local-stats-pixel

Mona Liza1

31 7

"Mona Liza" (itāļu: "Mona Lisa"), pazīstama arī kā "Džokonda" ("La Gioconda"[1]), ir 16. gadsimtā Renesanses laikā Leonardo da Vinči gleznota glezna. Mūsdienās šis mākslas darbs pieder Francijas valdībai un tas atrodas Parīzē, Luvras muzejā. Gleznas pilnais nosaukums ir "Ritratto di Monna Lisa del Giocondo" ("Lizas Džerardini, Frančesko del Džokondo sievas, portrets"). Iespējams, ka šis mākslas darbs ir visslavenākais visā pasaulē. Tā ir arī visvecākā glezna pasaulē, kura saglabājusies.

Gleznā ir attēlota sieviete, kuras izpausme ir noslēpumaina. Tiek uzskatīts, ka glezna ir sākta gleznot 1503. gadā un darba izstrādes laiks ildzis no trim līdz četriem gadiem.

Gleznas vērtība ir aptuveni 700 000 000$.

Skatoties uz gleznu daudziem cilvēkiem liekas ka lai kur viņš iet sieviete uz viņu skatās. Arī viņas smaids ir noslēpumains, jo skatītājam vienu brīdi liekas ka Mona Liza smaida bet otru uzjautrinas par apkārtējo. Gleznas abās pusēs ir redzamas simetriskas ēnas.

Leonardo da Vinči vienmēr domāja ka viņa mākslas darbs Mona Liza visu laiku nav gatavs, kautvai skatītājiem tas likās ideāls. Viņš ar šo mākslas darbu ceļoja apkārt vairākus gadus katru reizi kautko pielabojot vai pieliekot klāt.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
31 7 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

Tā ,pirmkārt NAV vecākā saglabājusies glezna pasaulē.

Un šis raksts ir pilnīgi nerespektējams ,ja tur nav ievietota dendija varhola mona.

1 8 atbildēt