local-stats-pixel fb-conv-api

15 svaigi pēdējā gada seriāli, ko noskatīties0

39 0

Tā kā šobrīd mums visiem ir kārtīgi ieteicams pēc iespējas vairāk laika pavadīt mājās, bez vajadzības nekur nestaigājot apkārt, varam izmantot šos brīvos brīžus, lai tad beidzot atgūtu iekavēto!

Lai palīdzētu izvēlēties, ko no visa plašā klāsta skatīties, “Kino Kults” padalīsies ar vairākiem ieteikumiem dažādām gaumēm, kā interesanti un aizraujoši pavadīt laiku mājās kopā ar filmām un seriāliem!

Šeit jūsu uzmanībai 15 seriāli, kas ir bijuši īpašā uzmanības centrā pēdējā gada laikā un par kuriem ir runāts daudz un dikti, un par daudziem no kuriem tiks runāts arī vēl turpmāk.

“Big Little Lies” (2 sezonas)

Kašķi, kas notiek aiz parastu ļaužu māju durvīm, un intrigas, kas tiek vērptas aiz muguras, var būt tikpat interesantas, ja ne vēl interesantākas par augsta mēroga skandāliem. HBO seriāls “Big Little Lies” stāsta par vairākām sievietēm un viņu ģimenēm, kas dzīvo diezgan “biezā” Kalifornijas pilsētiņā, kur noslēpumi, drāmas, skandāli un pat slepkavība (!) sit augstu vilni. Aktieru sastāvs labu labais (Rīza Viterspūna, Nikola Kidmena, Zoja Kravica, Lora Derna, Šeilīna Vudlija, otrajā sezonā arī Merila Strīpa), turklāt seriāls, starp citu, ir balstīts uz grāmatas ar tādu pašu nosaukumu — papildideja vēl vienam laika kavēklim pirms vai pēc seriāla noskatīšanās.

“BoJack Horseman” (6 sezonas)

Pieņēmumam, ka animācijas seriāli vai filmas ir domāti tikai bērniem, cerams, ka vairs neviens netic. Bet, ja nu kāds vēl turas pie šādas ticības, tad “Netflix” animācijas seriāls “BoJack Horseman” to ātri vien atspēkos — diez vai vēl kur citur jūs atradīsiet tik pamatīgas un rūpīgas pārdomas par tādām tēmām kā depresija, atkarības, slavenību kults un dzīve kā tāda. Stāsts par izbijušā sitkoma aktieri Bodžeku, kurš vēlas atgriezties slavas saulītē un, starp citu, ir arī zirgs, aizkustinās, liks aizdomāties un pārsteigs gan ar saturu, gan arī ar formas spēlēm.

“The Crown” (3 sezonas)

Būsim godīgi, mums visiem patīk caur atslēgas caurumu drusku paķīķerēt, kā aiz slēgtajām durvīm dzīvo smalkie un varenie. Tieši to dara “Netflix” seriāls “The Crown”, kura uzmanības centrā ir britu karaliskā ģimene ar Elizabeti II priekšgalā. Seriāls seko līdzi Elizabetes II dzīvei kopš kāpšanas tronī, rādot gan karaliskās ģimenes reakciju uz dažādiem vēsturiski svarīgiem notikumiem, gan arī vienkārši atainojot iekšējo plēšanos un drāmu, bez kuras neiztiek neviena ģimene. Papildu odziņu piešauj fakts, ka pēc pirmajām divām sezonām tika nomainīts praktiski viss aktieru sastāvs — Elizabetei kļūstot vecākai, Klēra Foja trešajā sezonā galvenās lomas stafeti nodeva Olīvijas Kolmanes gādīgajās rokās, un izmaiņas piedzīvoja arī citi galvenie personāži.

