local-stats-pixel fb-conv-api

par roņu dzīvošanu!8

IZLASI!
«Roņus nošauj vai arī nosit uz ledus ar nūjām vai ar hakapiku jeb īpašu nūju ar cirtni galā, kas izgatavota roņu nogalināšanai. Ar cirtni pāršķeļ ronim galvaskausu un, ērtības labad neizvelkot cirtni no galvaskausa, velk roņa līķi nepieciešamajā virzienā. Sitot mazuļus ar nūju, nereti tie tiek tikai apdullināti, līdz ar to mazie ronīši tiek nodīrāti vēl dzīvi. Arī šaušana neatbrīvo dzīvnieku no ciešanām. Bieži vien ievainotie roņi aizbēg un mirst zem ledus. Šos dzīvniekus neiekļauj valdības medību statistikā,» apgalvo fonda pārstāvji.

Sanākušos protestētājus, kuriem rokā bija dažādi plakāti ar aicinājumiem nenogalināt roņus, novēroja policijas pārstāvji. Kanādas vēstniecībā šodien strādāja tikai sargs, kurš protestētājus nofotografēja.

Sabiedriskā organizācija ir savākusi aptuveni 500 parakstus vēstulei, ko nosūtīs Kanādas premjerministram Stīvenam Hārperam ar lūgumu Kanādas valdībai aizliegt nežēlīgās roņu medības.

Kā ziņots, «Dzīvnieku drauga fonds» uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm kopīgiem spēkiem vēlreiz jāmēģina pieņemt lēmumu slēgt Eiropas tirgu visiem produktiem, kas iegūti no roņiem.

Saskaņā ar Eiropas Padomes direktīvu Beļģija, Nīderlande, Slovēnija un Horvātija ir ieviesušas aizliegumu jebkādai roņu ādas produktu tirdzniecībai šajās valstīs.

Latvijā, lai nodrošinātu Grenlandes roņu un zilmuguras roņu mazuļu starptautisku aizsardzību, aizliegts komerciālos nolūkos importēt to jēlādas, miecētas vai apdarinātas kažokādas, kā arī kažokādu izstrādājumus.

es negribēju šeit likt tās nežēlīgās bildes kur roņus sit!

ieskaties viņiem actiņās.. būsim pret roņu nogalēšanu!

paldies visiem kas ir izlasījuši šo rakstu..

tas tiešām ir svarīgi.

5 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Un pareizi izdar'iji ka neieliki tās bildes, jo es pirms kādām pāris dienām ieliku PeTAs video par to kā nogalina. Bet raksts labs, nezināju tādu faktu, ka ES kaut ko ir izdarījusi lietas labā.

1 0 atbildēt

PILNĪBĀ piekrītu lil ali

0 0 atbildēt

Es arī :)

0 0 atbildēt

paldies snigerchuxinjsh ;))

0 0 atbildēt

bet man nepatīk ka nevar ielikt vismaz vienu asins bildi nu CAMOOOOOOOOON

0 0 atbildēt

mango5555 tur ir rakstits     PAR RONU  DZIVOSANU ! uzsvars uz vardu DZIVOSANU !

0 0 atbildēt

 

 jaa viniem grenlande varbut ir nepieciesams bet nejau eropa un citur ! parsvara ronus galin modes del !!! atbildot uz ltniksgt komentāru " aha tik pat labi ieliec bildites ar smukam r... "  

0 0 atbildēt

omg, nu tad ja tev baigi patīk roņādas zābaki,ej un pērc!

un pirms komentē rakstu izlasi virsrakstu!!

tur ir PAR nevis PRET!

0 1 atbildēt