local-stats-pixel fb-conv-api

Agrāk(1973) un tagad(2008)..21

46 2
1. Roberts lepni atnes uz skolu savu jauno kabatas nazi.

1973.:
Bioloģijas skolotājs izvelk savu Šveices nazi, un visa klase salīdzina abu nažu kvalitāti.
2008.:
Policija saņem signālu par maniaka-psihopāta iebrukumu skolā.Skolu bloķē policijas specvienības, Robertu apšauda ar iemidzinošām lodēm un bezsamaņā nogādā slēgtā ārstniecības iestādē.Psihologu grupa veic šokēto skolnieku un skolotāju terapiju.Drīz vien skolu slēdz, bet pēc pusgada, pilnībā pārbūvētu, to ar lielu pompu atklāj iekšlietu ministra klātbūtnē.

2. Roberts un Markuss pēc stundām sakaujas.

1973.:
Skolnieki sadalās divās līdzjutēju grupās.Markuss uzvar, Robertam no deguna nāk asinis.Abi paspiež viens otram roku un problēma ir atrisināta.
2008.:
Tiek izsaukta policija un arestēti abi.Roberta māte ierosina kriminālprocesu par smagiem fiziskiem bojājumiem.Abus izslēdz no skolas, viņi nesaņem skolas beigšanas atestātu un nevar turpināt mācības.
Roberts iekārtojas par krāvēju, Markuss par pārdevēju Makdonaldā.

3. Roberts ir nemierīgs stundās, traucē citiem ar savu pļāpāšanu.

1973.:
Robertu atstāj pēc stundām, nākamreiz viņš ārpus grafika tīra klases telpu.Tagad stundās viņš ir mierīgs un nevienam netraucē.
2008.:
ārstu grupa diagnosticē Robertam "pavājinātas uzmanības sindromu" smagā formā.Robertam no rītiem un vakaros injicē lielās dozās bremzējošus preparātus, viņš kļūst preparātatkarīgs.Stundās viņš ir kļuvis apātisks, toties nevienam netraucē.Skola iegūst papildus psihologa vakanci un paaugstinātu finansējumu darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām.

4. Roberts spēlējot futbolu izsit logu un dabuj no tēva pērienu.

1973.:
Apdrošināšanas kompānija apmaksācietušajam zaudējumus,Roberta kabatas nauda tiek samazināta uz pusi.Nākamreiz futbolu spēlējot viņš ir uzmanīgāks.
2008.:
Kaimiņiene ziņo par tēva cietsirdīgu attieksmi pret bērnu.Roberta māte liecina par analogu gadījumu apmēram gadu atpakaļ.
Roberta tēvam aizliegts 10 dienu laikā tuvoties mājai.Psihologs parunā ar mazāko māsu un konstatē ka arī viņa pārcietusi varmācīgu apiešanos.Roberta māte šķiras no vīra, Robertu turpmākos dažus gadus regulāri apseko psihologi.

5. Ahmeds slikti zin vācu valodu un paliek 8. klasē uz otru gadu.

1973.:
Vasarā Ahmeds ņem privātstundas, biežāk pavada laiku ar vāciski runājošiem bērniem un saņem sekmīgu atestātu gadu vēlāk.
2008.:
Ahmeda lietu nosūta cilvēku līdztiesību komisijai.Prese sašutusi par skolas administrācijas rīcību: "Vācu valoda nav Pasaules Galvenā valoda, un nav nepieciešams visiem to zināt!"Ahmeda lieta - tipisks rasu diskriminācijas piemērs.Sabiedrības spiediena ietekmē, Ahmedu pāreksaminē pēc 3. klases līmeņa testiem, kurus viņš kautkā-nebūt nokārto.
Izlaiduma eksāmenus Ahmends nokārtot nespēj, atestātu nesaņem,vācu valodu joprojām neprot un iztiek no bezdarbnieku pabalsta.

6. Roberts iemet skudru pūznī petardi.

1973.:
Daži desmiti no 4. 376. 295 skudru iet bojā.
2008.:
Par to uzzina GreenPeace aktīvisti.Pievienojas vietēja dabas aizsardzības komiteja,zaļo partijas nodaļa, bāriņtiesa un kriminālpolicija.Robertam diagnosticē antisociālu uzvedību, piromāniskas noslieces un tendenci uz vardarbību.Roberta vecākiem, brālim un māsai jāiziet ģimenes psihiatrijas kurss.Roberta vecāku dzīvoklī notiek kratīšana, tiek meklēti varmācību propagandējoši materiāli.Roberta dators arestēts, jo tajā instalēta spēle Counter Strike.Lieta nonāk terorisma apkarošanas nodaļā, un Roberta tēvam, pilotam pēc profesijas, līdz dzīves beigām aizliedz lidot.

7. Volejbola spēles laikā Roberts nokrīt un nobrāž ceļgalu.Skolotājs piesteidzas klāt, palīdz piecelties, aizved uz sekretariātu, kur uzlīmē plāksteri, un kādu laiku sēž blakus, mierinot viņu.

1973.:
Pēc pāris minūtēm Roberts skrien turpināt spēli.
2008.:
Skolotāju atstādina no darba par seksuālu uzmākšanos nepilngadīgajiemTiek uzsākts kriminālprocess, kurš ilgst 3 gadus.Šo trīs gadu laikā skolotājam aizliegts veikt pedagoģisku darbu un viņš strādā par taksistu.

kopēts.
46 2 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000
sanaak latvijaa aizvien ir 73. gads...
0 1 atbildēt