local-stats-pixel fb-conv-api

Bitīt rožu dārziņā9

116 2

Dzīvojot Dziesmu svētku noskaņā, „Muzikālais teātris 7” šovasar izrādīs īsti latviskā garā ieturētu izrādi „Bitīt rožu dārziņā”, kas top pēc Ādolfa Alunāna lugas motīviem. Tā būs jautrības luga, ko izrādes radošā komanda papildinājusi ar spraigām, no tautas pūra lādēm ņemtām rotaļām, dančiem un, protams, līdzi dziedamām dziesmām.

Lai gan Alunāna slavenākās lugas rakstītas 19. gadsimta beigās, tajās meistarīgi atspoguļota viena no latviešu ķibelēm, par kuru smejamies, raudam un risinām arī 130 gadus pēcāk.

Latvietis ir apveltīts ar neremdināmu vēlmi vilkt vezumu uz savu pusi. Kamēr „smagsvara” vilcēji cīnās savā starpā, vienkāršie ļaudis tā arī netiek skaidrībā, kuršir zemes saimnieks un kuram jāklausa, tādēļ neklausa nevienam. Rodas pārpratumi, bet pa vidu visam uzzied krāšņa mīlestība, kas „Muzikālā teātra 7” iestudētajās izrādēs allaž bijusi galvenā tēma. Vai mīlestību ir pelnījuši visi jeb tikai izredzētie? Arī uz šo jautājumulatvietis mūžīgi meklē atbildi. Jautrības luga paredz laimīgas beigas – mīlestību ir pelnījuši visi: gan labie, gan ne tik labie. Protams, mīlestības mēdz būt dažādas un katram tiek pēc nopelniem.

Izsole
Izsoles sākums 20:00>> izsoles formāts - pārtrauktā.

Balva
2 ielūgumi uz muzikālo komēdiju „Bitīt rožu dārziņā”. Ielūgumi derīgi uz jebkuru no šīm izrādēm – Saulkrastos (26.jūlijā 20:00), Saldū (27.jūlijā 20:00), Valmierā (2.augustā 20:00), Alūksnē (3.augustā 18:00), Bauskā (9.augustā 20:00), Tukumā (10.augustā 20:00), Madonā (17.augustā 20:00), Ikšķilē (23.augustā 20:00), Kuldīgā (24.augustā 20:00).

Topošā iestudējuma darbība risinās tālajā 1873. gadā – laikā, kad krāšņi uzzied šodien pazīstamie latviešu tautastērpi. Izrādes režisora Voldemāra Šoriņa vadībā scenogrāfs Jānis Jansons un dramaturgs Kārlis Anitens tulko latviešu tautastērpos ielikto rakstu nozīmi, lai tos pārnestu izrādes scenogrāfijā un kostīmos. Savukārt, muzikālais producents Atis Auzāns un horeogrāfs Alberts Kivlenieks meklē atbilstošus risinājumu dejām, rotaļām un dziesmām. Un dziesmas būs tādas, kuras ikviens kārtīgs latvietis zina no galvas – „Šalc zaļais mežs”, „Še, kur līgo priežu meži”, „Brūklenājs”, „Lakstīgalu nakts”, „Es zinu, ka kādreiz”, „Jaunība”, „Tumša naktī”, „Atceries, meitenīt”, „Mazs bij tēva novadiņis” un daudzas citas melodijas. Tie būs mazie Dziesmu svētki skatītājiem kopā ar izrādes varoņiem.

„Bitīt rožu dārziņā” lomās iejutīsies Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Jānis Skanis, Jolanda Suvorova, Zigurds Neimanis, Mārtiņš Brūveris, Ērika Eglija, Kārlis Anitens, Alberts Kivlenieks, Marta Līne, Kaspars Brūvelis, Sergejs Ivanovs, Artūrs Noviks un Oranžā kora meitenes – Olga Stupiņa, Anita Levša un Inta Ļaksa.

Izrāde tradicionāli būs skatāma deviņās pilsētās – Saulkrastos (26.jūlijā), Saldū (27.jūlijā), Valmierā (2.augustā), Alūksnē (3.augustā), Bauskā (9.augustā), Tukumā (10.augustā), Madonā (17.augustā), Ikšķilē (23.augustā), Kuldīgā (24.augustā).



116 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

jāpiedalās, varēšu iet kopā ar mammu  emotion emotion

9 0 atbildēt

Tik daudz sarakstīts, ka nelasīju...

5 0 atbildēt

Uz teaatri neesmu bijis gadus 15. Kopsh beernu daarzu laikiem emotion

4 0 atbildēt
Beidzot, jau ilgi gaidīju, kamēr atkal ieliksi šo izsoli.
3 0 atbildēt

brīnums, ka nebija kāds divdomīgs vārds virsrakstā

4 2 atbildēt

Jāaizved mamma uz teātri!emotion

2 0 atbildēt

Neciešu teātrus, bet šis ir kautkas vienreizējs ļoti labi izsmieties var :) Un nav vajadzīgi attaisnojumi, ka brauc tik dēļ mammas ;)

2 0 atbildēt
jackijam tikai +sus
2 3 atbildēt

Bļeģ, izlasīju šito huiņu, galva sāka sāpēt.

0 3 atbildēt