local-stats-pixel fb-conv-api

Nākotnes dizaina elektromobilis «Aptera»6

14 1
Diemžēl, jāsarūgtina tie, kas izlasot virsrakstu un apskatot attēlu, jau ķērās pie naudas pārskaitīšanas. Virsrakstā minētais fakts attiecas tikai uz Kaliforniju, ASV. Pat pārējā ASV teritorijā «Aptera» būs pieejama tikai 2010. gada nogalē, bet par Eiropas tirgu nav ne mazākās informācijas. emotion

Taču jebkurā gadījumā ir jāuzteic kompānijas «Aptera» uzņēmība, kas gada laikā ir spējusi atrast finansējumu, lai uzsāktu šī īpatnējā auto sērijveida ražošanu. Šobrīd vēl tiek veikti prototipu pēdējie testi, lai pieslīpētu sērijveida modeļus.

«Aptera» cena būšot robežās no 25 līdz 45 tūkstošiem ASV dolāru. Paātrinājumam līdz 100 km/h šim auto nepieciešamas mazāk kā 10 sekundes, un ar vienu uzlādi pietiek apmēram 100 km liela attāluma veikšanai.

Turklāt apmēram gadu pēc pilnīgi elektriskās versijas laišanas tirgū, «Aptera» plāno piedāvāt arī «plug-in hybrid» versiju. Hibrīda modelim ar vienu akumulatora uzlādi pietiks apmēram 40km lielai kustības autonomijai, taču lielākam attālumam tiks izmantots iekšdedzes dzinējs, kas kalpos kā ģenerators akumulatoriem. Hibrīda režīmā «Aptera» kustības autonomija palielināsies līdz 640 km, turklāt degvielas patēriņš būšot vien 1.8 litri uz 100 km.
14 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Nu kāpēc, kāpēc elektomobilim ir jābūt tikai ar trijām riepām un jāizskatās kā palielinātam putekļusūcējam emotion
0 0 atbildēt
baigi platais +neticās, ka krīzes laikos kāds gribēs sponsorēt kāda dizainera kosmiskās fantāzijas to benchiks: ne visi elektro auto ir tādi. piem.: Chevy volt Think City Getz Nerunājot par jau Latvijā nopērkamajiem Lēngaitas auto ! tā kā viss notiek ! emotion
0 0 atbildēt
foršs mobīlītis :)
0 0 atbildēt
da nebūs tādas vairumā, kurš tad brauks ar tādu invalīdu vāģi...
0 0 atbildēt
bl** izskataaspec psrs konstruktoru pulcinju darba :D
0 0 atbildēt
raksts neko anv vērts... Electric Car jau sen kā ASV bija, tikai bušs to aizliedza, tas varēja nobraukt 200km ar vienu uzlādi. GM EC1 diemžēl ir līdz šim labākais kas bijis no elektriskajiem auto, taču tā vairāk nav pateicoties tik augstu stāvošajam naftas magnētam.
0 1 atbildēt