local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas hokeja izlases triumfē pārbaudes turnīros9

Vairumā Eiropas spēcīgāko līgu šobrīd ir hokeja sezonas pauze un šajā pauzē vairākas Latviju pārstāvošās izlases piedalījušas turnīros. 3 no tām izcīnījušas uzvaras.

Vispirms Dānijā noritējušajā u-20 vecuma turnīrā, triumfēja Latvijas U-20 izlase. Interesants fakts, ka no šīs izlases 17 spēlētaji šajā sezonā ir ar HK "Rīga" pierakstu, kas pirms turnīra fanus, noteikti darīja bažīgus, ņemot vērā, ka MHL spelējoša komanda regulāri mokās ar vārtu gūšanas problēmam. Tas gan nepatraucēja izcīnīt 3 spēlēs 3 uzvaras un pārspēt savus vienaudžus no Austrijas, Dānijas un Baltkrievijas.

Latvijas klubu izlase, kura pamatā sastāveja no HK "Zemgale" un "Mogo" hokejistiem, kā arī citu OHL klubu hokejistiem (izņemot kurbadiešus, kuri gatavojas Kontinentāla Kausa nākamajai kārtai/palīdzeja citai lielajai izlasei) izcīnīja uzvaru "Turkish Airlines Baltijas hokeja kausā." Bez mūsējiem, šājā turnīrā piedalījās arī Baltkrievijas u-25 jeb klubu izlase, Igaunijas, Lietuvas, Japānas un Rumānijas izlases. Lietuvā notikušajā turnīrā dalībnieku vidū bija 2 klubu izlases (Latvijas un Baltkrievijas),3 izlases no IB divīzijas - Igaunija, Japāna un Rumānija, kā arī mājinieki Lietuva, kuri šogad uzspēlēs IA divīzijā. Latvijas klubu izlase izcīnīja uzvaras visās spēlēs, pārspejot ar 4:1 igauņus un 2:1 rumāņus, bet šodien finālā uzvarot japāņus (kuri pirms tam bija pārspējuši baltkrievu u-25 ar rezultātu 5:1 un bullīšos piekāpās lietuviešiem 2:3) 3:0. Galvenie turnīra varoņi Valērija Kuļibabas trenētajai komandai noteikti bija abi vārtsargi - Kārlis Zakrevskis un Reinis Petkuss, kā arī brāļi Aleksejs un Maksims Širokovi.

Savukārt, Latvijas "lielā" izlase, izcīnīja uzvaru Minskā notiekošajā EIHC. Boba Hārtlija trenētā komanda pamatā sastāvēja no OHL spēlmaņiem, Rīgas Dinamo 4. maiņas un rezerves spēlētājiem, kā arī piešprices no Čehijas, Slovākijas un citās līgās spēlējošajiem. Arī šī izlase izcīnīja uzvaras visos mačos, pārspejot Franciju un Slovēniju ar 4:1 un uzvarot majiniekus, baltkrievus 2:1 (pēcspēles metienos). Šajās spēlēs gribētos izcelt Jāni Auziņu, kurš ļoti solīdi nospelēja izlases vārtos, kapteiņus Rihardu Freibergu un Artūru Saliju, kā arī Egilu Kalnu, Mārtiņu Dzierkalu, Rūdolfu Maslovski un Edgaru Kuldu.

Mazliet sliktāk gajis sieviešu izlasei, kurai 2 zaudējumi un izlasēm, kuras jaunākas par 18 gadiem - uzvaras mijušās ar zaudējumiem.

55 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

tikuntā patīkami emotion 

2 0 atbildēt

nu ja, sTiprās komandas taisa savu turnīru un mūs vairs neaicina, tāpēc mēs esam varoņi apspēlējot Igauņus vai Lietuviešus! Mums ir spēks  emotion  

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Izlase bija gandrīz 99% LATVISKA!emotionPatīkami, ka uz soliņa vairs nebļeģojas!emotion
2 2 atbildēt