local-stats-pixel

Jūnija beigu karstums4

Jūnija pēdējā nedēļā Latvijā anticiklona ietekmē tiek prognozēts saulains un vasarīgi silts un karsts laiks ar gaisa temperatūru vairākus grādus virs klimatiskās normas.

Atbilstoši jaunākajām prognozēm, karstākais laiks būs darba nedēļas otrā pusē, kad ceturtdien un piektdien maksimālā gaisa temperatūra ticami var sasniegt +29°...+32°C. Nedēļas sākumā un vidū telpas vēdināt palīdzēs vēsās un mērenās naktis, bet naktīs uz piektdienu un varbūt sestdienu vietām tiek pieļauta arī tropisko nakšu iespējamība ar gaisa temperatūru virs +20°C. Šobrīd Eiropas vidēja termiņa prognožu centra modelis naktī uz sestdienu Kurzemes DR prognozē ap +22°C - karsti!

Lai gan abi klimatiskie modeļi līdz pat piektdienai nokrišņus neprognozē, pastāv neliela lokālu negaisu un lietus iespējamība. Sagaidāms, ka karstākās dienas būs no trešdienas līdz piektdienai, savukārt visdrīzāk sestdien varētu ierasties aukstā atmosfēras fronte, vietām nesot lietu. Tā kā atmosfēras spiediens kopumā saglabāsies augsts, plaši un spēcīgi nokrišņi šobrīd netiek prognozēti.

Līdz piektdienai prognozēts pavisam lēns, mainīga virziena vējš, ko tuvāk brīvdienām varētu nomainīt DR/R puses vējš, veldzi nesot sākot ar Kurzemi. Par aukstumu gan to saukt nevar, tāpēc bažām par aukstu laiku nav pamata. Arī turpmāk gaisa temperatūra varētu būt kādu grādu virs normas.

 
41 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma