local-stats-pixel fb-conv-api

Ir saņemta ziņa no citplanētiešiem26

446 0

Beidzot, vai ne? Gribētos jau uzreiz iedomāties, ka tās ir instrukcijas kā uzbūvēt starpzvaigžņu kuģi un pie viņiem aizlidot. Tā nav "Contact" vai "Signal" filma. Neviens ārpuszemes spēks vēl negrasās mūs pataisīt par hostiem un mūsu ķermeņi nav vajadzīgi citplanētiešu jaunās paaudzes dzemdēšanai. Runa ir par divu zinātnieku, kas nodarbojas ar kosmosa izpēti, paziņojumu. Taču vienas ārpuszemes civilizācijas vietā mums tiek piedāvāti iespējami 234 kandidāti.

446 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

ja uz zemes nebūtu vairāk kā 1000 gadus valdījusi baznīca, tad mēs noteikti būtu tehnoloģiskā attīstībā kādus 1000 gadus tālāk. Līdz ar to, pieņemt, ka kāda cita civilizācija ir attīstījusies vismaz 10000 gadus, ir tīri normāla hipotēze, un attiecīgi būtu normāli, ja sāktu uztvert signālu anomālijas. 

Savukārt no zemes signāli ir tikuši apmēram 150 gaismas gadu attālumā, tas ir, laiks, kad sāka skanēt radio, vēlāk arī TV pārraides. Un signāls izplatās uz visām pusēm, tādejādi WOW signālu varētu uzvert civilizācijas, kuras dzīvo 150 gaismas gadu attālumā.

7 0 atbildēt

Manuprāt apgalvojums ka jo attīstītāka civilizācija, jo vairāk vajag enerģijas nav īsti pareizs. Enerģijas patērīņa pieaugums ir lietderīgs tikai līdz kautkādam zināmam punktam. tālāk tas neies.  Paskatamies  kautvai mūsu tehnoloģiju attīstību.

simts gadus atpakaļ lai pārvietotu tonnu smagu auto vajadzēja vairāk kā 10 litrus degvielas, mūsdienās vairs tikai mazliet vairāk par 5, tātad krietni audzis lietderības koificents.

Agrāk radio torņi patērēja daudzus demitus Kilovatu enerģijas raidīšanai, tagad dažus simtus vatu - tātad atkal pieaudzis lietderības koificents.

20 gadus atpakaļ lai apgasmotu izstabu tērējam 100 vatus tagad labi ja 10..

Un tā tas ir visās jomās, jo attīstoties tehnaloģija konkrētai lietai lai veiktu to pašu darbu vajag arvien mazāk enerģijas - līdz liedderības koificents pietuvojas simtasm (simtu protams nav iespējams sasniegt).. Būvēt to Daisona sfēru - lieka enerģijas un resursu izniekošana.To varēja apgalvot pusgatsimtu atpakaļ..

Un parasti tie apgalvojumi ir balstīti uz tā brīža zinātnes sasniegumiem.

Sarp citu kautkur aizpagājušā gadsimtā viens gudrinieks izrēķināja ka Parīzai 2000 gadā būs milzu problēmas - jo nebūs kur likt zirgu sūdus, un pietrūks barības. (tā pareģojuma izteikšanas gadu gan neatceros emotion

7 0 atbildēt

Par Baznīcu kā tehnoloģiju bremzētāju var diskutēt! Viduslaikos klosteri bija kultūras un zinātnes centri, savukārt daudzie mūku ordeņi attīstīja tehnoloģijas ļoti strauji, piemēram, slavenais Templiešu ordenis, par kura noslēpumiem joprojām raksta un pēta. Templiešu ordeni nīcināja Francijas karalis, Anglijā karalis masveidā postīja klosterus un tādējādi pazaudēja zināšanas par dažādiem izgudrojumiem.

4 0 atbildēt

Dvj beidz chakarēt visiem smadzenes, vnk pasaki - ir citpliņi vai nav?! emotion 

3 0 atbildēt

Ņemot vērā, ka elekotromagnētiskais starojums Visuma mērogos izplatās "ļoti lēni", kas liek domāt, ka citplanētieši raidīs šādus signālus? Tāpat naivi ir domāt un meklēt dzīvību tikai t.s. "komforta zonās" kā arī uzskatīt, ka dzīvība citur attīstās ķīmiski līdzīgi kā uz zemes. Tas, protams, nav izslēgts, bet uzskatu, ka tas ne tuvu nav vienīgais veids.

