local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Apple noklausās lietotāju personīgās sarunas?2

20 0

Bijušais Apple darbinieks, kurš pagājušā gada vasarā visiem darīja zināmu faktu, ka tehnoloģiju gigants noklausās lietotāju Siri ierakstus, ir sevi parādījis pasaulei. Tomass le Bonniecs (Thomas le Bonniec) strādāja Siri “šķirošanas projektā”, kurā tika apkopoti audio fragmenti, lai uzlabotu viedā asistenta precizitāti.

Pagājušajā gadā Bonniecs izdevumam The Guardian atklāja, ka, strādājot Apple, viņa darbs bija klausīties privātus un dažreiz intīmus ierakstus, tostarp medicīniskas diskusijas, kriminālas darbības, intīmas nodarbes un oficiālas biznesa sarunas.

Trauksmes cēlājs sākotnēji palika anonīms, taču nu ir atklājis sevi, protestējot pret rīcības trūkumu pret Apple par cilvēka pamattiesību pārkāpšanu – un viņš to ir darījis ar atklātu vēstuli Eiropas privātuma regulatoriem, paužot savas bažas.

Nebūtu grūti noteikt personu, kuru jūs noklausāties, it īpaši dzirdot nejaušas frāzes – adreses, vārdus un tā tālāk” jūlijā laikrakstam The Guardian sacīja Bonniecs.

Vēstulē, kuru Bonniecs nosūtīja visiem Eiropas datu aizsardzības regulatoriem, teikts: “Ir satraucoši, ka Apple (un neapšaubāmi ne tikai Apple) turpina ignorēt un pārkāpt pamattiesības un turpina masveida datu vākšanu“.

Esmu ārkārtīgi noraizējies, ka lielie tehnoloģiju uzņēmumi noklausās burtiski visu cilvēci, neskatoties uz to, ka Eiropas pilsoņiem tiek teikts, ka Eiropas Savienībā ir viens no spēcīgākajiem datu aizsardzības likumiem pasaulē. Likuma pieņemšana nav pietiekami laba: privātuma pārkāpējiem tas ir jāuzspiež.”

Bonniecis ieņēma apakšuzņēmēja amatu Apple Cork birojos, kur viņš klausījās fragmentus gan angļu, gan franču valodā līdz atkāpšanās brīdim 2019. gadā.

Viņi darbojas morāli un juridiski pelēkajā zonā,” viņš tolaik teica The Guardian, “un viņi to masveidā dara jau gadiem ilgi. Viņiem vajadzētu par to atbildēt visos iespējamos veidos. ”

Viņš turpināja, sakot, ka katru dienu klausījās tūkstošiem ierakstu no dažādām Apple ierīcēm, tostarp iPhone, Apple pulksteņiem un iPad ierīcēm – jebkuras ierīces, kurā pieejama Siri.

20 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Kāds man nevar paskaidrot, KO TIEŠI visi šie dienesti vēlas sadzirdēt?

2 0 atbildēt