local-stats-pixel fb-conv-api

Traktora koncepts ar ūdeņraža šūnu dzinēju17

6 0
Pēdējo gadu laikā «zaļās tehnoloģijas» aizvien plašāk atrod pielietojumu vieglajās automašīnās. Hibrīda spēka agregāti jau ir gandrīz katra auto ražotāja produktu portfelī. Arī ūdeņraža šūnu («Fuel cell») dzinēji jau nonākuši pirmajos sērijveida modeļos. «Zaļās tehnoloģijas» pamazām nonāk arī kravas auto, autobusos un motociklos, taču nekas līdz šim nebija dzirdēts par traktoriem. Traktoru ražotājs «New Holland» situāciju ir mainījis.

«New Holland» ir izstrādājuši pirmo traktora konceptu ar ūdeņraža šūnu dzinēju. Ūdeņraža šūnu elementi radītā elektriskā enerģija darbina 106 zirgspēkus jaudīgu elektrodzinēju, kura griezes moments tiek pievadīts visiem četriem traktora riteņiem.

Pagaidām gan šis traktors, kuru tā izgatavotāji ir nodēvējuši par «NH2», ir tikai konceptuāla prototipa stadijā. Tas saistīts gan ar pagaidām nesamērīgi dārgajām šāda traktora izmaksām, gan ar vairākām ar ekspluatāciju saistītām problēmām. Šobrīd būtiskākā problēma ir tā, ka ar vienu ūdeņraža uzpildi traktors spēj darboties vien 1.5 līdz 2 stundas. Tomēr «New Holland» ir visai optimistiski par šāda traktora nonākšanu ražošanā jau 2013. gadā.

Lai gan sākotnēji doma par tik dārgu tehnoloģiju izmantošanu traktortehnikā var šķist absurda, tomēr, izņemot «zaļumu» tam ir vēl kāds tīri praktisks pamatojums. Būtiskākais parametrs traktortehnikas spēka agregātam ir nodrošināt lielu griezes momentu pie zemiem dzinēja pagriezieniem. Tādēļ elektrodzinēji, kuriem maksimālais griezes moments ir pieejams tikko kā tie sākuši griezties, varētu rast plašu pielietojumu traktoros. Vienīgi sākotnēji tas varētu būt lētākajā hibrīdzinēju formā.

6 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Vinnij - tgd man pavisam tumša bilde :D :D
3 0 atbildēt
Baigi labs raksts! Īstenība man baigi inters'[e šitas lietas! Un noteikti + Un vēl atljaušos papildināt šeit !!! http://www.spoki.lv/aktuali/Udenraza-sunas/32712 nav nekas gfrūts vienkārši apstieties!! ;)
3 0 atbildēt
labs dizains, ar tadu pa pilsetu var braukat, ja ne gluzi uz protestu akcjiam, tad noteikti tapat var!!!! emotion
2 0 atbildēt
ar tādu būtu žēl pa laukiem močīt.. :D
2 0 atbildēt
Vinnij man ar ķīmiju ir "uz TU" :D
1 0 atbildēt
nauruha man jau liekas ka tur bija diezgan saprotami uzrakstīts!! :D emotion
1 0 atbildēt
normali
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Es tak zināju new holland the best of tehnogy! Salīdzinājumā ar manu 2007 new hollandu kurš no ārpuses arī izskatās iespaidīgi, bet šitas ir woooovvvv!!!
0 0 atbildēt
IZskataa gan vareeja smukaaku uztaisiit :D .. bet panaakums jau apsveicams! :)
0 0 atbildēt
He sito vairs nevares labot taka kaimins savu veco belarusu laboja- Neba skruves skruvet bet ar kuvoldu dzit ieksa. :D
0 0 atbildēt
nee Vinnij. paspēju degradēties :D
0 0 atbildēt
nauruha nu es un vinnijs!! Un tu itka biji bet laikam paspējio sazubrīties!!
0 0 atbildēt
Vinnij, kurš tad vēl tāds? :D
0 0 atbildēt
nauruha Vismaz ne es vienīgais tāds!! :D
0 0 atbildēt
Vinnij - ne tā pateicu :D uz "JŪS" tomēr :D
0 0 atbildēt
Es tevi pilnīgi saprotu man ir uz JŪS bet tuvoejos (vismaz cenšos) tikt līdz TU !! :D
0 0 atbildēt