local-stats-pixel fb-conv-api

Izveido pats savu valsti!12

137 0

Kā izveidot pašam savu valsti?

Vērojot kas notiek Latvijā, - bezjēdzīgi referendumi, nejēdzīgi likumi ACTA, SOPA, kā arī marihuānas legalizāciju atbalsta tikai 16% iedzīvotāju, un itkā ar to nebūtu gana, tad vel ir tā Okartes skatuve...

Man tas apnika.

Es izdomāju, ka jāveido pašam sava valsts. Tas patiešām ir iespējams un nav tik grūti kā varētu likties. Paša nodibinātas valstis sauc par Mikronācijām, un tādas ir daudz, ja neticiet ejiet palasīt wikipēdiju.Vienīgi par to, vai citas pasaules varas atzīs tavas valsts suverenitāti ir cits jautājums. Bet tas nav svarīgi. Tātad viss kas tev jādara ir -

Atrodi teritoriju.

Te tu drīksti izpausties, tava valsts var būt tava paša māja, vai istaba, vai pat skapis. Vari iet atkal pretējā virzienā un izdomāt kaut ko grandiozu piemēram pats savu salu, vai pat kontinentu. Ja nav slinkums vari izvēlēties kādu no planētām, vai pat izdomāt pats savu planētu. Tieši tā, - mikronācijā kurā es esmu pilsonis mums ir kolonija uz Marsa, kā arī uz Plutona. Pats esmu "deklarējies" vel uz neatklātas planētas Vendoras.

Pasludini neatkarību.

Ja tev ir pašam savs reāls zemes pleķītis kā sava valsts, vari nosūtīt sev tuvumā esošajām valdībām savu neatkarības deklerāciju. Vienīgi uzmanies, jo valdība var arī neatbalstīt tavu valsts izveidi, un uzskatīt to par draudu, un tīri teorētiski pieteikt tev karu. Bet neatkarības pasludināšana nav obligāts pasākums. Tu vari pastāvēt arī kā neatkarīga nācija, bez neatkarības deklerācijas. Ja kas, tā pat izdarija Taivāna.

Izveido valdību un konstitūciju.

Te tu arī vari sarakstīt visu, kādēļ veido savu mikronāciju, vai tu balsties uz vēstures avotiem, un mēģini radīt jaunu Romas impēriju, vari arī tu vienkārši to taisi prieka pēc, un pasludini sev par piemēram Imperātoru, un savu suni iecel par aizsarbības ministru. Izdomā valsts pārvaldes formu. Būsi tirāns, vai arī pie tevis valdīs demokrātija.

Piesaisti iedzīvotājus.

Ja vien nevēlies, ar savu suni divatā valdīt savā mikronācijā, iesaku piesaistīt jaunus pilsoņus. Vislabākais veids ir izveidot mājaslapu savai valstij. Kur cilvēki varēs pieteikties uz tavas valsts pilsonību. Izdomā noteiktus kritērijus kuri tiks pieņemti un kuri nē. Varbūt tests? Kādi likumi viņiem būtu jāievēro. Kā viņi varēs identificēt sevi. Piešķir viņiem pases, ko viņi varētu izrpintēt paši, vai ID kartes. Man pašam ir izpintēta pase, vel gan neesmu paspējis ielaminēt.

Piešķir simbolus savai valstij.

Uzzīmē pats savu karogu. Atļauj lai tava mazā māsa uzzīmē karogu. Izveido ģērboni. Attēlo tur grābekli. Vai gludekli. Nav svarīgi, tā ir tava valsts. Izdomā savu valūtu, izkal īstas monētas, vai arī pasludini par likumīgu maksāšanas līdzekli koka lapas. Ej vel tālāk, izdomā pats savu valodu! Izveido dažādas kūltūras iezīmes kādas pats vēlies. Piemēram meitenēm pēc 14:00 dienā ir pieņemts staigāt bez krūštura. Vai arī piemēram tikai krūšturī.

Izveido armiju.

Pat vismazākajām valstīm ir armija. Nav svarīgi kas dienēs tavā armijā, cik karavīru tur būs, un ka varbūt jūsu ieroči būs tikai ūdenspistoles. Tikai laicīgi pārdomā cik lielu armiju spēsi izturēt, jo nauda būs jāņem no paša budžeta.

Tātad īsumā lai uztaisītu savu Spociju tev vajadzēs, - Savu teritoriju, valdību, pastāvīgus pilsoņus, un spēju nodarboties ar diplomātiskas dabas jautājumiem.

Izpēti kā darbojas citas Mikronācijas, tanī kurā esmu es, viņa pastāv jau ilgāk kā 30 gadus.

Ja tu gribi lai tava valsts pastāv ilgāku laiku, tad sāc jau domāt laicīgi par infastruktūru. Īstai valstij tomēr ir vajadzīgi ceļi, slimnīcas, policija, bordeļi, kaķu viesnīcas, kotlešu restorāni, kāmīšu kastrācijas veterinārais punkts u.c.

Tiem kas grib zināt, kā man sokas manā valstī, un citas nesvarīgas aktualitātes saistībā ar bruņurupuču grupveida seksu var man piesekot te: http://www.twitter.com/SaulsPakne

Reklāma
137 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000

tu gudrs

5 0 atbildēt

skaista meitene, kura visu laiku stāsta jokus uz vientuļas salas, ēm, tiešām, nav citas iespējas? :D:D

4 0 atbildēt

berniba es katru dienu taisīju savu valsti emotion

 majas bija no lego bet iedzīvotāji fērbiji zaldātiņi un transformeri

2 0 atbildēt

Šitas būtu jāizmeiģina :D

1 0 atbildēt

Ko tu piipee :D labs!emotion

2 1 atbildēt

Drīz varēs gaidīt spoku impēriju emotion

1 0 atbildēt

tieshaam labs emotion emotion tev ir izdoma !

1 0 atbildēt

Labāk visi veidojam soku cilivizāciju ,valsts izmēri mana mazdēliņa lego kasteemotion

1 0 atbildēt

cietumos būs daudz piekritēju - narkomānu

0 0 atbildēt

Vot ta i štelle!emotion

0 0 atbildēt