local-stats-pixel fb-conv-api

Cīņa… ar leduslaikmeta beigām!17

199 0

Ir sākusies pati lielākā, dārgākā un ilgākā arktiskā ekspedīcija. Tās šībrīža izmaksas lēšamas - vairāk kā 140 000 000 EUR. 20. septembrī no Trumses pilsētas, kas atrodas Norvēģijas ziemeļu daļā startēja vēsturē lielākā arktiskā ekspedīcija.

Projekts, kura nosaukums ir MOSAiC (Multidisciplinary drifting Observatory for the Study of Arctic Climate), izmaksās vairāk nekā 140 000 000 EUR. Šī ekspedīcija ilgs aptuveni vienu gadu. Tajā piedalīsies ap 600 speciālistu un zinātnieku no 19 valstīm, tajā skaitā Vācijas, Kanādas, ASV, Ķīnas, Krievijas, Norvēģijas, u.c. Kopsummā tā būs pati lielākā, dārgākā un ilgstošākā arktiskā ekspedīcija mūsdienu vēsturē.

Projekta mērķis ir klimata izmaiņu pētīšana visās tā izpausmēs. Tajā skaitā globālā sasilšana, kas Antarktikā izpaužas visvairāk. Galvenais pārvietošanās līdzeklis priekš ekspedīcijas dalībniekiem būs vācu ledlauzis Polarstern (kūpinās Arktikas atmosfēru ar brīnumu, svētību un pavisam tuč, tuč CO2, red. piez.). Kā arī četri līdzīgi ledlauži no Zviedrijas, Ķīnas un Krievijas, kas tiks izmantoti pārtikas, izejvielu un cilvēku nogādāšanai (arī darbosies ar svētību un brīnumu).

Ekspedīcijas īpatnība - tā būs dreifējoša. Ledlauzis pastāvīgi necirtīs ledu, bet kaut kādā ekspedīcijas posmā tas dreifēs līdz ar ledu (iesals, vai?.. un pārtikas kuģi arī.). Apkārt ledlauzim tiks izvietota nometne ar daudziem novērošanas laukumiem līdzpat 50 km attālumā no kuģa. Cerams, vietājā flora un fauna nepiedzīvos palielinātu cilvēka ietekmes, CO2 izmešu, sadzīves produktu, gaisa un gaismas piesārņojuma palielināšanos dēļ šādiem “pareiziem” mērķiem.

Jebkurā gadījumā, gaidu “pareizās” ziņas, ka klimats mainās! Tas ir mainījies visu planētas pastāvēšanas laiku. Mainījies ļoti strauji un mazāk strauji. Pat tik strauji, ka atmosfēras sastāvs šobrīd ir pavisam cits, attiecīgi, arī flora un fauna ir pavisam cita, magnētiskais lauks, attālums no galvenā enerģijas avota arī ir pavisam cits. Tāds sīkums, ka plašos apgabalos dzīvnieki ir momentāli iesaluši, mainījies ir magnētiskais lauks, ekvatora līnija, etc.

Smiltis ir visur! Iesaucas cilvēks, kurš meklē smiltis. Ja smiltis nav redzamas, tad ir “mikrosmiltis” - ēdienā, dzērienā, spoguļkamerā un pat jebkura cilvēka organismā. Tāpat arī ir ar cilvēkiem, kas meklē plastmasu. Plastmasa ir visur… emotion To, ko zinātnieks var nosaukt par dabiskiem organiskiem savienojumiem, “eksperts” nosauks par mikroplastmasu.

199 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Kur viņi liks savus sadzīves atkritumus ekspedīcijas laikā?

15 0 atbildēt

Tieksme mainīt Zemes dabiskos situma maiņas ciklus cilvēkus padara smieklīgus!  emotion 

17 3 atbildēt

Tur vajag to skyway uzbūvēt.

11 0 atbildēt

Es piefiksēju savu paziņu starpā "Maiju kalendāra" tulkotājus, vakcīnu aizliedzējus, eksotisku diētu piekritējus un tos, kuri cilvēkus iedaļa gaļēdājos(!) un veģetāriešos/vegānos, (nelegālo) imigrantu aicinātājus, dzīvnieku cirka aizliedzējus, utt., utjpr.

Iesaku arī Jums piefiksēt vakcīnu aizliedzējus, dzīvnieku cirka aizliedzējus emotion Ir tik jautri pavērot šos cilvēkus, kā viņi iesaistās jaunās "kampaņās".

Manā bērnībā "pareiza" jaunieša sapnis bija kļūt no pioniera par komjaunieti. Kādas tik muļķības šie cilvēciņi nesludināja. Un neviens par šo sviestu nav publiski atvainojies, atvainojies un vēlreiz atvainojies…

11 2 atbildēt

Veiksmi un izturību ekspedīcijas dalībniekiem!

4 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

pirmo reizi redzu Youtube 3:20:00h garu video

0 2 atbildēt