Tika izmantots Hitlera un Staļina nāves nometnēs, kā arī, neskaitāmos cietumos Serbijā, Lībijā, Irākā, citās valstīs, arī jaunākajās ASV teroristu ieslodzījumu vietās.




Tomēr vēl briesmīgāki ir fakti, kas liecina, ka hidrogēnhidroksīds sastopams arī visparastāko, sadzīvē izmantojamo produktu sastāvā, pie tam, bieži vien ražotāji pat neuzskata par vajadzīgu par to paziņot patērētājiem. Tāpēc esiet uzmanīgi, lietojot lielāko daļu pārtikas produktu, medikamentu (īpaši šķidrā vai smērvielu formā) un visdažādākos kosmētikas līdzekļus. Bez tam DHMO spēlē nozīmīgu lomu lielākajā daļā NASA starpplanētu misijās, šķiet, šī organizācija meklē iespējas palielināt jau tā lielos hidrogēnskābes krājumus uz Zemes.

Īpaši bīstamu situāciju padara fakts, ka lielākās daļas politiķu oficiālā nostāja pret DHMO ir pilnīgi neitrāla, nereti pat pārspīlēti labvēlīga, jo uzstājoties pret to viegli iespējams nokļūt "politiski neizdevīgā" situācijā. Īpaši bīstamu situāciju rada fakts, ka sanitāro dienestu pārbaudes metodes neuzrāda DHMO, kā potenciāli bīstamu vielu, veicot pārbaudes, piemēram, upju baseinos vai jūrās un ezeros. Bez tam līdz šim jebkuram cilvēkam pat niecīgākā saskarsme ar dihidrogēnoksīdu, līdz šim ir izraisījusi neizbēgamu nāvi (mēdz gan būt atsevišķi veiksmīgi gadījumi, kad inkubācijas periods pārsniedz 100 gadus), tas pats sakāms arī par visām citām pazīstamajām bioloģiskajām būtnēm (ieskaitot augus!), atšķiras vienīgi inkubācijas periods.

NB! DHMO izraisa neatgriezenisku atkarību jau praktiski no pirmās lietošanas reizes!

69 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

emotion ir divu veidu cilvēki . Tie kas saprata un tie kas nē .

24 2 atbildēt

Ko tur daudz domat.Aizliegt un iznjemt no apgrozibas !

9 2 atbildēt

Copy-Paste emotion

4 1 atbildēt