local-stats-pixel fb-conv-api

Radīta tehnoloģija, kas var aizstāt saules gaismu un mazināt klaustrofobiju2

41 0

Ar Eiropas Savienības fondu atbalstu projektam COELUX ir izstrādāta tehnoloģija, kas rada dabiskās gaismas fiziskos un optiskos efektus iekštelpās, simulējot saules gaismas izplatīšanos un kritumu cauri atmosfērai. Iedomājieties, ka atrodaties telpā bez logiem, vienlaikus jūtot saules gaismu spīdam uz sejas - šo unikālo sajūtu tagad ir iespēja sajust. Ir pierādīts, ka šis fenomens pozitīvi ietekmē komfortu un labsajūtu iekštelpās, kur nav pieejama saules gaisma.

Izstrādājot jaunāko enerģiju taupošo LED tehnoloģiju ar sarežģītu optisko sistēmu un izmantojot nanostrukturizētus materiālus augstākās tehnoloģijas logu sistēmā, COELUX projekts ir atklājis revolucionāru inovāciju mūsdienu apgaismojuma un dizaina industrijā, kas uzlabos labsajūtu iedzīvotājiem visā Eiropā un ārpus tās.

"Ar COELUX jūs variet būt zem saulainām debesīm vienmēr un visur," norāda profesors Paolo di Trapāni (Paolo di Trapani), projekta koordinators un fiziķis Insubria Universitātē Komo, Itālijā, kura pētniecību pēdējo desmit gadu garumā vadījusi vēlme atdarināt dabīgo gaismu. "Gluži kā mēģināt aprakstīt tropu saules krāsu vai smaržas niansi, ir tikpat grūti aprakstīt COELUX pacilājošos efektus, kas rodas no iespaida, ko rada šī tehnoloģija. Projekta gaitā savāktie pierādījumi liecina, ka pat klaustrofobiskas personas jūtas laimīgi un relaksēti, nokļūstot COELUX gaismā, par spīti tam, ka viņi ilgstoši atrodas pāris kvadrātmetru lielā telpā bez logiem." Tehnoloģija pieder Insubria Universitātes IT kompānijai "CoeLux Srl".

41 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Tehnoloģija, kas ļaus dzīvojot dziļi zem zemes nenonākt depresijā, bet realitātē šo tehnoloģiju par velti vajadzētu dalīt Somijā, kur cilvēki cieš no depresijas

3 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt