local-stats-pixel fb-conv-api

Initial D5

12 3
Initial D ir manga kuru sarakstījis "Shuichi Shigeno" kurai ir izlaistas sērijas "Kodansha" izdevniecības "Young Magazine" žurnālā kopš 1995 gada. Izmantojot mangu par pamatu, ēterā tika palaistas anime sērījas. Anime un manga koncetrējās uz nelegālo ielu sacīkšu pasauli japānā, kur visa darbība ir koncentrēta uz kalnu ceļiem (Oriģināltulkojumā pareizāk būtu teikt uz šauriem, pagriezieniem pilniem ceļiem, kuri atrodas kalnos japānā vai ģeogrāfiski līdzīgās vietās) un nekad pilsētās. Drifts (kontrolēta sānslīde) ir sacīkšu stils uz kuru ir likts uzvars šajā Mangā/Anime. Stāts ir balstīts Japāņu Gunmas prefektūras, (lielākoties Šibukavā kur dzīvo galvenais varonis Takumi). Neskatoties uz to ka gan mangā, gan anime tiek atzīmēts ka visi personāži un vietas ir izdomāti, visas vietas un trases kas ir parādītas pa īstam eksistē Japānā. Par piemēru Mt.Akina patiesībā ir Mt.Haruna, visas ceļaszīmes pat sakrīt, ēkas u.t.t... Diemžēl pēdējā laikā runā ka galvenā varoņa māja nesen tikusi nojaukta, lai celtu kaut ko (runā ka viesnīcu). Interesanti ka iepriekšējais īpašnieks apgalvo, ka pirms viņa te dzīvojis vīrietis ar uzvārdu Fujiwara, kas ir tāds pats kā galvenajam varonim un abi dzīvojuši vienā un tajā pašā mājā. Interesanti arī ir tas, ka vienmēr pirms zīme mangu/anime, rūpīgi tiek izpētītas aktuālās vietas realitātē. Lielākā daļa uzskata ka personāži nemaz neeksistē, tomēr ir daži kas domā ka tā tomer ir.
Mazliet par storyline, centīšos bez spoileriem (būtībā tas ir pats sākums, un daudz ko maz liecina par to kas notiks nākotnē): 90 gadu beigās Japānā, Gunmas prefektūrā, dzīvo atsoņpadsmit gadīgs zēns "Takumi Fujiwara" kurs palīdz savam tēvam ar viņa tofu veikalu, katru rītu veicot piegādes uz tuvējām viesnīcām kuri atrodas Akinā ar viņa tēva Toyota Sprinter Trueno GT-APEX. Katru rītu, neatkarīgi no apstākļiem, viņš jau piecus gadus pirms pilngadības un tiesību saņemšanas izvadā jau iepriekš minētos tofu. To viņš dara naktī, tapēc neviens viņu nepieķer. Pa šiem gadiem viņš ir ieguvis satriecošas braukšanas spējas.
Tātad tas arī viss, neko vairāk nestāstīšu, tie kuri gribēs, tie paši noskatīsies.Šī ir mana mīļākā manga, un viņu var skatīties caurām naktīm. Vienīgi pirmajām 2-3 sezonam grafika varbūt nav tā labākā, bet to var pieciest ;) Ir izveidota arī filma, bet tajā viss ir tik nepareizi attainots ka es to droši saucu par parodiju.
P.S Ir arī latviešu forums par Initial D - http://z3.invisionfree.com/Initial_D_Latvia/index.php?act=idx P.S2 Atvainojos par visām kļūdām, neesmu tas labākais tulkotājs ;)










12 3 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
labais
0 0 atbildēt
filma man patika ............par mangu nezinaaju
0 0 atbildēt
filma man patika, bija tiiri ok emotion
0 0 atbildēt
man ar filma patika.. :)
0 0 atbildēt
A man pohuj - es tankā! :]
0 2 atbildēt