local-stats-pixel fb-conv-api

TZOA – līdznēsājama ierīce, kas ziņo par vides kvalitāti0

16 0

TZOA ir ierīce, kas tika radīta, lai cilvēki apzināti varētu izvairīties no atrašanās piesārņotā gaisā. Nelielajai apaļajai ierīcei ir sensori gaisa kvalitātes, UV starojuma, gaisa mitruma un temperatūras mērīšanai. Visi šie sensori nodod datus viedtālruņa aplikācijai, lai noteiktu vides stāvokli sev apkārt. Ierīces un aplikācijas lietotājs var ātri gūt ieskatu gaisa kvalitātē pašreizējā atrašanās vietā un dalīties šajā informācijā, lai izveidotu savas pilsētas vides stāvokļa karti.

Šis produkts vēl atrodas tikai sākumstadijā - izstrādes komanda darbojas ar prototipiem un veic ierīces testēšanu, salīdzinot tās gūtos datus ar citu atmosfēras sensoru datiem.

Ierīce TZOA atpazīst arī brīžus, kad atrodaties kamīna, plīts vai degošas sveces tuvumā. Lai gan šādas situācijas ir ikdienišķa parādība, arī tās atstāj zināmu iespaidu uz mūsu elpošanas orgānu sistēmu.

Tālruņa aplikācija pēc datu saņemšanas sniedz atbilstošajai situācijai kādu risinājumu. Piemēram, atvērt logu ventilācijas nolūkos vai arī rosina ierīces lietotāju pārliecināties, ka ziemas periodā tiek uzņemts pietiekami liels saules gaismas daudzums.

Gaisa kvalitāte tiek mērīta, nosakot tajā esošo daļiņu daudzumu. Tā ir svarīga cilvēka elpošanas orgānu veselībai. UV starojuma un gaismas daudzums ir nozīmīgi faktori, kas ietekmē cilvēka labsajūtu un darba spējas. Pārlieku augsts UV starojuma līmenis var izraisīt ādas vēzi un pāragru ādas novecošanos.

Nelielā ierīce izmanto Bluetooth, lai nosūtītu datus uz atbilstošo aplikāciju tālrunī (pieejama gan iOS, gan Android). Aplikācija vizualizē vides datus un sniedz informāciju par to, kā tevi un tavu ikdienas dzīvi ietekmē gaisa piesārņojums un UV starojums.

Aplikācija piedāvā aplūkot arī dienas, nedēļas un mēneša kopsavilkumu, kas atspoguļo galvenās vadlīnijas par vides stāvokli, kādā tu mēdz uzturēties visbiežāk.

16 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000