local-stats-pixel fb-conv-api

nakotne ir tuvaak nekaa mes domaajam12

12 0
Karls Bencs 19.gadsimta beigās piepildīja cilvēka sapni par personīgo motorizēto sauszemes transportlīdzekli, savukārt brāļi Raiti 20.gadsimta pirmajos gados - sapni par pacelšanos spārnos. Turpretim kaut cik veiksmīgs šo abu pārvietošanās veidu apvienojums vienā transportlīdzeklī licis uz sevi gaidīt 100 gadus.

Mēģinājumi sakrustot auto un lidmašīnu bijuši arī līdz šim, taču amerikāņu uzņēmuma Terrafugia veikums uzskatāms par daudzsološāko. Divvietīgais lidaparāts Transition esot sekmīgi veicis jau 29 lidojumus, turklāt bez liekām ķibelēm izturējis testus gan gaisā, gan uz sauszemes.

Uzņēmuma informācija liecina, ka Transition pārvēršana no automobiļa par lidojošu spēkratu aizņem tikai 30 sekundes. Lidaparāts spēj bez nosēšanās veikt 725 kilometrus tālu ceļa gabalu, lidojot ar aptuveni 185 kilometru stundā lielu ātrumu. Par ātrumu, kādu priekšpiedziņas spēkrats spēj attīstīt uz šosejas, precīzu datu nav; minēts vienīgi, ka tas ir pietiekams, lai netraucētu citiem satiksmes dalībniekiem.

Patiesībā Transition ir visai ērti lietojams un arīdzan drošs pārvietošanās līdzeklis, jo tam uzstādītais 100 zirgspēku dzinējs patērē standarta benzīnu, kā dēļ atkrīt vajadzība meklēt aviācijas degvielu, savukārt drošības sistēmas ietver ne tikai automobiļiem raksturīgās drošības sistēmas, bet arī milzīgu izpletni, ar ko nolaisties uz zemes, ja lidojuma laikā beidzas degviela. Par šo ekstru gan nākšoties piemaksāt pie provizoriskās 194 000 ASV dolāru bāzes cenas.

Pārdošanā Transition varētu nonākt 2011.gadā.


12 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
Tā lidošana jau nebūs tik vienkārša. Pa priekšu tev jāpiesaka aviācijas departamentā, ka tu lidosi ar šo aparātu. Savādāk - tā jau ieskries kādā Boeingā.
7 0 atbildēt
Par sito bija raksts ilustrētaja zinatnē .... Bet nu ipaši drosa lidosana ari neizskatas un kas notiks kad katram vidusmera cilvekam tads bus ?
7 0 atbildēt
drosiibas apriikojums:ugunsdzeesamais aparaats un izpletnis emotion emotion emotion
6 0 atbildēt
arii fakts
6 0 atbildēt
Mjāa.. Summa jau nav no mazakajam bet neateiktos izbraukt.
5 0 atbildēt
saj lietai ir velviena nepilniba - ir daudz cilveku kuriem ir bailes no augstuma
5 0 atbildēt
nu nez nez!
4 0 atbildēt
lolik tad buus katastrofa
4 0 atbildēt
ta jau normali isteniba :) bet ir stipri japiedomaa pie dizaina
4 0 atbildēt
Nu gluži kā tas auto filmā par Fantomasu :D
2 0 atbildēt
būs vairak kritušo jānos emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt