local-stats-pixel fb-conv-api

1970 Dodge Charger R|T7

19 0
Ja kāds auto var atspoguļot 60. gadu «muskuļu» ēru autobūvē, tad tas ir Dodge Charger. Stīva Makvīna 1968. gada filmā Bullitt iemūžinātie pakaļdzīšanās skati padarīja Charger populāru. Tā bija pilna lieluma fastbeka kupeja – šķietami pārāk liela divdurvju četrvietīgajam auto, taču graciozi veidota – atbilstoši Detroitas standartiem...
Ar pastiprinātajiem pakaļējiem statņiem un gaumīgi vienkāršo priekšgalu, taču it kā draudīgo iegremdēto režģi (dubultie lukturi bija aizslēpti aiz elektriskajiem aizvariem) tā krasi atšķīrās no 50.gadu pieticīgajiem amerikāņu auto.
Pirmais auto ar Charger nosaukumu bija drošs, taču it kā maigs festbeks, kas izdzīvoja tikai vienu sezonu. 1968.gada virsbūve ar minimālām izmaiņām saglabājās līdz 1970.gadam. Plašās papildaprīkojuma izvēles iespējas nozīmēja, ka auto varēja pilnīgi piemērot pircēja vēlmēm – dažiem bija gluži maigs 5,2 litru V8 motors – taču zinātāji izvēlējās tikai 1968 R/T modeli.
Zem motora pārsega bija 7,2 litru motors ar 375 ZS jaudu un riepas dedzinoši griezes momentu. Charger varēja no vietas tas ir no 0-100 km/h ieskrieties 6 sekundēs, bet līdz 160 km/h – 13 sekundēs, izmantojot visus pārnesumus, un beigās sasniegt 241 km/h, tā pārspējot labākos Itāliešu paraugus.
Ar cieši savilkto balstiekārtu un spēcigajiem šķērs-stabilizatora stieņiem Dodge padarīja Charger R/Tpar labas vadāmības auto. Priekšējās disku bremzes nodrošināja labu apstādinātību. Tāpat kā vairumam amerikāņu auto, Charger bija 3 pakāpju automātiskā ātrumkārba, bet nopietniem braucējiem bija pieejama superizturīga Hurst manuālā kārba.
Charger modeļa ražošana turpinājās līdz 1978.gadam, taču šī dinamiskā automobīļa pievilcība samazinājās, jo Amerikas autoindustrija pārlika uzvaru no dinamiskuma rādītājiem uz greznību, drošību un ekonomiskumu.
« 1  2  3  4 »
19 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Super auto. Neka skaistaka nav, manuprat. Nu protams - sapnis. +1
2 0 atbildēt
2 lpp zalais ir Challangers emotion emotion
2 0 atbildēt
Kas var būt labāks, par septiņdesimto/astoņdesmitu gadu muskuļvāģiem? Nu varbūt tikai smukas meitenes. :)
2 0 atbildēt
Gasits Atļaušos nepiekrist :D
2 0 atbildēt
Plymonth hemi cuda paspejis pat ielist saja galerija, tas man pat milaks neka chargers. :)
1 0 atbildēt
Baigais, tiešām smuks. emotion emotion
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt