local-stats-pixel fb-conv-api

Veselīga uztura pamatprincipi8

Veselīgs dzīvesveids ir tas, pēc kā visi kaut reizi ir tiekušies. Veselīgs dzīvesveids palīdz novērst dažādas slimības un kaites. Lai dzīvotu veselīgi ir jāievēro 3 galvenie principi – sabalansēts uzturs, fiziskās aktivitātes un atteikšanās no kaitīgiem ieradumiem.

37 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Piramīda ir un paliek piramīda, ja pat tā ir "kājām gaisā"! /Priecīgs, ka ievēro "piramīdas" ēšanas principus 🤗/😂

5 0 atbildēt

💪

4 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

Šitas šodien ir stipri pārspīlēts un daudzi uztver pārāk slimīgi, t.i., "neveselīgais veselīgums". Visu vajag, bet ar mēru. Arī atlaist šad tad vajag, par garīgo veselību arī jārūpējas 😄

3 0 atbildēt

😀👌

1 0 atbildēt

Par piramīdām neko nezinu, bet vienīgā eļļa, ko ķermenis spēj pārstrādāt pēc termiskās apstrādes ir olīveļļa, nu vēl ciedru riekstu eļļa, bet vai Jūs to varat kaut kur dabūt? Vairums asu garšvielu rada enerģētisku šķērsli Jūsu sirdij, vispār lielākā daļa garšvielu lielākā vai mazākā mērā taisa šādas nepatikšanas... Gaļa, zivis - jā viss baigi forši, bet to pārstrādei aiziet 50% no uzņemtās enerģijas. Racionālāk ir ēst augu valsts olbaltumvielas un apģērbties siltāk. Turklāt mums vajag tikai trāpīt ēdienreizes griezumā 10/10/80 (OBV/tauki/ogļhidrāti), kur cukurs ogļhidrātos nepārsniedz 48% īpatsvara. B12 vitamīns? Ziniet cūciņas prot to izgatavot no augu valsts produktiem... mēs nē? Nopietni??? Mazāk mizojiet un viss būs kārtībā.

Šķiedrvielas. Tur gan ir sūdi ar zināšanām. Kāds kaut ko ir sajaucis. Šķiedrvielu pārstrāde organismam paņem daudz enerģijas... Cik daudz? Nu kad Jūs no kopējā uzņemtā uztura nedēļā pārsniedzat uz katriem 100 g - 0.57 g šķiedrvielās Jūsu dzīves potenciālais ilgums sāk samazināties. Tālāk ejot, jau pat Jūsu veselība sāk klibot. Pārbaudiet reklāmas saukļu atbilstību veselīga dzīvesveidu veicinošiem apstākļiem. To tiešām var kaut kur atrast un izlasīt. Google translate.

Cukurs ir ātra enerģija. 8 min un tas jau ir asinīs. Jāpaspēj izlietot 26-28min, citādi ķermenis ražos siltumu tukšgaitā, lai tiktu no tā vaļā. Bet pārkarsējot Jūsu reproduktīvos orgānus, šī dzīves nozare sāks klibot, labākajā gadījumā. Un tad vēl tāds sīkums - ir tādi tauki. Kad to ir par daudz uzturā, cukura pārsātinājumu nevar vienkārši samazināt. Ir 5 rezerves mehānismi, lai tomēr to izdarītu, bet regulāri laižot "sarkanajā režīmā", tie viens pēc otra tiek izvesti no ierindas. Insulīns. Diabēts. Sirdstrieka. Nāve. Dabas produktos pietiek cukura, rūpnieciskais (biešu,niedru) rada tikai neiecietību, stresu, adrenalīna dominanci. Sāls diemžēl nav labāks - hlorīdi iznīcina šūnu membrānas, tādējādi nogalinot šūnas. Ēdiet 2x dienā, bet kafiju gatavojiet Mokka kanniņās! Būs labi!

1 0 atbildēt