local-stats-pixel

Wormholes15

50 5

Labprāt uzrakstītu kādu ievadu par šo visu, bet nav ko teikt. Pat nezinu ko domāt. Kā? Kāda mārrutka pēc? Nu vienkārši vajag palasīt...

Pateicoties izcilā fiziķa Albert Einstein teorijām par "wormholes" un musdienu ģeneālajam zinātniekam Stephen Hawkins teorētiskajām šī projekta koncepcijām, beidzot ir tīri teoretiski un praktiski izanalizēts tas kā šo pārdrošo ideju pārvērst realitātē. Šo ideju lieliski apstiprina lielais hadronu paatrinātājs kurš jau pilnā jaudā darbojas un spēj cilvēkiem sniegt tik svarīgos un lidz šim nenoskaidrotos kosmosa noslēpumus.

Ja kāds vel nezin kas ir wormholes, tad es paskaidrošu pavisam īsi, elementāri un saprotami. Wormholes ir vai nu dabīgā vidā (nu jau tiri teorētiski to var izdarīt māksligi) izveidojušies melnie caurumi kosmosā kuri spēj iesūkt sevī iekšā pat milzīgas zvaigznes un pat gaisma ir bezspeciga un nespej no tiem izkļūt. Un jau 8 gadus atpakaļ tika izvirzita teorija ka ja divi šādi melnie caurumi atrastos ar centru viens otram pteti tad butu iespejams šķērsot milzīgas kosmosa teritorijas ļoti īsā laikā.

Ar kosmosa kuģi no zemes lidz marsam jalida 6 meneši, bet ja būtu abos galos šie wormholes tad to varetu burtiski paris sekunžu laikā

Wormholes ir ka makslīgi portāli caur kuriem cilveki var veikt milzu attalumus.

Musdienu atrakais cilveces raditais mehanisms ir Voyager1 kurš spēj parvietoties ar atrumu 17km/sekundē, bet tas nav pilotejams aparats bet gan robots kurš klausa cilvēku komandas.

No musu skatu punkta tuvākā saulei līdzīgā zvaigzne ir Alfa Centuri, un pavisam iespejams ka ap šo zvaigzni rinķo lidzīgas planētas kā zeme un ka tur iespējams dzīvo saprātīgas būtnes. Bet diemžēl lidz sim to nav iespējams izpētīt jo lielākie teleskopi nespej ieraudzit tik mazas planetas ka zeme, tie knapi pamana tadas planetas kā Jupiters. Un lidz ar to teoriju ka pie šīs zvaigznes varētu but apdzivota planēta- ir neiespējami uzzināt. Un attalums ir parak liels lai uz turieni sutitu cilveces tehniku, jo pat ar tadu atrumu ar kadu parvietojas Voyager1 vajadzētu 20 000 gadus lai lidz turienei nokļūtu. Bet ja izdosies musdienu lielākais eksperiments ar wormholes tad lidz turienei varetu nokļūt paris minušu laikā!

Lai uztaisiti mākslīgu melno caurumu ir vajadzīgs kosmosā radīt 10-20 kodolsprādzienus ap kuriem ir izveidots mākslīgs magnētiskais lauks, tā rezultātā melnā materija spētu aprīt elektronu impulsus un izveidotos tāds kā atvars kurš uztaisītu "shortcut" uz citu melno caurumu.

Bet ir viena problēma- nebus gluži tā ka ja izdosies uztaisit šo projektu ka mes varesim ceļot uz jebkuru vietu kosmosā. To kā uztaisīt wormhole šajā galā nu jau ir zināms, bet mes nevaram to pašu izdarīt otrā galā uz kurieni mes velamies ceļot, lidz ar to palīgā nāks māte daba un mes varesim ceļot tikai uz turieni kur jau ir izveidojušies dabiigie melnie caurumi. Tatad par musu izveidoto iekšā, bet par dabigi izveioto arā.

Ir jadoma ari par tehniku jo parasti kosmosa kugi ir par neizturigu shada veida celojumiem. Visticamakais ka pirmie eksperimenti tiks taisiti tikai ar nanotehnologijam.


Šo avanturisko projektu ir planots sakt 2011 gada beigās vai 2012 gada sākumā, un tas prasīs apmeram 4 gadus kamēr viss tiks pabeigts. Un kass zin, iespejams jau 2016 gadā mes beidzot vaigā varēsim skatit daudz attistitaku civilizāciju par mums.



50 5 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000

Bet kā,ja pa vienu galu iekšā pa otru ārā...tad atkal tajā otrā galā tevi sūc iekšā.

Tas ir tas pats,kas ja cauri zemeslodei būtu tunelis,kurā tu ielektu ( pieņemsim,ka nesadegtu) kad tu būtu izkritis cauri zemes centram,pēc kāda laiciņa atkal kristu uz zemes centru līdz visticamāk apstātos zemes centrā bezsvara stāvoklī..

in your face howkins! :D 

4 0 atbildēt

nesen bija, un pirms tā nesen arī bija. -  

1 0 atbildēt

psc tas ir joks vai viņi tiešām domā taisīt melnos caurumus ??!! .... 

1 0 atbildēt

Atkal jāsaka, ka MĒS VISI MIRSIM!

0 0 atbildēt

Huya emotionemotion

0 0 atbildēt

Jo tālāk jo trakāk...

0 0 atbildēt

patīk šādi video

0 0 atbildēt

Besī, ka sīkajiem nepatīk lasīt, šis raksts ir pelnijis 100x vairāk + pa tiem I suck at life, bezjedzigam galerijam un komiksies.  P.S. Vakar lasīju, man liekas, ka video nebiji pielicis, tad bij tikai bilde, vai arī es vnk biju pārāk lielā pālī ? :D

0 0 atbildēt