local-stats-pixel

Kā pagatavot spridzekli !!! mini bom!!!17

36 3
Uzmanību! {zemāk aprakstītās darbības drīkst veikt tikai personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu.} >> Nerekomendēju lasīt cilvēkiem ar vājiem nerviem.


Nepieciešamie ingredienti:
- 5 sērkociņu kastītes (pilnas ar sērkociņiem :),
- diegs (parasta diega spolīte),
- 5 tukšas (izšautas) automāta (AKMS vai līdzīgas formas) patronu čaulītes,
- rokas metāla zāģis, āmurs (ar parasto un smailo galu), A4 papīra lapa, nazītis vai šķērītes.
- (ieteicams) skrūvspīles, zīmulis (sarkans ;)


{Zīmējums Nr.1: 1 - sērkociņš; 2 - nazis; 3 - sērs; 4 - papīra lapa.}

Pagatavošanas kārtula:
1) ar nazīti nokasīt no sērkociņiem sēru vienā čupiņā uz papīra lapas (papīra lapu iepriekš salocīt pa diagonāli), atstāt rezervē 20 sērkociņus.
2) Iespiest vienu patronas čaulīti skrūvspīlēs un ar metāla zāģīti izzāģēt čaulītes apakšējā daļā caurumu 1x1 mm (zāģēt tā lai caurums neizveidojas pats, bet pēc tam ar īlenu vai resnu adatu izdurt caurumu zāģēšanas vietā, tā var izveidot vajadzīgā izmēra caurumu. Labāk maziņš nekā liels, liels caurums ietekmē sprāgšanas īpašību (kā arī sērs vienkārši izbirs laukā), bet pārāk maz caurums var neizlaist caur sevi uguns liesmu vai pat aizturēt to uz ~8 sekundēm).

3) paņemt lapu ar pulvera čupiņu un pa ielocīto diagonāli uzmanīgi iebirdināt sēru čaulītē (ieteicams no papīra izveidot nelielu piltuvi, ērtībai). Sēru iebirdināt līdz 1/3 no čaulītes tilpuma. Ar zīmuli iemīcīt sēru dziļāk čaulītē un iebirdināt vēl (ja nepieciešams).
4) noplēst nedaudz papīru, samudžināt to un ievietot čaulītē pa virsu sēram. Ar zīmuli iemīcīt papīru dziļāk čaulītē un ievietot vēl papīru (ja nepieciešams). Uzmanīgi jāvēro lai sērs nebirtu gar papīru ārā, tam jābūt 100% noslēgtam. Papīrs nepieciešams lai novērstu čaulītes sasilšanu un saskari ar sēru sitiena brīdi (skati nākamo punktu).
5) ar āmura smailo galu uzmanīgi pa vienam nelielam sitienam sist pa čaulītes galu, pamazām aizsitot to ciet plakanu, pēc tam nostādīt čaulīti stāvus un ar āmura strupo galu aizlocīt čaulītes galu ciet uz leju. Šo darbību veikt uz cietas vēsas virmas (pagrabā), sitot ar āmuru ar lielu intervālu, jo čaulīte pēc katra sitiena uzkarst, tāpēc jānogaida lai tā atdziest.

{Zīmējums Nr.2: 1 - sērs; 2 - papīra telpa; 3 - sēra telpa; 4 - izzāģētais caurums; 5 - patronas čaulīte; 6 - tulbiņa sēra ievirzīšanai čaulītē.}


6) paņemt vienu sērkociņu un sēra galu ieberzēt izzāģētajā caurumā tā lai zāģējuma vieta būtu pilna ar sēru. Ar pirkstiem piestiprināt pie čaulītes ~8 sērkociņus ar sēra galiem kopā tā lai pirmais sērkociņš atrastos virs izzāģētā cauruma, pēc tam ar otru roku paņemt diegu un aptīt to apkārt sērkociņiem piestiprinot tos pie čaulītes. (šie piesietie sērkociņi kalpos kā laika deglis). Ieteicams ar sarkano zīmuli vai flomāsteri iekrāsot to sērkociņu, kas atrodas pēdējais rindā - vistālāk no izzāģētā cauruma lai nesajauktu to ar sērkociņu, kas atrodas tieši virs cauruma ;)
7) viss, viens spridzeklis gatavs! atkārtot punktus no 1 līdz 6 lai pagatavotu vairākus spridzekļus.

