local-stats-pixel fb-conv-api

Detaļa (durvis). I101

Raksts paredzēts kategoriski dzelžu un automīļiem ! ... Reiz sen senos laokos, kad uz mūsu Dzimtenes vēl nesairušajiem ceļiem pirmie importa autiņi ar ekstru aprīkojumu parādījās, divi čomi brauca galvaspilsētas virzienā ērkšķainā ceļā iegūtajā autiņā , varbūt ar Opel Rekord, varbūt ar Mitsubishi Galant ap74 gada izlaiduma. Laiciņš kā uz pasūtījumu, saulīte silda, putniņi čivina, zālīte zaļo.... Kaut kur pie Salaspils, varbūt pie Dārziņiem, bet iespējams, ka pie pašas Rumbulas brīnišķīgo ceļmalas peizāžu papildināja pievilcīgs "zaķis " . Kā bija pieņemts tajos laikos, autobraucēji vienaldzīgi nekad nepabrauca garām ceļa mālā stāvošajiem neuzprasot vai kāda palīdzība nebūtu vajadzīga. Tā nu apturējis lepno spēkratu šoferis ar vistīrākajiem nodomiem lepni nospiež pogu un elektriskais logs eleganti nolaižas. Vēl pirms braucēji paspējuši sasveicināties un uzprasīt kā var palīdzēt, jaukā būtne ieliecas caur atvērto logu salonā, piemīlīgi smaidot jautā vai zēni negribot izklaidēties un sāk deklarēt praislistes izcenojumus : stāvus tik rubulīši, tupus tik..., rāpus šitik..... Atjautīgais čoms pa to laiku nospiež otru pogu, logs pieveras iespiežot ceļastrādnieci tā, ka nu šī vairs ne ārā ne iekšā., čoms vēl piebilst : Un šitā poza būs par velti ! Apmulsušais blakussēdētājs, šaipus dzelzs priekškara dzīvodams pirmo reizi tādu kapitālistu tehnikas brīnumu redzot, vien sapņaini izdveš : Tādam autiņam es ne mūžam nenopelnīšu, bet tādas DURVIS gan nopirkšu !

Visi jau saprata, ka raksts būs ne par zaķiem bet par durvīm. Šoreiz nolēmu parādīt kāds process aptuveni notiek, ja detaļu no šrota paņem. Ar jauna gadagājuma autiņiem vienkāršāk, detaļu var praktiski ideālu dabūt, ne rūsējušu, ne sabuktētu, ne saskrāpētu, tādu kuru atliek tikai uzmatēt vai sliktākajā gadījumā vēl nogruntēt un var krāsot nost, bet ar jau klasisko statusu ieguvušajām spēkratu daļām ir problēmas, jāpriecājas ka vispār vēl kaut ko var sameklēt.

Rakstu cepšu vairākās daļās (formāts 3 X 22) , jo bildes krietni daudz ienākušās un arī pasākums šoreiz nebija tik vienkāršs kā tikai nokrāsot un nomainīt. Gribējās uztaisīt lai tās durvis tomēr ilgāku laiku kalpo, lai viss ir pēc pilnas programmas.

Tātad pa daļām : trīs dienas darba pie durvīm - trīs daļas.

Raksta turpinājums : http://spoki.tvnet.lv/automoto/Detala-durvis-II/757447

« 1  2  3 »
666 2 101 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 101

0/2000

Rakstu sērija par tēmu, kas man dotajā brīdī tieši vaajdzīga pie šrotā iegūtu durvju uzfrišināšanas pirms to maiņas. Laime, ka manām nav caurumu papildus ne-tehnoloģiski veidoto caurumu... emotion

2 0 atbildēt

Jacky i bio uztaisi fiksi opciju, lai varu automātiski likt +++ visiem Sasha rakstiem tos pat neatverot!

Vai vismaz lai pēc pēdejās bildes vai teksta iz +/- pogas.

2 0 atbildēt

Sākums vienkārši graujošsemotion

2 0 atbildēt

Leon, kārtējo reizi vispārīgi izsakoties tu tikai pats norādi ka maz pārzini šo tēmu. Pirmkārt rūsas veidi ir dažādi, virspusēja, caurejošā kura skārusi metāla plāksni visā tās dziļumā ejot pa metāla daļām kurās ir nepilnības izslēgumi atomos. Tāpēc arī ar smilšu strūklu tu iegūsi skaisti matētu virsmu un viss, tiks noteikti izrauta rūsa no metāla priekšējās virsmas. Nākamais lai notīrītu smiltis no metāla virsmas, izmanto noteikti ūdeni vai citu šķidrumu? Ja ūdeni ir skaidrs ka tērauda sakausējums ko izmanto automašīnas korpusa izveidošanai pastiprināti korodēs, jo metāls ir tīrs un porains. Slīpējot ar ripu virsma sakarst un uz virsmas esošais šķidrums iztvaiko, tādejādi palēninot jaunas rūsas rašanos un vecās rūsas izplatību. Ja man nav taisnība tad lūdzu nepiesaucot berzi, materiālu mijiedarbību un fizikas skolotāju, paskaidro tehniskā valodā ko tu domā. Savādāk vienīgie tavi argumenti ir analoģijas ar zobārstu, sorry, bet kaut kā tu nevelc uz tehniski izglītota cilvēka pusi.

0 0 atbildēt

Katra lietotāja profilā tak ir iespēja - bloķēt lietotāju emotion Nepievērsiet tam Nikolajam bargajam ( vai kā šim tur bi... ) uzmanību emotion

0 0 atbildēt

Cik vidēji ilgi aizņēma šis viss kopā ar raksta uzcepšanu ? 

0 0 atbildēt

Kādu laiku vēroju Sašas darbību, bet nu neizturēju un piereģistrējos......

Saprotu, ka uz maziem pušeļiem atstāj iespaidu, bet ne uz zinošiem cilvēkiem ar stāžu!

Rūsas noņemšana ar fleksi un rotējošo birsti ir zem katras kritikas tas ir gateris augstākā mērā, birste rotējot uzkarsē metālu un pārvelk rūsas perēkļiem mikroplaisām un bedrītēm plānu plēvīti, rūsa paliek apakšā, visa veida ķīmiskā rūsas apstrāde vairs nedarbojas jo plēvīte ir starpā, kad rūsa atkal iznāks ir atkarīgs no špakteles, gruntskrāsas un paŗējo slāņu biezuma!

Esmu redzējis dzīvē tavus darbus..............

0 9 atbildēt