local-stats-pixel fb-conv-api

Kā mūs apkrāpj telekompānijas?89

250 53

Mūsdienās telefons, tā ir lieta bez kuras mums grūti iztikt. Tāpēc, kad mēs iegādājamies telefonus izvēle var būt grūta, jo īpaši ja telefons jāņem uz 2 gadiem. Bet cik daudz mēs varētu ietaupīt pērkot uzreiz? Šajā rakstā es visu salīdzināšu ar bites piedāvājumiem, jo lielākā daļa cilvēku, ko es pazīstu, lieto biti.
P.S lai redzētu cenas, palieliniet katru bildi.

250 53 89 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 89

0/2000

Lōģiski, ja tu atmaksā telefona cenu 24 mēnešos būs aizdevuma %, jo kompānija to naudu varēja apgrozīt vai iztērēt citādi pēc saviem ieskatiem. No otras puses, Tu uz 24 mēnešiem piesaisti sevi pie viņu tīkla, ar šādu bonusu kompānijai būtu jāsamazina cena, jo tu kļūsti par viņu klientu. Protams, par to visu var spriedelēt līdz vēlam vakaram, lai nu kā, telefonam ir vienīgā primārā funkcija - nodot un saņemt balsi attālumā, tb zvanīt, tādēļ nav ko tizloties, pērciet telefonus sākot no 7 latiem, tagad tādu ir milzum daudz. Bet mobilie operatori čakarē visus daudz smagāk un pavisam savādākos veidos. Piemēram, vai tu zināji, ka ir gandrīz neiespējami mēnesī norunāt vairāk par 300 minūtēm, reti kurš cilvēks pārsniedz šo laiku sarunājoties pa telefonu, papēti savus rēķinus gada griezumā, tad kāda velna pēc man jāņem tarifs ar bezlimita zvana minūtēm? 300 minūšu tarifus neviens operators vairs nepiedāvā, sakritība? Es tā nedomāju! Un tas ir tikai viens piemērs... 

42 1 atbildēt

Telefoni tur ir dārgi, bet muļķīgi ir salīdzināt ar pašām zemākajām atrodamajām cenām.

Pirmkārt, tās salidzini.lv "zemākās" bieži vien ir firmas, kurām ir liels risks noziedēt pēc pusgada, un Tu paliksi bez garantijas. Tur ir brīdinājumi - "firma mainījusies pēdējā gada laikā", bet pat lielas firmas Latvijā ir nozudušas ( Dateks, m79), likvidējot firmu, uzsākot jaunu un visas saistības tutū.

Otrkārt, tie bieži vien ir "pelēkie" telefoni - kaut kur Anglijā no Orange vai O2 līzingā paņemti, tad "atbloķēti" un nosūtīti uz citām valstīm kā jauni. Tāpat bieži nāk iekšā citiem reģioniem paredzēti telefoni, kuriem pēc tam latviešu valodas uzlikšanai jātne jāveic (savulaik baigā problēma bija) un citi sviesti.

Treškārt, nav teikts, ka "lētākie" veikali vispār spēj dabūt preci par to cenu reālā laikā - norādīts, ka veikalā esot, bet piezvani un pamēģini dabūt. Bieži vien atduries pret "labi, iemaksājiet naudu, mēs 3 nedēļu laikā varbūt dabūsim". Tu nopietni tici, ka mazās firmiņas pilnu plauktu ar jaunākajiem S4 tur ofisā uz vietas?

Ceturtkārt, pat ja garantija ir, tad Latvijā tā ir tik ļoti nereglamentēta, ka firmām ir pierasti jebkuru skrāpējumu uz ekrāna tulkot kā "jūs sadauzījāt telefonu, tāpēc garantija uz to vairs neattiecas". Trodeks, piemēram, pirms kādiem gadiem radiniekam laboja pat pret sienu sistu telefonu ar skaidri redzamu sasitumu. Nez kā tur ir tagad, bet sīkās firmiņas mierīgi var izvairīties no remonta saistībām.

 

Vārdu sakot, tajā telefonpirkšanas procesā ir tik daudz zemūdens grābekļu :D , ka prasti salīdzināt cenas ar visvisvislētāko var tikai cilvēks, kuram telefonu iegāde aprobežojas ar "man vecāki nopirka".

