local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgas 'Dinamo' pievienojas kanādiešu uzbrucē9

54 0

Rīgas "Dinamo" sastāvs pirmdien papildinājies ar 30 gadus vecu kanādiešu uzbrucēju Džeimiju Lundmarku, kurš savas karjeras laikā ir pārstāvējis piecus Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubus, aizvadot tajos 295 mačus, kuros guvis 40 vārtus un izdarījis 59 piespēles, vēsta "Dinamo" mājas lapa.

Piemdien Džeimijs Lundmarks ielidoja Rīgā, un otrdien kopā ar komandu aizvadīs pirmo treniņu.

Džeimijs Lundmarks dzimis 1981. gada 16. janvārī Kanādas pilsētā Edmontonā, un savu karjeru viņš uzsāka Albertas Junioru hokeja līgas (AJHL) klubā "St. Albert Saints", bet 1998. gadā pārcēlās uz Kanādas junioru līgu WHL, kurā divu klubu "Moose Jaw Warriors" un "Seattle Thunderbirds" sastāvā aizvadīja trīs ļoti rezultatīvas sezonas.

Šajā laikā divas sezonas pēc kārtas Džeimijs Lundmarks pārstāvēja arī Kanādas U-20 izlasi pasaules čempionātā, divreiz izcīnot bronzas medaļas.

Pirmo profesionālo līgumu viņš parakstīja 2001. gadā, kad noslēdza līgumu ar Ņujorkas "Rangers", kura fārmklubā Hartfordas "Wolf Pack" AHL līgā arī aizvadīja savu pirmo sezonu pieaugušo hokejā. Jau nākamajā gadā Lundmarks debitēja NHL Ņujorkas "Rangers" sastāvā un nostiprinājies šī kluba sastāvā nospēlēja tur divas sezonas (111 spēlēs, 10 vārti un 19 piespēles).

2004./2005. gada sezonā NHL lokauta laikā Lundmarks izmēģināja spēkus Eiropā, aizvadot 14 spēles Itālijā "Bolzano" komandas sastāvā (10 vārti un 10 piespēles), bet jau rudenī atgriezās Ziemeļamerikā, sezonu pabeidzot AHL.

2005./2006. gada sezonā Lundmarks jau sezonas sākumā tika no Ņujorkas aizmainīts uz Fīniksas "Coyotes", bet regulārās sezonas beigās no Fīniksas tika aizmainīts uz Kalgari "Flames", kuru sastāvā viņš uzsāka arī 2006./2007. gada sezonu, taču janvārī kārtējā maiņas darījumā nokļuva Losandželosas "Kings", kurā pabeidza šo sezonu.

2007. gada vasarā Džeimijs Lundmarks atkal pārcēlās uz Eiropu, pievienojoties Krievijas Superlīgas klubam Maskavas "Dinamo", kurā aizvadīja 17 spēlēs (2 vārti un 1 piespēle), taču jau rudenī atgriezās Ziemeļamerikā, pievienojoties AHL klubam "Lake Erie Monsters" (51 spēle, 13 vārti un 20 piespēles).

Nākamās divas sezonas Lundmarks aizvadīja Kalgari "Flames" sistēmā spēlējot gan NHL, gan arī fārmklubā AHL, taču 2010. gada februārī tika aizmanīts uz Toronto "Maple Leafs". Pirms 2010./2011. gada sezonas uzbrucējs noslēdza divvirzienu līgumu ar NHL klubu Nešvilas "Predators", taču nospēlējis 34 spēles (6 vārti un 12 piespēles) fārmklubā Milvoki "Admirals" AHL, 2011. gada janvārī pievienojās Zviedrijas spēcīgākās līgas Elitserien klubam "Timra", piedaloties 18 spēlēs (3 vārti un 7 piespēles).

Bet Lundmarkam patīk kauties, jo lielāko daļu video sastāv no kaušanās :) emotion





54 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Cerams, ka viņš aizstās Lauri .

6 0 atbildēt

izskatijās ļoti ātrs

3 0 atbildēt

izskatas ka viņš ir liels brašulis un ++ ātrs

3 0 atbildēt

būs mums labs papildinājums komandā. :)

2 0 atbildēt

nevaru sagaidīt trešdienu!

1 0 atbildēt

Izlasot aprakstu, nepamet sajūta, ka paies pusotra nedēļa, un šis atkal būs prom uz NHL emotion

1 0 atbildēt

Būs kāds spēlētājs, kurš varēs aiztāvēt vārtsargus ! 

0 0 atbildēt

nav jau nekāds lielais kauslis,šad tad paniekojas,tikuntā mums nav ko likt pretī vitjaz.būtu vismaz raitis RD.

0 0 atbildēt