local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgas Dinamo 10. sezonas īss apskats un analīze6

Ar uzvaru 3.1 pret Helsinku "Jokerit." noslēgusies Rīgas "Dinamo" 10. sezona KHL. Šajā rakstā īss sezonas apskats un neliela savu pārdomu analīze.

Sezona noteikti nav saucama par izdevušos. Gūti tikai mazliet virs 100 vārtiem, anti-rekords punktos, anti-rekords apsteigtajos pretiniekos (esam priekšpēdējie līgā, pārspējot tikai "Yugra" un pēdējie savā konferēncē) , play-off aizmirsts jau sezonas vidū, drausmīga leģionāru izvēle. Vai šajā sezonā var atrast ko pozitīvu?

Kā pozitīvākais noteikti jāmin kapteinis Miks Indrašis. Rezultatīvi un pārliecinoši aizvadījis šo sezonu Miks, droši var cerēt uz labu līgumu ar ņiprāku komandu. Kuru komandu gan, ir labs jautājums. Ķīnieši viņu, joprojām, vēlās savā sastāvā, bet man personīgi šķiet, ka tā nebūtu Mikam piemērota komanda. Mikam ir jādodās uz talantu nevis kapļu komandām. Šobrīd KHL tādas ir 'SKA", "Magņitka," daļēji "Avtomibilist" un "Spartak". Visas citas ir kapļu komandas vai balansē pa vidu. Būsim reāli - "SKA" Mikam nespīd, bet Magņitkā agri vai vēlu jānotiek lielām pārmaiņām - Mozjakins mūžīgi nespēlēs. Ja komanda, šogad netiks tālu, pieļauju komandu pametīs arī Voļskis un Kovāržs. Iespējams, Mikam jāmeklē ceļš uz Zviedriju, kas ir tehniķu paradīze. Turpinot, par pozitīvo - tika dota iespēja netipiski daudz jaunajiem. Bukarts, Ģēģeris, Zīle, Balinskis, Smirnovs, Bērziņš, Svars, Razgals un par nosacīti jaunajiem saucamie Kulda, Jevpalovs, Lipsbergs, Batņa un Golovkovs - visi tika pie lielākām vai mazākām iespējām. Cik labi katrs tās izmantoja ir cita lieta. Žēl, ka 3. vārtsargs Antons Naumovs netika uzspēlēt kaut 1 spēli. Kā pozitīvais noteikti ir arī Laura Dārziņa un Miķeļa Rēdliha spēles garšas atgūšana pēc traumām. Ja Lauris to darīja ar pirmo maču, tad Rēdlihs ieskrējās lēnāk, bet sezonas beigās, nav īsti iemeslu parmest. Žēl, ka bija maz citu ieroču pienesēju.

Ko darīt ar nākamo sezonu (ja tāda būs)?

Daudzi noteikti lasījuši rakstus, ka "Dinamo" nākamgad uz redzi un šī vakara mačs bija pēdējais iekš KHL. Cik tās baumas ir nopietnas nevar zināt, jo krievu žurnālists, kuru lieto kā avotu mīl celt lielu brēku par mazu vilnu + pirms jaungada izmetamo klubu vidū minēja pavisam citus. Jāatcerās gan, ka nav dūmu bez uguns. Pieņemsim, ka būs nākamā sezona. Nesapņosu, ka Savickim naks apgaismība un tiks izveidots fārmklubs normālā līgā, lai var veidot sastavu ar dziļumu un iespēlēt tos, kas pēc traumām vai arī kļuvuši par vecu MHL, bet lielajai komandai vēl īsti neder. Ir jāizvirza mērķis. Pasapņosim, ka Savickis, jūtot, ka afēra var beigties sāk, mazliet, aktīvāk censties sasniegt sportiskos rezultātus. Un tad ir 2 iespējamie mērķi - izveidot ja ne PO, tad vismaz zolīdu komandu pēc visu gadu sistēmas vai Minskas variants. Minskas variants būtu pāris labi letiņi un čupa dārgu leģionāru. Ļoti ceru, ka Rīga šādu soli nekad neveiks. Tātad jaatgriežās pie varianta - labi latvieši un pāris labi leģionāri. Paturam līderus, tajā skaitā Indraši (tiesa neliekot šķēršļus, ja puisis, grib doties prom), no šī gada leģiem paturot, Salmelu un Ārmali. Neticu, ka izdosies noturēt Stoleriju, savukārt Makmilans un Kristo bija maigi sakot nestabili. No ārzemēs esošajiem latviešiem jācenšās piesaistīt Sotnieku, Kuldu, Karsumu, nu jau jāsaka abus Bukartus, Cibuļski, Džeriņu - atgriežam mājās ar līderu pieredzi labā līmenī. 2 jau nosauktos leģionārus papildinam ar 2-3 laba līmeņa ārzemju uzbrucējiem. Pats galvenais visā gan ir laicīgi atrast labu treneri. Paldies Ankipānam, bet ja mērķis ir PO, ar viņa pieredzi var būt mazliet par īsu.

Ir vēl 3. versija kā rīkoties, taču to noteikti neatbalstīs naudas devēji Maskavā - beidzot pa īstam sākam audzināt čaļus izlasei. Paldies Skvorcovam, Meijam, Bičevskim, Pavlovam un citiem, kuri ir vecāki par "jauno, perspektīvo" hokejistu vecumu un nav parādījuši, ka var būt līderi, paturam pāris veterānus-līderus kā paraugu un pārējās vietas, lai aizņem labākie jaunie no šīs sezonas, labākie neuzspēlējušie no HK "Rīga" un 1-2 ekstra līmeņa leģionāri. Lai puikas krāj pieredzi.

Tagad atliek gaidīt, kas īsti būs ar "Dinamo" un vērot OHL play-off, paralēli pasekojot savejo gaitām KHL un citās līgās, kā arī gaidot pasaules čempionātu. Par lielu hokeju, par lielu Latviju!

58 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Rīgas dynamo sezona 1 teikumā:   emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion  

  emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion   [jaungada z-svētku break  emotion    emotion ]

emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion    emotion  emotion

14 0 atbildēt
Ar to arī Dinamo beidz pastāvēt!!!emotion
9 2 atbildēt

īss apskats būtu - lohi

11 5 atbildēt

 emotion 

2 2 atbildēt
ojā, Miku būs grūti noturēt. 😢 Domāju, ka Miks dosies uz Sočiem, Jokerit, varbút Ķīnu.
0 0 atbildēt