 

Plus, protams, ja vēl ir "2 gadi", tad elementāri hipotekārais (ar zemu risku) ir jau kādi ~4%gadā. Bet ja līzinga kompānijām augsta riska grupā (viegli realizējama sadzīves elektronika) jācīnās ar haļavščikiem-nemaksātājiem (zaudējumi) un kaut kā tas jākompensē, tad procenti būs vēl lielāki.

To pašu S3 pērkot uz 6 mēnešiem līzingā, sanāk 170Ls samaksāt. Xnet tas telefons bez līzinga maksā 158Ls. Pierēķini xnet cenai līzinga procentus un būs. Bite jau arī grib piesaistīt klientus, nevis prasti tirgot telefonus, kas viņiem nav un nebūs pamatbizness. :)

28 2 atbildēt

Interneta veikalos 95% iespējamība, ka būs daaaudz lētāk nekā operatoru veikalos vai kaut kādos tehnikas veikalos, kur var arī telefonus nopirkt. BET...ir jāskatās, kurā veikalā pērc. Piemēram, es i neskatos sīkāko i-eikalu piedāvājumus, kas ir galīgi nedzirdēti, vai mazpazīstami.

17 0 atbildēt

It's called business, babe! emotion

16 0 atbildēt

pilnīgi muļķīgs raksts!! Visi to zin! un ne visiem ir 300ls ta vnk uz rokas utt.. taka padomajot par visiem faktoriem protams izveles katrs sev tīkamāko... + seit jau ir +/- viss izstāstīts kāpēc cenas ir augstākas.. + njēmu tel. bite.. uzreiz... garantija viss ir.. vienreiz esmu nesis...nedelas laikā salaboja un  viss kartiba.. pagaidam pec manām domā bite ir veiksmīgākā kompānija! pēctam seko LMT un tele2 ir apakšgalā, jo cik klausos vienas problēmas vien ir ar tele2... taka jāā padomā par visiem faktoriem pirms cep ko augšā!!

20 4 atbildēt

Cik Tev Tele2 samaksāja par rakstu? :D

11 1 atbildēt

Lielākais telefonu uzcenojums rodas no starpniekiem, veikals ir tikai beidzamais pārdevējs... emotion

9 0 atbildēt

autor, tu esi klauns ... pamēģini dabūt garantiju no lētākajiem interneta veikaliem, kad kautkas notiks.. vai arī nopērc trubu un pamēģini to atgriezt aptkaļ viņiem ...

Mani telefoni: htc one m7 un htc sensation

8 1 atbildēt

Mana mamma pirka telefony no dataleks.lv, iesaku tur iepirkties

7 1 atbildēt

Reāli stulbs raksts, un virsraksts vispār ir bullšits...Tas ir viņu piedāvajums, un neviens tev nespiež pirkt no viņiem, un viņu uzdevums nav pārdot telefonus par maksimāli zemāko cenu..

6 1 atbildēt

vecīt tas nekas ja tu paņem to telefonu kkādā stūra veikalā un tev kkas notiek bet tev neņem pretī uz garantiju bet tajā pašā laikā BITE/LMT vai kāda cita lielā kompānija paņemtu !!!!!!!!!!!!!!!!!111

4 0 atbildēt

Sākšu ar to, ka tu aizskāri manas jūtas aiztiekot biti, jo šī kompānija mani nav ne reizi apkrāpusi un pa visiem gadiem cik vien tā ir Latvijā un tās pakalpojumus sniedz man.

Pirkt vai nepirkt ir katra brīva izvēle. Kompānija nopērk to telefonu tāpat par kaut kādu X naudu un pieliek klāt uzcenojumu, lai būtu peļņa.

Turpināsim ar to, ka salīdzini.lv lētākie piedāvājumi ļoti bieži nav pieejami un/vai veikals ir ar apšaubāmu izcelsmi. Ir pašam gadījies pasūtīt un aprauties, ka veikals uzmet. Šī iemesla dēļ maksāju tikai skaidrā naudā uz vietas saņemot preci.

Ne reizi vien vislētākais pieejamais piedāvājams ir stipri dārgāks par lētāko atrodamo.