“Euphoria” (1 sezona)

Jaunieši visos laikos ir bijuši negantnieki, bet mūsdienās, pieliekot klāt vēl arī modernās tehnoloģijas, trači, sirdssāpes un pārdzīvojumi kļūst vēl neizbēgamāki. Nekad nav bijis viegli būt jaunam, katrs laiks nāk ar saviem izaicinājumiem, un HBO izaicinošais seriāls “Euphoria”, kas seko līdzi vairāku jauniešu dzīvēm kādā skolā mūsdienu Amerikā, drosmīgi un nereti skandalozi uzgriež šī trakuma kloķi uz visaugstāko. Bet seriāls savā virpulī ievelk nekavējoties — gan sava unikālā un ļoti baudāmā stila dēļ, gan skaņu celiņa dēļ, gan lielisko jauniešu aktieru dēļ, kur īpaši izceļama Zendaja un Hantere Šeifere.

“Fleabag” (2 sezonas)

Dzīve diez ko vieglāka nepaliek, arī mums pašiem kļūstot vecākiem — katram vecumam savi izaicinājumi. Fībijas Volleres-Bridžas veidotas seriāls “Fleabag”, kas ir balstīts uz viņas pašas viena aktiera izrādes, ar asprātīgu humoru un viltīgiem “ceturtās sienas” laušanas paņēmieniem ieskatās kādas jaunas sievietes dzīvē, problēmās un centienos noturēt visu kaut cik pieņemamā balansā. Pateicoties “Fleabag”, Vollere-Bridža ir kļuvusi par īstu zvaigzni un saņēmusi lērumu dažnedažādu balvu, kas liek pilnīgi droši apgalvot, ka viņas unikālo skatījumu uz dzīvi varēsim baudīt vēl daudzos citos darbos arī nākotnē. Bet vispār — ja vēl nezināt, kas ir “hot priest”, tad pēdējais laiks to noskaidrot.

“Game of Thrones” (8 sezonas)

Lai kā nu tur būtu ar tām beigām, kas daudzus fanus sarūgtināja, diez vai mēs vēl kādu laiciņu piedzīvosim tik milzīgu TV fenomenu, kāds pēdējā desmitgadē ir bijis “Game of Thrones”, kas savos augstākajos punktus spēja sagādāt tādu efektu, kāds nereti nemaz nav pa spēkam milzbudžeta filmām. Te nu ir viss, ko var sirdij kāroties, skatoties šāda mēroga episkus stāstus – asinis biezā slānī, sazvērestības, zobeni, lamas, netīrība, PŪĶI, intrigas, dunči mugurās (un ne tikai), ledus, smiltis, uguns un kas tik vēl ne. Ja nu līdz šim nebijāt saņēmušies iegrimt Vesterosas pasaules drāmās, tad tagad ir jūsu iespēja — laiks paskries garām nemanot.

“The Good Place” (4 sezonas)

Ja drūmuma un drāmas šobrīd dzīvē pietiek jau tāpat un gribas tomēr nedaudz arī pasmieties, tad talkā nāks “The Good Place”, kas ir amizanta versija par to, kas tad ar mums notiek pēc tam, kad nomirstam. Īpašu uzticības “kredītu” šim komēdijseriālam piešķir fakts, ka tā veidotājs ir neviens cits kā Maikls Šurs, kura kontā ir tādi veikumi kā “The Office”, “Parks and Recreation” un “Brooklyn Nine-Nine”. “The Good Place” ļaus gan gardi pasmieties, gan arī pamanīsies klāt piešaut pat dažu labu filozofijas mācībstundu — tas tā, bonusā, lai ir pavisam lietderīgi.

“His Dark Materials” (1 sezona)

Ja gribas sevi palutināt ar vēl kādu “izlasi + noskaties” kombināciju, tad ļoti lieliska izvēle būs BBC un HBO seriāls “His Dark Materials”, kas ir balstīts uz Filipa Pulmana grāmatu sērijas. Reiz jau vienu ekranizāciju šim stāstam bijām redzējuši (2007. gadā iznākušajā visnotaļ neveiksmīgajā “The Golden Compass“ , tāpēc jaunā seriāla veidotājiem bija visas iespējas skatītājiem piedāvāt “īsto” ekranizāciju, un viss liecina, ka tas tiešām ir arī izdevies. Turklāt no Džeimsa Makavoja uz saviem ekrāniem spēs atteikties reti kurš.

