local-stats-pixel fb-conv-api

Brazīlijas indiāņi rituālās ceremonijas laikā apēd ja15

17 0
19 gadus veca puiša, kurš nesen pazuda Brazīlijā, vecāki atraduši viņa mirstīgās atliekas indiāņu cilts Kulina teritorijā. Jaunais fermeris tika apēsts rituāla kanibālisma akta laikā, ziņo CNN. Pēc vietējā ierēdņa vārdiem, indiāņi un jauns vīrietis bija sen pazīstami un dažreiz pat palīdzēja cits citam. Zināms, ka cilts locekļi uzaicināja fermeri pie sevis, un pēc tam viņš arī pazuda. Vecāki atrada sava dēla galvu karājoties kokā, pie tam indiāņi "ar lepnumu" paziņojuši, ka ceremonijas likā apēduši viņu.
Incidenta izmeklēšanu sarežģī tas, ka pēc Brazīlijas likumiem nedz policijai, nedz armijai nav tiesības ienākt indiāņu cilšu teritorijā. Tomēr pieci aizdomas turētie indiāņi tika aizturēti nopratināšanai, tomēr vēlāk tiem izdevies aizbēgt.
Tādēļ, lai noskaidrotu pazuduša puiša likteni, policijai nācās trīs dienas nomaļā vietā pie robežas ar Peru gaidīt FUNAI – Brazīlijas Nacionālā indiāņu fonda – pārstāvju ierašanos, kuri nodarbojas ar indiāņu cilšu savstarpējo attiecību, kā arī indiāņu un varas iestāžu attiecību jautājumu risināšanu.
Kulina cilts pieder pret tā dēvētajām izolētajām ciltīm, tomēr daudzi no cilts locekļiem stājas kontaktos arī citiem valsts iedzīvotājiem. Brazīlijā dzīvo aptuveni 2500 Kulina pārstāvju, vēl 450 dzīvo Peru. Pavisam Brazīlijā ir 55 tamlīdzīgas izolētas indiāņu kopienaas.
Pēc FUNAI datiem, 460 tūkstoši Brazīlijas indiāņu runā 1300 valodās. Kulina cilts valoda atšķiras ar īpašu sarežģītību, turklāt cilts sievietes un vīrieši runā dažādās valodās.
17 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
naw ko liist, kur newajag.. wispaar nesaprotu, kaa war aizturet indiaanjus?? vinji dziiwo sawaa widee, winjiem taa pienjemts.. atbrauc kaut kaadi baltie, atved winjiem slimiibas, un vel baazh cietumos.,.. tas naw normaali.. tikpat labi indiaanjiem aizliegs smeekjeet sabiedriskaa wietaa??
5 1 atbildēt
PSC! emotion
3 0 atbildēt
Brutāli... un varas iestādes ir bezspēcīgas xD
3 0 atbildēt
un pareizi ir..
2 0 atbildēt
Pasauca pusdienas
2 0 atbildēt
Labu apetīti indiānim. emotion emotion
2 0 atbildēt
nu vismaz interesanti, kaut kas palicies no savvaļas ciltīm.
2 0 atbildēt
Njamiii
2 0 atbildēt
ja nemak tikt lidzi laikam, tad lai guL 6 pedas zem zemes!
3 2 atbildēt
baltie lien kur nevajag.. tapē arī tiek apēsti
1 0 atbildēt
būtu atvēruši maķīti indiāņiem :)
1 0 atbildēt
Labi ka pie mums nav tādu indiāņu !!
1 0 atbildēt
Da nu es vnk nosautu vinus...Nemak attistities..Pasi vainigi!
2 2 atbildēt
es tos idianjus noshautu!!!!
1 1 atbildēt
lohi emotion
0 1 atbildēt