local-stats-pixel fb-conv-api

ātrākais un dārgākais mocis17

24 1
Spārnotā raķete – Dodge Tomahawk
Amerikāņi, protams, ir tauta, kam raksturīga tieksme uz pārmērībām, taču tas, ko DaimlerChrysler izripināja 2003. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autošovā Detroitā, lika noelsties pat daudz pieredzējušiem žurnālistiem.

Iedomājieties Dodge Viper. Leģendāru amerikāņu sporta mašīnu ar 8,3 litru tilpuma desmitcilindru alumīnija dzinēju, kas spēj attīstīt 500 ZS jaudu pie 5600 apgr./min. un griezes momentu 712 Nm pie 4600 apgr./min. Pats par sevi jau ir iespaidīgi, vai ne? Un tagad iedomājieties tikai šo vienu pašu dzinēju, kas uzlikts uz diviem dubultriteņiem. Tas arī ir Dodge Tomahawk. Visu motociklu motocikls.

Pašlaik tas ir tikai konceptuāls modelis. Chrysler sludina, ka “šī mehāniskā skulptūra satricina visu līdzšinējo domāšanu par to, kādam jābūt transportlīdzeklim”. Spridzeklis sver 680 kilogramus, tam, kā jau minēts, ir desmitcilindru 500 ZS dzinējs ar manuālo divātrumu ātrumkārbu, un tā uzrāviens līdz 100 km/h ir 2,5 sekundes. Maksimālais ātrums pagaidām vēl nav droši zināms, taču, pēc Chrysler teiktā, aparāts spēj sasniegt 670 km/h. Puse no skaņas ātruma, starp citu. Kur nu japāņu vai itāliešu superbaikiem tikt līdzi! Interesantākais ir tas, ka Chrysler tai pašā autošovā lika saprast, ka var ražot Tomahawk nelielās sērijās. Nekāda informācija par galīgo lēmumu un ražošanas termiņiem izpausta netika. Noskaidrots vienīgi tas, ka tiks izlaisti ne vairāk kā 100 šādi motocikli un katrs no tiem maksās 250 000 dolāru.

Tas, ka kāds spēs tādu raķeti nopirkt, ir pilnīgi skaidrs. Nav skaidrs vienīgi tas, kur ar to varēs braukt. Ne jau nu uz veikalu pēc maizes. Tādam agregātam pat kurš katrs autobānis vis nederēs, bet pilnu ātrumu praksē būs iespējams sasniegt vienīgi uz izžuvuša sālsezera. Nerunājot nemaz par to, ka braucējam galvā būs tikai tas, kā noturēties, bet par apkārtskatīšanos minēt būtu pagalam nenopietni... Toties superekstrēmistiem milzīga adrenalīna deva garantēta.
24 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
tie kuri paši brauc ar močiem saprot ka šis ir sūds, labi nestrīdos par jaudu un ātrumu, bet pamējģiniet ar viņu ikdienā pabraukt vai sastrēgumu izbraukt----taisīja lai varētu ielikt ķeksīti savā sasniegumu kladē
4 0 atbildēt
man šitam verķim prasās antispārnu aizmugurē (nopietni) ;]
4 0 atbildēt
Rīga 13 .. tas ir spēks, papildus ātrumam savu spēku vari izmantot, nu kapitāli :) ar šitādu i nesalīdzināt
4 0 atbildēt
Tas pat nav īsts motocikls.
4 0 atbildēt
"Uzpimpots"
4 0 atbildēt
nu bet baigā jēga, visi sūdzās ka notiek avārijas utt, nafigam tad taisīt visādas šitādas lietas....
4 1 atbildēt
Šito aizstās ar elektrisko krēslu
3 0 atbildēt
šis nav priekš ikdienas
3 0 atbildēt
nesmuks...
3 0 atbildēt
smuks jau nav ,bet ātrs, pat pārāk ātrs
4 1 atbildēt
htt avatarshtt
izskatās diezgan dīvaini
3 0 atbildēt
ar vinu kaads arii brauc?
2 0 atbildēt
izskatās stabils un tajā pašā laikā negribētos ar viņu laist uz tiem 300km/h :D negadījuma gadījumā laikam salasīt kopā būtu pagrūti :D
2 0 atbildēt
Ich avatarsIch
Neglīts, bet nu ar viņu vnk lidot var.
3 1 atbildēt
un jēga no šitāda, ka var tikai pa izžuvušu sālsezeru braukt? :D
4 2 atbildēt
kroplains suuds ar ko var nolikt karoti!
3 2 atbildēt

👍

0 0 atbildēt