3 0 atbildēt

Ļoti interesants raksts, paldies emotion

3 0 atbildēt

..vēl negrasās mūs pataisīt par hostiem..

Angļu valodā vārds host nozīmē saimnieks, vadītājs emotion

1 0 atbildēt

Loti interesanti!

1 0 atbildēt

"Neil deGrasse Tyson" ir astrofiziķis un viņš ļoti bieži ir runājis par to kas ir kas. Šajā gadījumā ir tāpat kā ar NLO, tas ir "Nezināms" lidojošs objekts, bet kaut kā nezinam, kas tas ir, bet uzreiz sakam ka tie ir citplanētieši. 

-Par šādiem gadījumiem viņš arī ir teicis, pārsvarā planētām ir pārāk bieza atmosfēra un tādēļ nekādu informāciju nevar no viņām iegūt, un signāli, kas tiek iegūti parasti ir aiz planētas esošs pulsārs, kas dod ciklisku elektromagnētiskos pulsus.

1 0 atbildēt

Interesants raksts, gaidīsim, kas sekos tālāk, tavs pieņēmums par Daisona sfēru varētu būt viens no variantiem. emotion +

1 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

1 0 atbildēt

emotion emotion 

p.s. par elektriibu,jaa agraak pateereeju 100+,tagad palienu zem 100... emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Nu re par to jau saku - sasniegts piesātinājums- enerģijas patērīņš dotājā lietā nepieaug.. pieaug kvalitāte..  

1 0 atbildēt

redz, 25 gadus atpakaļ 95% kafijai ūdeni vārija uz gāzes, vai malkas, šobrīd gandrīz vai otrādi

25 gadus automātiskā veļasmašīna bija labi ja 1% mājsaimniecībā, šobrīd 90%.. Nācis klāt dators. kas protams nebija prognozējams. Par to jau pieminēju ka kopējais patērīņs augs, jo lielākā daļa cilvēku pat tuvu nav sasnieguši iespējamo patērīān daudzumu..

Par to tavu apgaismojumu - man 25 gadus atpakaļ istabā bija 3 spuldzītes, šobrīd arī 3, arī citās telpās to skaits nav mainijies..

totes datori ir 3, TV 2, bet pēdējo gadu laikā elektrības patērīņs ir samazinājies nevis pieaudzis..

Jo TV tērē mazāk, datora ekrāni tāpat - apgaismojums reizes 10 mazāk (100 un 10), vai koridorā 40 pret 3 vatiem.. Runāju par to ka ir kautkāds slieksnis kad enerģijas patērīņš vairs būtiski nepieaug.. Vai nepieaug vispār. protams vienmēr būs kāds kas tērēs enerģiju nevajadzīgi - teiksim dedzinās gaismu visu laiku.. bet taš ir izņēmums, kas vairāk apstiprina likumu, nevis to apgāž

Protams nākotnē būs starpzvaigžņu ceļojumi - kas prasīs drastisku enerģijas daudzumu, Bet tas jau nenozīmē ka to ražos ar Daisona sfēru ..  jo nebūs kā to enerģiju uzglabāt - 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Par auto- es runāju par energoefektivitāti, un par to ka enerģijas patēriņš uz vienu darba vienību samazinās līdz tiek sasniegts optimālais lielums - efektivitāte tuvu 100%

Arī enerģijas ražošanā - mums ne tuvu nav 100% efektivitātei.. diez vai apt 10% būs 

Protams ka kopējais enerģijas patērīņš pieaug - bet līdz zināmam līmenim. vienā brīdī tas pieaugums kļūs stipri niecīgs. jo sasniegts maksimālais piesātinājums - nu nevajag dzīvai radībai vairāk siltumu un gaismu kā tā spēj patērēt..  arī pārējie enerģijas patērēšanas "aparāti" ir limitēti..

Drīz arī ikdienas cilvēks sāks samazināt savu patērēto enerģiju, nevis palielināt- jo gandrīz jau ir sasniegts piesātinājuma punkts.   Kopējais enerģijas patērīņs pieaug citu iemeslu dēļ- apmēram 90% no zemeslodes idzīvotājiem ne tuvu nav šim piesātinajuma punktam, bet attīstīto valstu iedzīvotāji gan..

Arī Daisona sfēra - enerģijas savākšnai - neefektīva - daudz lietderīgāk enerģiju ražot tieši vietā kur to patērēs - 

Jo enerģiju pārvadot zudumi ir neizbēgami, jo tālāk to parvadi jolielāki zudumi ..

1 0 atbildēt

nu virsraksts - tāda sajūta ka mantas jāpako..

1 0 atbildēt