Pats paņēmu vasarā Samsung Galaxy Note II un pārmaksāju 90ls visā gada termiņā. Varēju uzreiz arī paņemt, bet manam makam ilgtermiņā ir vieglāk pārmaksāt. Domāju daudziem latviešiem tā ir. Tā kā te jau tirgotāji vien vinnē un spēlē uz jūtām.

Kopumā varu teikt - LIELS mīnuss par rakstu.

7 3 atbildēt

Viss jau ir skaisti, bet tieši no oficiālā piegādātāja (runāju par SAMSUNG, par pārējiem nezinu) Latvijā telefonus pērk tikai mobilo telefonu operatori, ELKORs un Trodeks. Par citur pirktiem nevar zināt, no kurienes nāk. Tā kā es par garantijām, nevis mistiski ieekonomētiem latiem. Skopais taču maksā divreiz...

3 0 atbildēt

Es ar pirms paris nedelam nopirku galaxy s4 kkautkur virs 300 ls interneta veikala , kad es iegaju tele 2 tā galaxy s4 cena bija vairak neka 150 ls lielaka 

2 0 atbildēt

Abiem izdevīgi, internetveikals dabū klientus, kuriem nav tik daudz nauda, bet pārējie veikali paļaujās uz pensionāriem, kuri nemāk iepirkties internetā, un uz hipsteriem, kuriem ir vairāk naudas nekā vajag.

2 0 atbildēt

nuuu neviens nevienu nekraapj ... taa ir katra briiva izveele ... paarmaxaat vai nee .....  nekur jau nav raxtiits ... peerc uz liizingu un neparmaxaa ne santiima! 

+ runaajot par paarmaxaatajiem procentiem ... neaizmirsti ka peec 1maa gada lata veertiiba kriitas ... un peec otra veel vairaak kritiisies taa ka gala rezultaataa navarka sanaaktu kkur 25%no 29.9%.. labakaja gadijuma.... tikai muljki aizdod naudu uz ilgaku laiku bez procentiem! a veel lielaaki muljkji njem aizdevumus liizingus utt! ......

 

ja nesanaak pikjis uzreiz lai panjemtu .. tad vaino sevi nevis kompaanijas ... kas maak slaukt taadus pamulkjus kaa tu :D

2 0 atbildēt

Man ir Nokia C2-03 Dual SIM. Neko daudz krutāku es netīkoju. Nopirku uzreiz interneta veikalā šo telefonu pirms gadiem 2 laikam jau pa 56Ls. Skaisti jau tie tačskrīni ir, bet ar maniem telefona lietošanas izgājieniem viņš nedēļas laikā kaut kur būtu tā nokritis, ka nebūtu pat jēgas labot. Plusā es labāk šitādu telefonu nekā megakluci, ko knapi rokā vispār var noturēt :D

2 0 atbildēt

Letāko internetveikalu es NEKAD neskatos, jo tad, kad es pirku Samsung Galaxy S4 (šī gada vasarā) bija tādi veikali, kas pārdeva šo telefonu, un citas veikala sadaļas bija dārza preces un viss kaut kas tamlīdzīgs. Es vienmēr pērku telefonu veikalā, ar kuru ir bijusi pieredze - arī šoreiz pirku veikalā 316.lv, jo biju jau pirkusi iepriekšēji telefonu tur un viss ļoti labi. Lai gan telefons pie mammas, bet kāds trešais vai ceturtais gads iet tagad. Protams, nav tur tās lētākās cenas, bet ja es varu atļauties samaksāt par Ls20 vairāk un uzticamā veikalā, tad kāpēc ne?

Pie tam jā, Bitē ir dārgi telefoni, bet toties tarifu plāni lēti. Atceros, kad mana ģimene bija pie LMT, tad par katru cilvēku (tolaik bijām četri) maksājām ~Ls17, bet tagad esam pieci (bijām seši, bet dzīve ir dzīve) un visi kopā maksājam ~Ls17.

1 0 atbildēt

Tie salidzini.lv paši lētākie varianti ir vai nu paredzēti citai valstij, un pārdodas ar neīstajiem mod rom,  vai ar nenoņemiem ķīniešu hieroglifiem vietām vai iztrūkst, piem, play veikals utt.

1 0 atbildēt

Netaisi rakstu par lietām ko nesajēdz! Tu nezini no kurienes nāk lētie telefoni un kā produktam veidojas cena!

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »