turpinot par cepumiem ,dažas receptes kā pagatavot cepumus ja sakārojas .. =)
Šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Sastāvdaļas: 300 g (apmēram) sviesta vai margarīna 1 glāze cukura 2 olas 1 ampula vaniļas ekstrakta (vai kāda ēdamkarote vaniļas cukura) 2 glāzes miltu 2/3 glāzes kakao pulvera ¾ tējkarotes sodas ¼ tējkarotes sāls 1 tāfelīte šokolādes (tumšā ir vislabāk piemērota) - sakapāta ½ glāze sakapātu valriekstu (pēc izvēles)
Pagatavošana: 1. Izkausēt sviestu 2. Sviestu, olas, cukuru un vaniļas ekstraktu sakult, līdz maisījums kļūst vieglāks, viendabīgāks un ar putām virspusē 3. Samaisīt kopā miltus, kakao, sodu un sāļi 4. Iemaisīt to sviesta/olu/cukura/vaniļas masā, līdz tā ir viengdabīga un bieza 5. Iemaisīt masā sakapāto šokolādi (nevajag sakapāt pavisam mazos gabaliņos) un valriekstus 6. Likt pa ēdamkarotei (ja grib lielus cepumus) vai tējkarotei (ja maziņus) uz cepampapīra un cep apmēram 180-190°C - apmēram 15 minūtes 7. Jāpagaida līdz tie nedaudz atdziest, jo citādi tie var salūzt, ņemot nost
Riekstiņi
Sastāvdaļas: 1 ola 250g sviesta 150g cukura
4. bundžiņa vārīta piinpiena
Pagatavošana: 30 min. Vispirms bļodiņā iešķiļ 1 olu, tad pievieno izkausētu sviestu un 150g cukura, tad maisa, kamēr viss paliek viendabīgā masā; kad viss samaisīts, iesijā 250g miltu. Kad mīkla gatava, liek pa bumbiņai uz plāts, iespiežot vidū nelielu bedrīti. Kad viss izcepts, piepilda ar pilnpienu. Var cept arī speciālā pannā.
Auzu pārslu cepumi
Sastāvdaļas: 3 glāzes miltu 3 glāzes auzu pārslu 1 glāze rozīņu 1 glāze medus pusglāze cukura pustējkarote sodas 1 tējkarote cepamā pulvera sāls
Pagatavošana: 30 min. Sviestu, cukuru un medu labi samaisa. Pielej pienu, pieliek rozīnes, miltus, pārslas. Izrullē 2 cm biezumā, ar vīna glāzi izspiež ripiņas, cep cepeškrāsnī 20 minūtes.