local-stats-pixel fb-conv-api

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 1. spēle Latvija - Austrija (8:1)8

Labs vakars spocēniem, jo īpašiem tiem, kuriem sirdī ir hokejs. Šovakar 1. OK spēlē pret Austriju Latvijas izlase izcīnīja vienu no pārliecinošākajām uzvarām kopš iekļūšanas elites divīzijā. 8:1 - šādu rezultātu Latvijas izpildījumā bieži nenākas redzēt. Ja atmiņā neviļ, pēdējā tik pārliecinošā uzvara bija pret Ukrainu pirms vairāk kā 10 gadiem (9;2).

Īsumā par spēli. Pirmajā periodā nekas neliecināja par to, ka Latvija sagraus Austriju. Spēle bija līdzīga ar nelielu Latvijas pārsvaru. Brīdī, kad Austrija samazināja rezultāta starpību (1;2) likās, ka Austrija pārņem spēles iniciatīvu + spēli maitāja tiesneša darbības, kuras bija maigi sakot nekonsekventas - abām komandām (nenosodiet, bet teikšu, ka, jo īpaši mūsējiem) tika svilpts kā pagadās. Piemēram, Girgensona noraidījums 1. periodā bija nekas īpašs, salīdzinot ar vairākām citām epizodēm gan Latvijas, gan Austrijas izpildījumā, kur netika nosvilpts. Lai nu paliek tiesnesis. 2. periodā Latvija palielināja savu pārsvaru līdz nospiedošajam 5;1 un 3. periodā Indrašis, izlases debitants Dzierkals un otrs jaunākais spēlētājs, šajā Latvijas izlases modelī Rodrigo Ābols sameta vēl 3 ripas. Par labāko Latvijas izlasē atzina Kasparu Daugaviņu, kuram šajā spēlē 2 + 1.

Kā pozitīvo šajā mačā gribu minēt, pirmkārt jau labo momentu realizāciju. Tas Latvijas hokejam nav bieži, jo parasti metam nevis devītniekā, bet vārtsargam puncī. Otrā labā lieta ir cīņasspars un acīmredzami labais komandas garastāvoklis, neatkarīgi no rezultāta uz tablo.Trešā labā lieta ir stabilā Kristera Gudļevska spēle vārtos. Kā trekns mīnuss ir vairākums. Zinu, uzvarētajus nenosoda, taču vairākumā bija grūti saskatīt iespēlētu taktiku, kaut kādus mehanismus (to gan jāpiedod,zinot situāciju ar gatavošanos šim turnīram). Teorētiski, Austrija šajā turnīrā bija 3. komanda- lūzu nesapriecāties un nedomāt, ka rīt pret Japānu būs 20;0 un pret Vāciju 5;0. Katra spēle ir no jauna un jāapzinās, ka Vācija, kas ir galvenais konkurents uz ceļazīmi uz OS ir daudz labāka par Austriju (un vismaz uz papīra arī par Latviju) katrā pozīcijā. Taču būsim optimisti un turēsim īkšķi, ka mūs atlikušajās 2 spēlēs sagadai ja ne vel 2 uguņošanas, tad 2 uzvaras gan. Par Latviju, par uzvaru!

119 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
LV izlase 1 spēle iemetuši vairāk golu nekā Rīgas Dinamo visā šajā sezonā. emotion
9 0 atbildēt
Girgensonam atklāti grūdiens mugurā, sods pelnīts, par tiesnešu nesvilpšanu situācijās kurās vajadzēja svilpt, piekritīšu tev. Vairākums ir kā ir, bet mazākumā spēlējām kā vairākumā, kas mazliet vairāk priecē. Nu un galvenais jau ir atkarīgs no trenera, tad komanda visu paveiks pēc plāna, redzams, ka ļoti laba trenera izvēle no Lipmana puses, bet nu tas nelabo to, ka Lipmanam jāatkāpjas no šī augstā posteņa.
7 0 atbildēt

cerēju, ka uzvarēs! bet tādu rezultātu gan negaidiju  emotion   emotion   emotion 

3 0 atbildēt

Super spēle. Novēlu tā tikai turpināt! emotion

2 0 atbildēt