local-stats-pixel fb-conv-api

Jocīgie, neloģiskākie un nejēdzīgākie likumi pasaulē.2

10 0

Vēl joprojām pasaulē daudzās valstīs ir spēkā likumi, kas labākajā gadījumā šķiet smieklīgi, tomēr jāpatur prātā, ka šo valstu pilsoņiem nākas tos ievērot. Par visstulbāko likumu zemi jau izsenis tiek uzskatītas ASV.

Šoreiz par jocīgiem likumiem Amerikas Savienotajās valstīs.
Teksasas štatā ir spēkā likums, kas aizliedz šaut uz bifeļiem no viesnīcas otrā stāva. Tāpat, šajā štatā nedrīkst stāvus dzert alu vairāk par trim malkiem.

Pavisam nesen tika pieņemts likums (autors šim likumam bijušais gubernators un vēlāk arī ASV prezidents Džordžs Bušs), par to, ka noziedzniekam, ne vēlāk kā 24 stundas pirms nozieguma veikšanas, rakstiski jāinformē potenciālais upuris par plānoto noziegumu. Šī likuma pārkāpšana tiesā tiks uzskatīta par vainu pastiprinošu apstākli.

Floridā neprecētas sievietes svētdienās nedrīkst lekt ar izpletni.

Maiami štatā ir aizliegts braukt ar divriteņiem, kas nav aprīkoti ar skaņas signāliem, tai pat laikā skaņas signālu izmantošana Maiami ir aizliegta.

Čikāgā par krimināli sodāmu noziegumu tiek uzskatīta maltītes ieturēšana degošā mājā.

Aijovas štata Fort Medisonas pilsētā ugunsdzēsējiem, pirms katra izbraukuma uz ugunsgrēku, ir jānovada 15 minūšu treniņš.

Kentuki štatā neviena sieviete nedrīkst peldkostīmā parādīties uz ceļa, ja vien viņu nepavada divi policisti, vai arī viņai rokās nav lāpsta. Izņēmumi pieļaujami, ja sievietes ķermeņa svars vai nu nesasniedz 40 kg, vai pārsniedz 90 kg.

Ņūdžersijā var arestēt katru, kas restorānā čāpstina.

Kalifornijā likums aizliedz dzīvniekiem pāroties tuvāk par 500 m pie skolām, baznīcām un sabiedriskās ēdināšanas vietām. Turpat Kalifornijā automašīna, kas brauc bez vadītāja, nedrīkst pārsniegt braukšanas ātrumu 60 jūdzes stundā; nedrīkst laizīt vardes un krupjus.

Indianas štatā vīrieši, kas bieži skūpstās, nedrīkst nēsāt ūsas. 1984. gadā tika pieņemts likums, kas aizliedz ar šaujamieročiem atvērt konservu bundžas. Visbeidzot - Indianas štatā likums nosaka, ka skaitlis „π” (pī) ir vienāds ar 4, kamēr visā pasaulē tas ir: 3,1415.

10 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

ko tik jeņķi neizdomā emotion

1 0 atbildēt

Ņūdžersijā var arestēt katru, kas restorānā čāpstina.

 

šitas ir labs, neciešu, ka sēž pie galda un čāpstinās, brr pretīgi.

0 0 atbildēt