local-stats-pixel fb-conv-api

Vasaru gaidot "waterbird"9

18 0

 

WATERBIRD


Akvaskipers – tās ir jaunas tehnoloģijas un neaizmirstami iespaidi! 

2003. gadā izgudrotājs no Dienvidāfrikas Republikas Maiks Pjuzi iepazīstināja pasauli ar jaunu peldlīdzekli - putnu, ar kuru, pateicoties diviem zemūdens spārniem, var lidot virs ūdens.
Vienīgais noteikums, lai tas kustētos uz priekšu, ir cilvēks jeb vadītājs, kurš ar muskuļu spēku un kustībām to virza.  

Izgudrotājs Maiks Pjuzi (Mike Puzey) ir dzimis Zimbabvē un audzis ģimenē, kurā mīl tehniku: kopš bērnības viņu ieskāva automobiļi, rīteņi, lidmašīnas un cita tehnika. Nav brīnums, kā Pjuzi kļuva par kvalificētu inženieri, sacīkšu braucēju, pilotu, izgudrotāju un racionalizatoru.

Instrukcija akvaskipera lietošanai:

Pirmais solis: lai uzsāktu pārvietošanos ar akvaskiperu – ir jāatstumjas no mola, laivas, krasta (utt.) Turiet stūri un palaidiet lielo spārni ūdenī pēc iespējas tuvāk virsmai. Mazo spārnu un viļņlauzi turiet virs virsmas pēc iespējas tuvāk ūdenim, vienu kāju novietojiet uz akvaskipera platformas, bet ar otro atstumieties no mola, laivas, krasta (utt.). Starts no krasta pieprasa zināmu praksi.

Otrais solis: lai slīdētu virs ūdens virsmas pārlieciet otro kāju uz akvaskipera platformas un ar visu jūsu ķermeņa svaru spiežat uz akvaskipera platformas, turot līdzsvaru.

Trešais solis: priekšējais (mazais) spārns iegremdējas ūdenī un jūs sākat slīdēt pa virsmu, veicot pumpim līdzīgas kustības (augšup, lejup). Svarīgi: rokas un priekšējās akvaskipera daļas piedalās kustībā. Pirms palēciena ar kājām, ar rokām ir jāizdara viegls spiediens uz stūres. Šīs kustības un secība nepieciešama, lai lielais spārns ar triecienu spiežas ūdenī, un tas nodrošina virzību uz priekšu.

Ceturtais solis: šādā veidā ar muskuļu un ķermeņa masu akvaskipers ir iekustināts un slīd pa ūdens virsmu. Akvaskipera pārvietošanas laikā kājās ieteicams vilkt ūdens apavus. Minimālajam ātrumam jābūt ne mazākam par 8 km/st. Maksimālais ātrums ir 30 km/st. 

Praktiski ieteikumi: 

Apmācības procesā, kamēr vēl neprotat pārvietoties droši, rekomendējam piesiet akvaskiperu ar 40-50 metru garu virvi, lai to varētu viegli pārvietot jeb aizvilkt uz starta punktu. Tas vairākkārtēji paātrinās apmācības procesu un ietaupīs daudz spēka, kuru nelietderīgi varat patērēt, mēģinot atgriezt akvaskiperu atpakaļ krastā.

Akvaskipera transportēšana:

Pavisam vienkārši! Akvaskipers ir demontējams īpašā somā, kuras izmērs ir 100 cm/ 80 cm/ 15 cm, bet komplekta kopējais svars ir tikai 20 kg.

Drošības tehnika:

• Izmantojiet glābšanas vesti, 
• Ja neprotat peldēt vai nejūtaties komfortabli, nerekomendējam darboties ļoti dziļā ūdenī,
• Izmantojiet ūdenssporta vai citus apavus, 
• Nelietojiet alkoholu vai citus apreibinošus līdzekļus.



18 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

atbildot uz Inkaso komentāru " man tādu vajag, jo peldēt es normāli nemāku.... " domāju pirms ar tādu braukt jāmāk labi peldēt, bet latvijā var nopirkt par + - 240Ls

2 0 atbildēt

Būt labi ja varētu iznomāt

2 0 atbildēt
oDe avatarsoDe

Eu, bet normaals aparats :) butu jautri ar tadu pa ezeru paaakstities! :D

1 0 atbildēt

nu pēc pus stundas ar tādu  plaušas būtu izklepotas un ceļgali trīcētu no raustīšanas

1 0 atbildēt

man tādu vajag, jo peldēt es normāli nemāku....

0 0 atbildēt

waterbird tulkojumā akvaskiperis?

0 0 atbildēt

izskatās jautri! :)

0 0 atbildēt

bet es tik tā iisti nesaprotu kaa tas darbojas

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " man vins ir ļoti superīga izklaide un kāju tr... "

 

ja viņš būtu ļoti ;abs, tu negribētu tikt no viņa vaļā :D  

0 0 atbildēt