local-stats-pixel fb-conv-api

Saskaitīti Vācijas musulmaņi2

5 4
Kā liecina pēc Vācijas Iekšlietu ministrijas pasūtījuma veikta pētījuma rezultāti, valstī pašlaik dzīvo 4,3 miljoni musulmaņu. Šis skaitlis izrādījās lielāks, nekā tika uzskatīts līdz šīm – pirms pētījuma veikšanas tika rēķināts, ka Vācijā dzīvo maksimums 3,5 miljoni musulmaņu, ziņo „Die Welt”. Musulmaņi tādējādi, sastāda 5,2 procentus Vācijas iedzīvotāju, pie kam 45 procentiem ir Vācijas pilsonība, bet 55 procentiem – citu valstu pilsonība.
Vairākums Vācijas musulmaņu – 2,5 miljoni vai 63,2 procenti – ir ieradušies valstī no Turcijas. Skaitliski otro lielāko grupu veido musulmaņi, kas ieradušies Vācijā no Dienvidu un Austrumeiropas (13,6 procenti). Vēl 8 procenti musulmaņu, kuri dzīvo Vācijā, ieradušies valstī no Tuvajiem Austrumiem un 7 procenti – no Ziemeļāfrikas. 98 procenti visu musulmaņu dzīvo tā dēvētajās „vecajās federālajās zemēs”, kuras līdz 1990. gada Vācijas apvienošanai ietilpa Vācijas Federatīvās republikas sastāvā. Katrs trešais Vācijas musulmanis dzīvo Ziemeļreinas – Vestfālenas zemē.
75 procenti Vācijas musulmaņu ir sunnīti, 7 procenti – šiīti, bet 13 procenti uzskata sevi par alavītiem. Viena trešdaļa uzskata sevi par „ļoti ticīgiem”, bet 50 procenti paziņojuši, ka ir „drīzāk ticīgi”. Īpaši spilgti reliģiozitāte izpaužas starp ieceļotājiem no Turcijas un Ziemeļāfrikas. Izņemot iebraucējus no Centrālāzijas (bijušās PSRS) un Irānas, Vācijas musulmaņu vairākums pieturās reliģiozajiem priekšrakstiem un ietur gavēņus. Īpaši tas attiecas uz sunnītiem.
Lakata nēsāšana musulmaņu sieviešu starpā ir īpaši izplatīta pirmājā migrantu paaudzē – lakatus valkā katra ceturtā sieviete. Otrajā paaudzē šis rādītājs ir 17 procenti. Tāpat aptuveni 10 procenti musulmaņu skolnieku, kas apmeklē vācu skolas, nepiedalās fizkultūras nodarbībās, kur vienlaikus darbojas zēni un meitenes. Bez tam trīs no četriem musulmaņiem, kuri dzīvo Vācijā, atbalsta Islāma reliģiskās izglītības ieviešanu valstī. Vairāk informācijas: "Die Welt" - In Deutschland leben mehr Muslime als erwartet >>> Saistītais raksts: Franču feministes apsūdz Baraku Obamu iecietībā pret islāma fundamentālistiem >>> Saistītais raksts: Turcijas premjers aicina Eiropas Savienību beidzot izšķirties par nostāju attiecībā uz Turcijas dalību savienībā >>> Saistītais raksts: Musulmaņu valstu līderi aicina pasauli pieņemt islāma finanšu metodiku >>> Saistītais raksts: „The Telegraph”: Britu musulmaņi apgādā kustību "Taliban" ar spridzekļu elektroniskajām sastāvdaļām >>> Saistītais raksts: ASV pirmās musulmaņu televīzijas dibinātājs noslepkavo savu sievu, nogriežot viņai galvu >>> Saistītais raksts: Berlīnē sākusi darboties Vācijā pirmā imamu - musulmaņu garīdznieku - skola >>> Saistītais raksts: Kuram Eiropas Savienībā ekonomiskās krīzes laikā nepieciešami vēl 50 miljoni āfrikāņu?
5 4 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
nu blji,kaa veel Faterlandaa nav izniicinaajushi to smirdiigo muslimu seergu ? tas vinju alahs vai kaa to pedinju sauc,zelee ,mums, baltajiem cilveekiem !
1 1 atbildēt
blaviens tie čurki tagad visu eiropu pārņem :@ Nebrīnīšos ja pēc paris gadiem ka Latvijā arī viņi būs ieperinājušies !!
1 1 atbildēt