Kas ir cupcake jeb tases kūka?
To, ko mēs, latvieši, tradīciju neesamības dēļ saucam vienkārši par kēksiņiem, angļi un amerikāņi dēvē parcupcake – tasītes kūku. Pat Francijā, pasaules konditoru kalvē, šo vārdu nemēdz tulkot.Cupcake ir divi izskaidrojumi. Pirmais — šīs kūciņas senos laikos mēdza cept māla tasītēs, jo tolaik neeksistēja metāla formiņas. Otrais — klasiskajā cupcake receptē produkti tiek ņemti līdzīgos daudzumos: tase miltu, tase sviesta, tase cukura. Amerikā produktus joprojām mēra tasēs (cup). Rietumu pasaulē šīs mazās kūciņas ir ārkārtīgi populāras, tāpēc katrā sevi cienošā kulinārijas žurnālā atradīsi pa receptei. Un tas ir viegli izskaidrojams — šīs kūciņas ir ērti servējamas, tās nav nepieciešams sagriezt un uzmanīt, lai gabaliņi būtu puslīdz vienādi un garnējums netiktu sabojāts. Kēksiņu dekorēšanai ir neiedomājami plašas iespējas — katru kūciņu var veidot kā individuālu mākslas darbu. Pat modernu kāzu kūku var gatavot no daudzām mazām kūciņām ar attiecīgi svinīgiem rotājumiem.
/ http://www.mammam.lv/articles/9589/uzcep-keksinus-un-mafinus/?DS=d2dce5c3ac6f4efc2768185527e1ba7c /
Apskatot dažus attēlus radās nepārvarama vēlme pievērsties gastronomiskām izvirtībām. Tāpat arī radās vēlme apskatīties vēl kādu attēlu un vēl, un vēl... Tad nu dažus no tiem uzdrīkstos arī pievienot. Lai garšīga skatīšanās un pozitīva piektdiena!