local-stats-pixel fb-conv-api

Nāvējošie vulkāni7

148 0

Pēc Īslandes vulkāna izvirduma arī Latvijas debesis klāja pelnu mākoņi. Ar neapbruņotu aci tos saskatīt nevarēja, tomēr daudz uztraucās - vai gaidāms pelnu lietus? Latvijas meterologi jokoja, ka Pompeju ltraģiskais liktenis mums noteikti nedraud.  Toreiz, pirms 2000 gadiem, Vezuvs apraka pilsētu diennakts laikā. Vai kopš tā laika ir piedzīvots kas līdzīgs?
 

148 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

a par 9. nekā nau? ;D

3 1 atbildēt

cik labi ka pie mums nav tādi daikti ;) emotion

2 1 atbildēt

Iespaidiigi :)

2 1 atbildēt

5. bildee biju uz to vulkaanisko kalnu itaalijaa sho vasaraa un pompejaa ar biju  :))) bija ljoti interesnta iesaku :)) bet par rakstu +

2 1 atbildēt

 

ES vēl nesen lasīju grāmatu par Ruisas vulkānu ... Ruisa vulkāns apņem Kluso okeānu . Ruisa vulkāns daudzus gadus kopš 1595.gada skaitījās „aizmidzis” līdz 1985.gada 12. novembrī parādījās pirmie pelnu mākoņi, kuriem sekoja daži sprādzieni un sākās izvirdums. Rezultātā izkusa ledāji un sniegs, kas klāja vulkāna virsotni... . Tas ir trešais lielākais ziemeļu daļas vulkāns Ziemeļu vulkāniskajā zonā. Ruisa vulkāns var radīt eksplozīvu stāvu gāzes un vulkānu pelnu plūsmu,kas var izkausēt un samīt sniegu un ledāju, kas izraisa lielus un dažkārt postošus dubļus un gruveša plūsmas.
1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt