local-stats-pixel fb-conv-api

kā rodas ,,Selgas'' cepumi4

31 11

Cepumi “Selga”

Latvijā cepumi SELGA ir iemīļoti jau kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem. To pierāda ne tikai pieaugošais to pieprasījums, bet arī neskaitāmās saņemtās balvas. Tomēr vislielākā atzinība mums ir atsauksmes no pircējiem. Kāds tad ir “Selga” noslēpums? Pirmkārt, cepumu īpašo garšu atceramies no bērnības, kad vasaras novakarē vecmāmiņa tos pasniedza mums kopā ar krūzi piena un pasaulē garšīgāko mājas ievārījumu. Tieši tādēļ recepti mēs neesam mainījuši kopš pirmā cepuma Selgas ražošanas. Cepuma tapšanas procesu ikdienā nenogurstoši uzrauga tehnologs – lai milti ir balti, sviests dzeltens un nepietrūkst cukura, bet krāsns neaprauj melnus stūrīšus. Izcilāku cepuma garšu padara no Latvijas laukiem nākušais piens un graudi. Otrkārt, papildus iecienītajiem un gadu gaitā novērtētajiem klasiskajiem cepumiem, regulāri tiek radīti arī citi “Selga” cepumu veidi, kas atbilst visdažādākajām gardēžu vēlmēm – “Selga” ar šokolādes garšu, īru krēma garšu, iebiezināta piena garšu, karameļu garšu, kā arī ar apelsīnu gabaliņiem vai magonēm. Tādējādi cepumi vienmēr seko savu pircēju vēlmēm. Lai "Selga" cepumi nepietrūktu nevienam ģimenes vai draugu pasākumos, radīti arī lielāki “Selga” cepumu iepakojumi “Party klasika” un “Party ar īru krēma garšu” ar ērti lietojamiem mazāka izmēra “Selga” cepumiem. Treškārt, šie cepumi ļoti labi garšo ne tikai atsevišķi, bet arī kopā ar citiem iecienītiem un gardiem produktiem. Daudzās ģimenēs par tradīciju kļuvusi biezpiena kūkas un “biezpiena namiņu” gatavošana, kas nav iedomājama bez gardajiem “Selga” cepumiem. Kurš gan neatceras īpašo gardumu – “Selga” cepumu ar ievārījumu un pienu? Šī kombinācija lieliski iepriecina arī šodien! Un tā ir tikai daļa no plašajām “Selga” cepumu izmantošanas iespējām!   Kā tiek gatavoti Latvijā iecienītākie cepumi “Selga”?   Pirmais un būtiskākais solis “Selga” cepumu ražošanā ir cepumu mīklas sagatavošana. Lielajā mīklas katlā jauc kopā Latvijā ražotus augstākās kvalitātes miltus, cukuru, garšvielas un citas sastāvdaļas, kas nodrošina “Selga” cepumu īpašo, aromātisko garšu.  Pēc apmēram 20 minūšu rūpīgas maisīšanas, cepumu mīkla ir gatava.  

Lai iegūtu tikai “Selga” cepumiem raksturīgo formu un rievaino virsmu, gatavā mīkla tiek virzīta uz formēšanas mašīnas rotoriem, kas uz 1,5 metrus platas lentas mīklu izrullē un izspiež sagataves “Selga” cepumu formā. 

Kad no mīklas izgatavoti cepumi “Selga” tik pazīstamajā četrstūru  formā, tie ir gatavi cepšanai. Tas notiek īpašā, 24 metrus garā krāsnī, kur cepšanai nepieciešamos 270oC nodrošina atklātas liesmas degļi un karstā gaisa plūsma. Cepšanas laiks ir līdz četrām minūtēm, kuru laikā cepumi kļūst smaržīgi un iegūst zeltaini brūno nokrāsu. Pabeidzot cepšanu, cepumi apmēram četras minūtes tiek dzesēti speciālos tuneļos. Kad "Selgas" cepumu temperatūra ir zemāka par 40oC, tie ir gatavi iepakošanai. Pacelti vertikāli un sarindoti nebeidzamās rindās, cepumi tiek virzīti uz fasēšanas iekārtu, kas spēj iepakot līdz pat 126 “Selga” cepumu paciņām minūtē!   Iepakoti paciņās cepumi SELGA ir gatavi doties pie Jums, sagādājot saldus mirkļus gan ikdienā, gan svētkos!
31 11 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

būtu vēl bilžuki nevis tik viengabalains teksts, vispār būtu gūt. :)

5 0 atbildēt

copy+paste. :(

1 0 atbildēt

mm

0 0 atbildēt

GRIBU CEPUMUS!!!

0 0 atbildēt