local-stats-pixel fb-conv-api

Sidney Crosby2

16 6

Sidney Crosby dzimis 1987. gada 7. augustā Helifeksā, Kanādā ir profesionāls kanādiešu hokejists, spēlē centra uzbrucēja pozīcijā, Kanādas hokeja izlases dalībnieks. Pašlaik (2011) pārstāv NHL klubu Pittsburgh "Penguins", kas viņu 2005. gada NHL draftā izvēlējas ar kopējo 1. kārtas numuru. Komandā viņš pilda kapteiņa pienākumus.

Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem NHL un nereti tiek uzskatīts pat par leģendārā Veina Grecka mantinieku. Pirms spēlēšanas NHL, divas sezonas Crosby aizvadīja QMJHL līgas klubā Rimoski "Oceanic".

NHL karjera:

2005-2006

Savā pirmajā sezonā NHL viņš laboja vairākus rekordus debitantiem, piemēram, viņš kļuva par pirmo debintatu, kas guvis 100 punktus un 100 soda minūtes vienā sezonā. Viņš kļuva par visu laiku labāko Pittsburgh "Penguins" debintatu atdoto rezultatīvu piespēļu un punktu ziņā, ņemot vērā arī to, ka Pittsburgh klubā savas pirmās sezonas aizvadījušas arī tādas zvaigznes kā Jaromīrs Jāgrs un Mario Lemjē. Ar 110 savā pirmajā sezonā, viņš kļuva arī par jaunāko spēlētāju, kas pārsniedzis 100 punktu robežu sezonā. Cīņā par Kaldera balvu viņš zaudēja Washington "Capitals" jaunajai zvaigznei Aleksandram Ovečkinam, kurš bija drafta pirmais numurs gadu iepriekš, bet tā kā 2004-05 sezonā bija lokauts, tad tajā nepasniedza arī Kaldera balvu, un Ovečkinam par to bija jācīnās vienā sezonā ar Crosby.

2006-07

2006-07 sezonā viņš pārspēja Veina Grecka rekordu, jo kļuva par jaunāko spēlētāju, kam izdevies sakrāt 200 punktus, kā arī viņš kļuva par jaunāko spēlētāju, kas piedalījies NHL visu zvaigžņu spēlē un jaunāko spēlētāju, kuram izdevies 2 sezonas pēc kārtas gūt pa vismaz 100 punktiem katrā. Kā līgas rezultatīvākais spēlētājs, viņš ieguva arī Ārta Rosa balvu. Viņš tika atzīts arī par līgas vērtīgāko spēlētāju, iegūstot Harta balvu. NHLPA atzina viņu arī par gadu labāķu spēlētāju, pasniedzot viņām Lestera Pīrsona balvu. Šīs trīs balvas tiek uzskatītas par pašām nozīmīgākajām spēlētāju balvām NHL, un Crosby bija vienīgi septītais spēlētājs NHL vēsturē, kurš tās visas ieguvis vienā sezonā.

2007-08

2007-08 sezonas gaitā Crosby guva traumu, kuras dēļ viņam nācās izlaist gandrīz 30 regulārās sezonas spēles, kā arī NHL visu zvaigžņu spēli. 2007-08 sezonā viņš kļuva par "Penguins" komandas kapteini, reizē - arī par visu laiku jaunāko kapteini NHL vēsturē. Tā kā Crosby sezonas gaitā aizvadīja vien 53 spēles, viņš nebija līgas rezultatīvāko spēlētāju vidū, atkārtoti nezicīnot ne Ārta Rosa, nedz arī kādu citu NHL balvu.

2008-09

Viņš iekļuva arī 2009. gada NHL visu zvaigžņu spēlē, bet arī tajā traumas dēļ nespēlēja. Viņš bija trešais rezultatīvākais regulāras sezonas spēlētājs - rezultatīvākais bija viņa komandas biedrs Jevgēņijs Malkins. 2008-09 sezonā "Penguins" izcīnīja Stenlija kausu. Crosby kļuva par jaunāko komandas kapteini, kas to jebkad izcīnījis. Viņš bija arī izslēgšanas kārtas labākais vārtu guvējs, lai gan finālsērijā pret Detroitas "Red Wings" atzīmējas vien ar vieniem gūtiem vārtiem.

Karjera Kanādas izlasē

Kanādas hokeja izlases sastāvā piedalījies 2004. un 2005. gada Pasaules čempionātos junioriem, kā arī 2006. gada Pasaules čempionātā Rīgā, Latvijā. 2004. gadā viņš ar komandu izcīnīja sudraba medaļas, bet jau nākamajā gadā viņiem pa spēkam bija arī uzvarēt. Pasaules čempionātā viņš ar 16 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs un tika atzīts arī par labāko uzbrucēju. Tiesa gan tas Kanādas izlasei nepalīdzēja un tā palika 4. vietā, kas ir zemākā, kopš 2002. gada Pasaules čempionāta, kad tā palika 6. vietā. Tāpat viņš piedalījās 2010. gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Finālā pret ASV viņš spēles papildlaikā guva uzvara nesošos vārtus.

16 6 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

un viņam ir labākais draugs Saša Ovečkins :D

1 0 atbildēt

Sidney "The crybaby" Crosby

0 1 atbildēt