“Killing Eve” (2 sezonas)

Kaķa un peles rotaļas princips jau izsenis ir bijis ļoti populārs gan grāmatās, gan kino, gan filmās, un tieši šāds pamats ir arī aizraujošajam seriālam “Killing Eve”, kurā kāda izmeklētāja (Sandra O) dzen pēdas psihopātiskai slepkavai (Džodija Komere). Un te, protams, uzreiz arī vietā jautājums — kurš gan patiesībā šajā spēlē ir kaķis un kurš ir pele. Kā papildu ēsma šim seriālam kalpo arī fakts, ka pirmās sezonas galvenā scenāriju autore bija jau iepriekšminētā Fībija Vollere-Bridža. Kā arī varat paspēt ielēkt Džodijas Komeres fanu pulka vilcienā, lai vēlāk, kad viņa būs absolūti globāla superzvaigzne (par ko šaubu nav), varat lielīties, ka fanojat par viņu jau sen.

“Mindhunter” (2 sezonas)

Ja ar vienu slepkavnieku stāstu nav gana, Deivids Finčers parūpēsies par veselu čupu ar riebekļiem, turklāt tādiem, kuru vārdus mēs visi labi zinām. Seriāls “Mindhunter” ir balstīts uz īstu FIB aģentu pieredzes, kuri pagājušā gadsimta 70. gados ķērās pie jau apcietinātu un notiesātu slepkavu intervēšanas, lai ar iegūtajām zināšanām spētu labāk un ātrāk noķert jaunus noziedzniekus. Deivids Finčers un sērijveida slepkavas kopā jau sen iet kā cimds ar roku, tāpēc “Mindhunter” tumšajos cietumu labirintos apmaldīties un aizmirsties ir ļoti viegli. Bet, ja Džonatanu Grofu līdz šim zinājāt galvenokārt kā seriāla “Glee” aktieri vai “Frozen” Kristofa lomas ierunātāju, tad te viņš tandēmā ar Holtu Makalaniju šo iespaidu, ai, kā pamainīs.

“The Morning Show” (1 sezona)

Ja tomēr ar slepkavām un to ķērājiem nav pa ceļam, bet gribas vienkārši kādu pamatīgu, skaļu drāmu ar lieliem, iemīļotiem “stāriem” galvenajās lomās, tad to visu un vēl vairāk (ar kārtīgu skaļas aurošanas devu bonusā) sagādās “Apple TV+” veidotais “The Morning Show”. Seriāls stāsta par kādu rīta raidījumu, kuru satricina fakts, ka viens no tā vadītājiem (Stīvs Karels) ir apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos. Par seriāla nostāju pret #MeToo un citiem jautājumiem, varētu kārtīgi padiskutēt, turklāt to saukt par ļoti kvalitatīvu arī īsti negribas, bet vienu gan var apgalvot — tas ir ārkārtīgi, ārkārtīgi izklaidējošs un sevī ievelkošs. Aktieru sastāvs — ļoti iespaidīgs (ar pašu Dženiferu Anistoni un Rīzu Viterspūnu tā centrā), bet īpaši jāizceļ Billijs Krūdups, kurš ir glumāks par glumu un acīmredzami līdz kaulam izbauda katru savu ekrāna brīdi.

