local-stats-pixel fb-conv-api

Mikroautobuss „Latvija” atzīts par PSRS autoleģendu8

15 0
Pēc krievu retroautu cienītāju uzstājības mikroautobuss „Latvija” atzīts par PSRS autoleģendu un tam tiks veltīts prestižā seno automobiļu žurnāla numurs.

Mikroautobusi „Latvija” uz Ukrainas, Krievijas un Kazahstānas ceļiem nav nemaz tāds retums, kā mums – Latvijā tas varētu likties.
2010. gadā aprit 45 gadi kopš sāka projektēt slaveno padomjlaika mikroautobusu „Latvija”. Tā ražošana gan iesākās tikai pēc 11 gadiem – 1976. gadā. 11 gadi bija vajadzīgi, lai Maskavā apstiprinātu jauno mikroautobusu projektus un uzceltu RAF rūpnīcu Jelgavā.
Lai arī „rafiņus” neražo jau vairāk nekā 13 gadus, mūsu austrumu kaimiņvalstī tie joprojām ir gana populāri. Krievijas un Ukrainas retro automobiļu cienītāji pat ir izveidojuši vairākas interneta lapas, kurās tiek aicināts ievietot vēl darba kārtībā esošo RAF  automobiļu fotogrāfijas.
Pēc vikipēdijas datiem mikroautobusi „Latvija” joprojām ir populāri „reģionos ar zemu dzīves līmeni.” „Rafiņus” kā maršruta taksometrus visvairāk izmanto Abhāzijā un Dienvidosetijā.
Jāteic, ka Krievijā vecās „Latvijas” nav diezko dārgas. Pašlaik „Latviju” var nopirkt sākot no 10 000 (Ls 162) līdz 50 000 (Ls 810) Krievijas rubļiem.
Tomēr „rafiņiem” ir liela vēsturiskā vērtība. Krievijā izveidojies veco „rafiņu” cienītāju klubs, kura biedri regulāri apmainās gan ar informāciju par busiņu, gan rezerves daļām, riepām un citiem aksesuāriem.
Jau labu laiku „rafiņu” fani vēlējās, lai glancētais retroautomobiļu žurnāla „Avtoleģendi SSSR” („PSRS Autoleģendas”) atsevišķs numurs tiktu veltīts tieši RAF. Jauno 2010. gadu – mikroautobusa projektēšanas uzsākšanas 45. gadadienu „Avtoleģendi SSSR” numurs tiks veltīts RAF slavenākajam modelim „RAF – 2203”.
Mikroautobuss „Latvija” tika ražots no 1976. līdz 1996. gadam un Jelgavas rūpnīcas „ziedu laikos” no konveijera nobrauca pat vairāk nekā 17 000 mašīnu gadā
15 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Es laikam tikai vienreiz mūža tādā esmu sēdējis, bet atceros ka policijas akadēmijas filmā ,kur viņi viesojas Maskavā. Pakaļdzīšanās epizode tika izmantots rafiņš!
5 0 atbildēt
Aha, pūst tie RAFi kā dulli. Un vispār tāda plāna skārda bundža tas autiņš ir, negribētos ar tādu nokrešot. emotion Bet vēsturiskā vērtība tiem busiem nav apstrīdama, arī es vienmēr atceros bērnību, kad kādu no tiem busiņiem ieraugu.
3 0 atbildēt
Man arī bērnībā nācies tādā braukt, un bija ok emotion Dizains arī labs, tikai LAtvijā tiešām viņi jau ir rtums, tie paši žiguļi un bobiki ir vairāk...
2 0 atbildēt
Man pašam tāda ir bijusi))))Ripoja tīri neslikti,vienīgi bleķi rūsēja fantastiskā atrumā emotion
2 0 atbildēt
Sen nav redzēti uz LV ceļiem, pēdējo redzēju kkur 90-tajos kā ātros
1 0 atbildēt
Zeel ka fotkau neieliki nevienu
1 0 atbildēt
"Lai arī „rafiņus” neražo jau vairāk nekā 13 gadus..." Kad tad izripoja pēdējais "RAF"s no rīpnīcas? 1996ajā? kaut kā neticās.
2 2 atbildēt
Atceros kā māsas krusttēvs paņēma galīgu 0 īti. Vot tad gan likās ahujetj. Tāds dampis.
0 0 atbildēt