local-stats-pixel fb-conv-api

«Mission Motors» prezentē elektrisko motociklu7

6 0
ASV sporta motociklu ražotājs «Mission Motors» ir izstrādājis pilnībā elektrisku motociklu, kas spēj sasniegt maksimālo ātrumu apmēram 250 km/h un nodrošināt kustības autonomiju 250 km robežās. Turklāt šī ir elektro-motocikla, kura nosaukums ir «Mission One», pilnībā gatava sērijveida versija, kas pārdošanā varētu nonākt jau nākamgad.

Par «Mission One» dzinēju ir izmantots trīsfāzu maiņstrāvas elektrodzinējs ar šķidrās dzesēšanas sistēmu. Kā barošanas avots tiek izmantotas litija-jonu baterijas. Šāda kombinācija nodrošina motora griezes momentu 135Nm visā apgriezienu diapazonā (sākot no 0 apgr. min). Šādus griezes momenta raksturlielumus, kas nodrošina maksimālu paātrinājumu, nav iespējams sasniegt izmantojot iekšdedzes dzinēju. Turklāt, izmantojot elektromotoru, motociklam nav nepieciešama ātrumu pārslēgšana.

Kā apgalvo paši motocikla izstrādātāji, tad ar vienu akumulatoru uzlādi pietiek apmēram 250 kilometru kustības autonomijai. Viena pilna akumulatoru uzlāde aizņem apmēram astoņas stundas, un to esot iespējams veikt no standarta rozetes (šajā gadījumā ir domāts ASV 110 V standarts).

«Mission One» tiks ražots tikai ierobežotā 50 eksemplāru lielā sērijā, un elektromotocikla cena vairāk atbildīs vidusmēra sporta auto cenai – 70 tūkstoši ASV dolāri. Tomēr, ja šāds koncepts iegūs pircēju interesei, «Mission Motors» plāno izstrādāt arī cenas ziņā pieejamākus elektromotociklus.
6 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
jā dizainerus laikam aizmirsa pieaicināt...bet fakts ir interesants
3 0 atbildēt
dizains jau nemaz nav tik sūdīgs :) bet vsp labs :) tehnika iet uz priekšu.. ātri :)
2 0 atbildēt
nesmuks gan jamējais.. :/
1 0 atbildēt
inženieriem cepums, dizaineri gan no 80-to beigām 90-to sākuma paņemti!!! Pats jaukākais "135Nm visā apgriezienu diapazonā" tas ir spēks- nedaudz troļuku atsit:P
1 0 atbildēt
"Enertia" tad jau krutāka un lētāka...un dizains arī labāks, šitais ir diezgan kokains.
1 0 atbildēt
250 km/h ir iespaidīgi priekš elektriskā motocikla
1 0 atbildēt
vajadzeetu buut tiiri iespaidiigam raavienam shitam verkim... 135Nm nav maziem berniem. diez-kaads svars?
0 0 atbildēt