“Stranger Things” (3 sezonas)

Nu jau 80. gadu nostalģijas vilni ir pārņēmis 90. gadu nostalģijas vilnis, bet “Stranger Things”, kas vairāk atgādina par pirmo, tāpēc nav jāsmādē. Šī zinātniskās fantastikas drāma kļuva par īstu fenomenu tās iznākšanas brīdī, un nu jau gandrīz visi tā aktieri, tostarp jaunieši, jau ir pabijuši neskaitāmās citās iemīļotās filmās un seriālos, bet ir vērts atgriezties pie tā, kas viņus “atklāja”. Notikumi Hokinsas pilsētiņā ir noslēpumaini, pārdabiski un nereti patiešām baisi, bet tieši 80. gadu stils un acīmredzamās atsauces un iedvesmas smelšanās no Stīvena Spīlberga, Džona Kārpentera un citu lielmeistaru darbiem to visu padara divtik izklaidējošu. Varam tikai apskaust lietuviešus, ka šis tas no nākamās sezonas tika nofilmēts pie viņiem!

“Watchmen” (1 sezona)

Alana Mūra un Deiva Gibonsa “Watchmen” komiksu sērija ir viens no slavenākajiem šī žanra darbiem pasaulē, kas, lai gan tapis pirms vairāk nekā 30 gadiem, šobrīd tiek piesaukts biežāk par biežu. Vienu šī stāsta ekranizāciju mēs jau redzējām Zeka Snaidera 2009. gada filmā, bet turpinājumu komiksu stāstam nu jau seriāla formātā mums pagājušogad piedāvāja Deimons Lindelofs, kurš pats savu pieeju seriālam raksturo kā oriģinālā stāsta “remiksu” sīkvela formātā. Jauni tēli, jauni konflikti, jaunas, mūsdienām ļoti aktuālas idejas un problēmas — “Watchmen” nākotnes vīzija nebūs silta un mierinoša, bet izaicinoša un pārdomas raisoša gan.

“Westworld” (2 sezonas)

Kad “Game of Thrones” sāka jau palēnām virzīties uz noslēguma pusi, HBO meklēja sev jaunu superseriālu, un par galveno šīs lomas kandidātu kļuva “Westworld”. Tik fenomenālus panākumus kā “Game of Thrones” “Westworld” varbūt arī nav piedzīvojis (bet kas ir?), taču patiesībā te uz paplātes piedāvājums ir krietni citāds. Androīdi un iespējamība, ka tie kādā brīdī tiks pie apziņas un līdz ar to vēlmes tikt vaļā no cilvēkiem, jau sen ir bijis zinātniskās fantastikas stāstu redzeslokā, bet šis HBO seriāls šo ideju ieģērbj pamatīgi sarežģītā notikumu virpulī, kuru šķetināt ir ārkārtīgi aizraujoši, bet negaidīti pavērsieni gaida ik uz stūra. Par to, vai “Westworld” izklaides parkā gribēsies paviesoties arī pēc seriāla pirmo divu sezonu noskatīšanās, pastāstiet mums vēlāk. Bet, starp citu, jaunā jeb trešā sezona, kas šajā seriāla iedvesīs pavisam jaunas vēsmas, jau arī klauvē pie durvīm — pirmās sērijas pirmizrāde gaidāma jau 16. martā (pēc mūsu pulksteņiem skatoties).

“The Witcher” (1 sezona)

Ja iepriekšminēto kombināciju “izlasi + noskaties” gribas pamiksēt ar kaut ko citu, tad “The Witcher” var piedāvāt gan to, gan arī “uzspēlē + noskaties”, jo kā nekā Andžeja Sapkovska slavenās grāmatas pirms krietna laiciņa pārtapa vēl jo slavenākās videospēlēs un nu arī seriālā. Lai gan formāli seriāls ir balstīts uz Sapkovska īsajiem stāstiem, kuru darbība norisinās vēl pirms galvenās sāgas, te būs gana interesanti gan spēļu, gan stāstu faniem. Bet, ja vēl neesat pazīstami ne ar vienu, ne ar otru, tad jūs vienkārši gaida jauna, fascinējoša “viduslaicīga-bet-ne-pa-īstam” fantāzijas pasaule, kurā iegrimt un pavadīt laiku kopā ar Henriju Kavilu, kurš blondā parūkā dzenas pakaļ monstriem.

39 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000