local-stats-pixel fb-conv-api

Atšķirības: koncentrācija, vērošana, Transcendentālā meditācija0

16 0

Tātad, Transcendentālā meditācija ir vienkārša un unikāla, tādēļ, ka tā izmanto šo dabīgo prāta tendenci, kas neprasa īpašu piepūļu. Citas meditācijas tehnikas var, visā visumā, iedalīt divās kategorijās: koncentrācijā un vērošanā.

Koncentrācijas tehnikas pamatā ir spēja saturēt prātu, fokusēt uzmanību uz kaut kādas domas vai priekšmeta. Šī prāta fokusēšana satur tā dabisko kustību, kas rada noteiktu spriedzi.

Ar vērošanas tehnikām saprot domāšanu par kaut ko, teiksim, par kaut kādu izteicienu vai kādu filozofisku koncepciju; taču, lai arī ko jūs vērotu, tas vienmēr notiek nozīmes satura līmenī – jūs vienkārši peldat prāta virsējā līmenī.

Transcendentālajā meditācijā prāts pārdzīvo ne tikai rupju domāšanas līmeni, mēs apzināmies daudz trauslākus domāšanas līmeņus, līdz kamēr sasniedzam Tīro apziņu. Mēs iepazīstam ne tikai virsējo slāni, bet arī dziļumu.

Daudz trauslākie līmeņi pēc savas dabas ir daudz spēcīgāki, satur vairāk enerģijas. Priekšmeta atomu un subatomu līmeņi satur vairāk enerģijas, nekā viņa virsējais līmenis. Tas pats attiecas arī uz domu, kas ir enerģijas forma. Tādēļ, nonākot uz aizvien trauslākajiem domāšanas līmeņiem sasniedzot domas avotu, mēs saskaramies ar lielākas enerģijas laukiem, lielāku potenciālu.



16 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000