{Zīmējums Nr.3: 1 - izzāģētais caurums; 2 - papīrs; 3 - čaulītes tukšais gals; 4 - sērs; 5 - āmurs ar strupo un smailo galu.}

Spridzināšanas secība:
Paņemt vienā rokā spridzekli otrā rokā sērkociņu kārbiņu. Pret kārbiņu aizdedzināt sarkano, iezīmēto sērkociņu un nekavējoties! :) mest spridzekli prom, kur 20m rādiusā neatrodas neviena dzīva radība! Iezīmētais sērkociņš aizdegsies un aizdedzinās sev blakus esošo sērkociņu utt. līdz aizdegsies pēdējais sērkociņš, kas atrodas virs izzāģētā cauruma, pēc tam liesma caur caurumu iekļūs čaulītes iekšienē un izdedzinās tur visu nafig, radot milzīgu spiedienu čaulīte uzpūtīsies kā burbulis un uzsprāgs. Tas viss notiks ļoti ātri, ka neko neredzēsiet, bet dzirdēsiet lielu blīkšķi. Patronas čaulīte pārplīsīs uz pusēm, tomēr var gadīties, ka tā pārplīst trijās vai četrās daļās tādējādi radot šķembas lidojuma draudus.

Pielietojums:
Tukšu limonādes, alus bundžiņu spridzināšana, spēļu automašīnas u.c. rotaļlietu spridzināšana, spridzekli var iemest skudru pūznī lai paskatītos cik lielu bedri tas uztaisīs >:) izmantojot plastilīnu, spridzekli var piestiprināt pie vertikālas virsmas, piemēram, stikla. Detonāciju veikt pamestās ēkās, izmēģinājuma poligonos. Kategoriski aizliegts izmantot šo spridzekli sabiedriskās vietās citu cilvēku biedēšanai, kā arī nav ieteicams spridzekli novietot uz...

Uzmanību!
Šis ir bīstams spridzeklis (tik pat bīstams kā pneimatiskā, gaisa, gāzes, mazkalibra pistole, tukša dezodoranta pudele iemesta ugunskurā). Tas var izkropļot seju, redzi, noraut pirkstus un radīt citus smagus miesas bojājumus, par ko ir paredzēta kriminālā atbildība. Autors piedāvā spridzekļa tehnoloģiju zinātniski-pētnieciskiem nolūkiem lai detalizēti attēlotu šaujamieroču uzbūves vēsturi.
36 3 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000
Sveiks salavecīti!Zinu ka neesmu bijis nekāds labais šogad!bet nu... pagājušogad uz z-svētkiem vēlējos petardes un raķetes, šogad es gribētu jaunu aci un 4 pirkstus.. :)
7 0 atbildēt
Ideja jau laba bet 1. nav man to čaulīshu un 2. baigais čakars to sēru dabūt nost tad ja labāk nopirkt pačku bombenju!
3 0 atbildēt
man nav pacietības, lai nomizotu 5 kastītes ar sērkocīniem... :( aa un kur tie zīmējumi, kas aprakstā? emotion
3 0 atbildēt
emotion emotion emotion Tīrs sērs spridzināšanai ir galīgi garām. 90% no šādām čaulītēm nemaz neuzprāgs, būs tāds purkšķis un dūmi vien. Normāls klasiskais dūmpulveris sanāk sajaucot 3 vienādās daļās sēru , saberztu ogļu pulveri (ogleklis) , sasmalcinātus slāpekļa minerālmēslus. Vēl var pievienot KMnO4 (kālija permanganātu , jeb zilos graudiņus), tie sakarstot izdala skābekli un paātrina reakciju. Bet ar tādu maisījumu jābūt ļoti uzmanīgam, mēdz eksplodēt jau gatavošanas procesā emotion Neiesaku ne pirms ne pēc 18.
2 0 atbildēt
Saeimas nama vajadzībām jāņem daudz sērkociņu kastītes, 100 litrīgs gāzes balons...... :D
2 0 atbildēt
Interesanti. Nevajag jau obligāti čaulīti, var arī improvizēt, kaut vai parastu caurulīti izmantot. Jebkurā gadījumā, man patika ideja par degli - diezgan labi izdomāts.
2 0 atbildēt
krutiy
1 0 atbildēt
uuuuuuu
1 0 atbildēt
krutiyemotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion
1 0 atbildēt
kruty
1 0 atbildēt
marlboro, nu tas jau tik nedaudz tadvajag arii jau sagatavotas caurules veel uztaisiit lai beigas iznaak cauruļbumba (pipe-bomb) bet tikpat labi var meeginat dabuut sauso spirtu lielos daudzumos un serskabi un beigas taisiit heksogeenu.. un ar to spridzinaat.. bumbas apjoms buus mazaks un jauda lielaka.. protams arii nederes tada gadijama aizdedzinasana ar parastu degauklu..
1 0 atbildēt
tas jau ka mazinas plaukskenes :) vienigas ka tu tas pats taisi
1 0 atbildēt
gribetos dzirdet cik specigs tad ir tas dumpis :)
1 0 atbildēt
KAS NOLAADEETS IR "kārtula"??? jobanie latviskojumi... emotion
1 0 atbildēt
EAS avatarsEAS
spridzināsim saeimu?
1 0 atbildēt
sory par zimejumiem tie kaut kur pazuda
1 0 atbildēt

man neko nerāda

0 0 atbildēt