local-stats-pixel fb-conv-api

Angļu valoda un vectēva humors1

73 1

Vectēvi un viņu humora izjūta. Divas lietas, kas veido spēcīgu ķīmisko savienojumu, ja viņi mīl savus mazbērnus un grib izjokot, ja pašiem tā kā pēdējā stundiņa ir situsi mīkstajā, izgulētajā dīvānā. Tad nu man stāsts par aktuālo angļu valodu un, protams, mīļo vectēvu.

Mans vectēvs reiz jaunībā bija apņēmies iemācīties angļu valodu. Kā ne kā šī valoda sāka pārņemt pasauli. Diemžēl vectēvam mīļākais teiciens bija - norīt bezvērtīgo krievu rubli, ko pēcāk viņš mēdza nožēlot, it sevišķi pēc reizes jaunībā, kad kojās ar vienu amerikāni Džordžu saderēja uz to, ka Savienotās valsts jaunieši (zināmi kā "Brīnums uz ledus") vairāku spēļu sērijā hokejā nespēs uzvarēt PSRS profus hokejā . Skaudrā realitāte- PSRS neuzvarēja (sērijā 3:4), un vectēvam nācās apēst 8 standarta lieluma Staļina bildes, kas bija vērtīgākas par rubli un līdz ar to arī "barojošākas" un derībām noderīgākas (paldies dievam, partijas biedri neuzoda šo ķecerību!), uzkožot Hruščova dzīvokļa tipa rasējumus, kas bija plānoti Purčikā pretī šī brīža Minskai..

Paldies, Tretjak, par atvairītajām ripā un paldies, Džordž - Jū ār e rīlī gūd frend ov main, - mēdza teikt vectēvs...

Astoņdesmito sākumā izrādījās, ka vectēvs bija pārpratis Džordža teicienu par dzīvokļa rasējumu apēšanu (būtu pieticis ar Staļina ūsu nograušanu no lielās bildes, kas atradās garajā koju gaitenī). Jo nu tomēr būvēt hruščovkas bija viņu darbs. Kad pie Džordža - what are You doin' - saprata, ka tas gluži nebija jādara, bija jau par vēlu.. Tad nu vectēvs nolēma mācīties English.

Nu tā pēc gadiem desmitiem mīļais vectētiņs guļ tāds savārdzis savā gultiņā, vairs nevar daudz parunāt un čukstus saka:

- Aim sinking...;

Vectēvs ievilka dziļu elpu. Es teicu - vectēv, vectēt? Tu sapnī slīksti? Grimsti?

- Aim sinking - Jū..?

Klepus. Klepus iztraucēja viņam sakāmo.

Ko? Kas? Tu slīksti, bet es...? Ko es - es uzturēt ģimeni? Es Tavs mīļākais mazdēls? KO ES?

Vectēva piere savilkās it kā sāpju grimasē, un tās čukstus izkliedza.

- I'm sinking - Jū ēsking...

Kam man jautāt? Ko jautāt? Pasaukt veco mammu? Un pajautāt, kā Tevi izglābt no slīkšanas sapnī? - es izmisis jautāju.

Uz ko mans vectēvs atbildēja:

- Es saku: Es domāju, ka Tu nu gan esi ritīgs pakaļu karalis..

Un vectēvs skaļi smējās! Izrādās, ka viņš tik nesen uzzinājis, ka uz Mārtiņiem tirgošu ar āboliem pildītos tītaru dupšus un uzreiz zināja, kur likt lietā savu skaļo bronhītu un angļu valodas zināšanas.

Ak, mans mīļais vectēvs. Nākamajā Tavā jubilējā dāvanā būs pildīta tītara di$%sa :)

73 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Vaji.Bilde ir OK-kaut gan sen jau zinama.Un par to hokeja seriju-nu tur viss ir saputrots-hokeja jauniesi pieveica PSRS hokeja izlasi Leikplesidas olimpiadee ar 4:3-notikums ko pec tam nosauca par "Miracle on ice".Serija kur Kanadas hokeja profi pieveica PSRS zvaigznes notika 1972 gadaaa.-un tos dzekus-kaut vai Giju Lefleru-par jauniesiem nu nosaukt nevaretu.Brinums visai pasaulei bija ka Kanada neuzvareja parliecinosak.

0 0 atbildēt