local-stats-pixel fb-conv-api

43% jauniešu savu mentālo veselību vērtē kā sliktu vai ļoti sliktu6

16 0

Turpinot jau aktualizēto jauniešu mentālās veselības problemātiku, kas īpaši saasinājusies Covid-19 ierobežojumu laikā, pusaudžu motivācijas programma MOT sadarbībā ar Pusaudžu resursu centru veikuši jauniešu aptauju*. Reaģējot uz tās rezultātiem, aprīlī izsludināts “Pusaudžu motivācijas mēnesis”, kad ar dažādām aktivitātēm īpašu vērību pievērsīs ne vien problemātikai, bet arī instrumentiem, kas vecākiem un citām aprūpes personām ļaus jau laikus novērst problēmu cēloņus.

Martā MOT Latvija veiktā jauniešu aptauja parāda, ka 65% aptaujāto ir saskārušies ar mentālās veselības problēmām pēdējo divu nedēļu laikā. Tāpat arī liela daļa jauniešu savu mentālo veselību vērtē kā sliktu vai ļoti sliktu. Ja aptaujā pērn negatīvi to vērtēja 25% jauniešu, kas arī ir gana vērā ņemams rādītājs, tad šobrīd to negatīvi vērtē jau 43% aptaujāto. Jaunieši visbiežāk saskaras ar nomāktību, trauksmi, panikas lēkmēm, grūtībām mācīties, vieglu aizkaitināmību, vientulību, bezmiegu, ēšanas traucējumiem, atkarībām no viedierīcēm. Visas šīs problēmas rada savstarpēju ķēdes reakciju, un pašreizējos apstākļos vecākiem un skolotājiem, kā arī citām atbalsta personām, ir svarīgi pamanīt problēmu jau tās saknē, lai kopā ar savu jaunieti varētu rast risinājumus un maksimāli izvairītos no paliekošām sekām.

16 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Man ar nāk virsū depresija. Visi tie skolas darbi, tas, kā mamma visu laiku tirdī mani, un es pat nevaru normāli izgulēties.

7 1 atbildēt

"Ja vēlamies veidot spēcīgu un iekļaujošu jaunatni, vairojot izpratni un drosmi,"

Tikai aizvācam visus Rietumu kultūras mēslus,tad runāsim par spēcīgu jaunatni.

:-)

0 0 atbildēt