local-stats-pixel

Musulmaņu tradīcijas arī ASV3

5 1
ASV pirmā musulmaņu televīzijas kanāla dibinātājs atzinies, ka nogalinājis savu sievu, nogriežot viņai galvu. Kabeļtelevīzijas kanālu "Bridges TV", kas raidīja Ņujorkas štata teritorijā, 2004. gadā izveidoja Muzamils Hasans (Muzzammil Hassan), lai televīzijas skatītāju apziņā pārvarētu negatīvos stereotipus par musulmaņiem. Aasijas Hasanas (Aasiya Hassan) ķermenis bez galvas tika atrasts „Bridges TV", kura atrodas Bufalo priekšpilsētā Orkadparkā, studijā. Drīz pēc tam Muzamils Hasans tika apcietināts un apsūdzēts otrās pakāpes slepkavībā. Pirms tam noslepkavotā, kura janvārī iesniedza laulības šķiršanas dokumentus, sūdzējās policijā par varmācību no dzīvesbiedra puses.
Kā paziņojis Orkadparkas policijas šefs Endrjū Bents (Andrew Benz), Hasans brīvprātīgi ieradies policijas iecirknī un atzinies noziegumā. Sīkākas lietas detaļas Bents nepaziņoja, savukārt nedz advokāts, nedz Hasana komentārus presei sniegt atteicās. Hasana un nogalinātās sievietes laulībā pasaulē nākuši divi, šobrīd 4 un 6 gadus veci bērni, vēl divi bērni, 17 un 18 gadus veci, viņam ir no iepriekšējās laulības.
Zināms, ka Aasija, tāpat kā viņas vīrs, piedalījās „Bridges TV” radīšanā un strādāja televīzijas kanālā. „Bridges TV” tika nodibināts 2004.gadā un pozicionēja sevi kā pirmais kabeļtelevīzijas kanāls angļu valodā ASV dzīvojošajiem musulmaņiem, bet kā projekta mērķis tika minēta negatīvas attieksmes pret musulmaņiem sabiedrībā, kas radās pēc 2001. gada 11. septembra, pārvarēšana. Sakarā ar Aasijas Hasanas slepkavību televīzijas kanāla administrācija paziņoja par „šoku un skumjām”.
Vietējais laikraksts „The Buffalo News” ziņo, ka vairākas sieviešu tiesību aizsardzības organizācijas saistījuši Aasijas Hasanas slepkavību ar sievietes ģimenes reliģisko un kulturālu piederību. Tā ASV Nacionālas sieviešu organizācijas (National Organization for Women) prezidente Marsija Papasa (Marcia Pappas) pavēstījusi: "Acīmredzami, ka tas ir „goda slepkavības”, kura sakņojas šīs kultūras priekšstatos par sieviešu pakļaušanos vīriešiem teroristisks variants". Sieviešu tiesību aizstāve tāpat paudusi nožēlu, ka šī slepkavība nav pietiekamu atspoguļota nacionālajos masu informācijas līdzekļos, jo notika vienlaikus ar pasažieru lidmašīnas katastrofu netālu no Bufalo, kurā gāja bojā 50 cilvēki.
5 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000
ceļam tik mosejas un aicinam iedzivoties ari tepat pie mums Tallina jau buvejot moseju...
2 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
Tas nav musulmanu tradicijas...
0 1 atbildēt