local-stats-pixel fb-conv-api

Āfrikas krāpnieki: mīlestība no pirmā acu skatiena38

671 1

Long story short.

Atrodos darbā, ir brīvs brīdis, tāpēc ielūkojos facebook. Pēkšņi mani uzaicina kaut kāda Mellissa Cassa. Pirmā doma: kas pie velna?! Paskatos profilu, lai uzzinātu kas ir kopīgie draugi. Izrādās neviens cits kā senais draugs Kaspars.
Viss tiek smalki izrunāts kopējās firmas čata sarakstē apmainoties ar visiem ekrānšāviņiem.
Pētu profilu un jau pirmajā minūtē saprotu, ka profils ir viltus. Skola norādīta kā Kotdivuārā eksistējoša augstskola, bet dzimtā pilsēta un dzīvessvieta - Ventspils. Nodomāju, kāpēc gan neapstiprināt un nenoskaidrot, kas mūsu jaunajiem draudziņiem ir aiz ādas.

Nospiežam pogu "confirm".

Nepaiet pat ne minūte, kad jau pirmais teksts čatā tiek saņemts. Aptuveni kaut kas tāds: "Salu kā Tu esi?" Uzreiz saprotams, ka tiek izmantots "google translate". Valoda tiek pēkšņi nomainīta uz angļu, jo jaunie draugi saprot, ka saruna nevirzās uz priekšu.

Vārds pa vārdam un izrādās, ka mūsu jaunā draudzene Mellissa ir patiesībā no "Rīgas". Diezgan dīvaini, jo norādīts taču, ka no Ventspils. Tiek taujāts pēc e-pasta adreses, lai varētu apmainīties ar bildēm.
Shēma uzreiz skaidra – tiek uzaicināti konkrētā pilsētā dzīvojoši cilvēki, ja draudzības aicinājumu apstiprina, tad saaicina arī Tavus draugus. Sāk intensīvi sarakstīties, turklāt teksti visiem ir identiski, bet pēc atbildēm skaidrs, ka otrā pusē sēž reāls cilvēks, nevis ieprogrammēts bots. Pēc neilgas sarakstes tiek prasīts, lai nosūtat savu bildi, vēlāk jau aiziet pikantāka rakstura bildes, bet beigās domājams, ka pat kailfoto.
Shēmas jēga - dabūt Tavu kailfoto vai pikanta rakstura bildi, tad izspiest no Tevis naudu draudot nosūtīt bildi visiem Taviem draugiem utt., kas jau ir saaicināti draugu lokā.

Tiklīdz shēma noskaidrota, ir jauns mērķis. Spēles nosaukums – ČAKARĒ ČAKARĒTĀJUS. Mērķis – bezjēdzīgi tērēt skameru laiku un resursus, lai tiem līdz profila izdzēšanas brīdim būtu mazāk iespēju ievilkt savos tīklos kādu dulburi. Atļautie paņēmieni: viss – meli, pasakas un naivas avs tēlošana.

Stāstam ir laimīgas beigas. Pēc vairāku dienu troļļošanās skameru profils ir dzēsts. Stāstā gaišā puse – man ir skameru e-pasta adrese un sarakste pagaidām turpinās.
TROLL HARD or GO HOME! emotion

P.S
Pievienoju dažas fotogrāfijas un ekrānšāviņus hronoloģiskā secībā. Sarakste nav pilnīga diemžēl. Nepaspēju visu iemūžināt līdz profila dzēšanas brīdim.

Neesiet lētticīgi un dzeniet naglas Āfrikas prinču smadzenēs!

P.P.S.
Atvainojos par pareizrakstības kļūdām sarakstes laikā ar Āfrikas prinčiem. Saruna tapa smieklu pavadījumā.

671 1 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

17. bilde, kad otra pusē sēdošais cilvēks nesaprot neko, un tu vari viņu āzētemotion

3 0 atbildēt

Scammeri ir cirvji  emotion

2 0 atbildēt
Tiešām kāds uz kaut ko tādu uzķeras?! 😀😀 "You have problems with your keyboard..."😆😆😆👍 Tik rēcīgi!
1 0 atbildēt
Lmao.
1 0 atbildēt

Šitā vienu man paziņu apčakarēja. Ar izdabūja kailfoto un pēc tam internetā ielika.

1 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

njaa ar tiem faperiem pilna pasaule! emotionemotion jadomā ar savu galvu un būs ok emotionemotionemotion

0 0 atbildēt

wtf xd

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Nice emotion
0 0 atbildēt