local-stats-pixel fb-conv-api

Triecientestā - eksperimenti ar piepūšamu auto13

2 0
Lai arī cik smieklīgs neliktos virsrakstā minētais apgalvojums, tas atbilst patiesībai. «Ford» patiešām automašīnu drošības sistēmu testiem sākuši izmantot auto formā piepūšamus gaisa balonus. Turklāt šāds kreatīvs risinājums atbilst smagajai ekonomiskajai situācijai, jo ļauj autoražotājam veikt testus nesadauzot neskaitāmu daudzumu automašīnu.

Šajā gadījumā runa ir par «Ford» inženieru speciāli izstrādātu automašīnas izmēra piepūšamu gaisa balonu, kas patiesībā nemaz nav tik lēts. Viens šāds «piepūšamais auto» izmaksājot apmēram 10 tūkstošus ASV dolāru, jo ir izgatavots no īpaši izturīgiem materiāliem. Turklāt tam ir izmantots speciāls atstarojošs krāsojums, lai imitētu reālu automašīnas virsbūvi.

«Ford» šos piepūšamos auto izmanto, lai testētu adaptīvās kruīza kontroles tehnoloģijas, tehnoloģijas kas brīdina par iespējamo sadursmi un avārijas bremzēšanas sistēmas, faktiski visas «gudrās» sistēmas, kas preventīvi cenšas izvairīties no sadursmes ar citu automašīnu. Lai gan šīs sistēmas jau sastopamas sērijveida modeļos, inženieri turpina darbu pie to pilnveidošanas. Kā atzīst paši inženieri, tad šobrīd galvenokārt uzmanība tiek veltīta laika faktoram – lai precīzi noteiktu līdz sadursmei atlikušo laiku, kad sistēmai jāsāk darboties.

«Šīs sistēmas ir projektētas izmantojot teorētiskus laika aprēķinus, bet tos ir nepieciešams pārbaudīt praksē. Jau šobrīd esam ieguvuši visai interesantus rezultātus, kad vadītāja uzmanība tiek novērsta, lai reakcija sekotu tikai pēc elektronisko sistēmu brīdinājuma saņemšanas. Patiesībā, šie testi pierāda cik pārsteidzoši ātri pienāk sadursmes brīdis, un tas ļauj pilnībā citādi paskatīties uz šīm lietām,» atzīst Džefrijs Laja, «Ford» aktīvo drošības sistēmu izstrādes departamenta vadītājs.

2 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
Skaidrs. Turpmākie fordi būs dzelzs zārki. Ko ar tādu piepūšamo lelli var notestēt? o_O
1 0 atbildēt
Gudriīši!!
1 0 atbildēt
nu nezinu
1 0 atbildēt
Mattew - man liekas, ka viņi testēja to pūsli nevis autiņu :D
1 0 atbildēt
krīze ir visur :D
1 0 atbildēt
Ar šito mēslu nahuj vasarā uz jūru var močīt. Nu jebal. emotion
1 0 atbildēt
10 tūkstošus ASV dolāru par pūsli? :D
1 0 atbildēt
bļin tas tas testē auto elektroniku..... Pārbauda jaunās elektronikas kas stradaa tā ka priekšaa staav mašīna un ja vadiitaajs laikus nepamana vai kaa taml. tad auto pats ir spējīgs nobremzēt un izvairiities no avaarijas ;?)
1 0 atbildēt
tas nav parasts pūslis! :)
0 0 atbildēt
nauruh - pūslis ar īpašo krāsojumu manuprāt vnlga ir parasts pūslis :D
0 0 atbildēt
SharK - nee, viņam ir īpašās spējas... :D :D
0 0 atbildēt
FORD..
0 0 atbildēt
Izlasiet kārtīgi rakstu un padomājiet. emotion
0 0 atbildēt