local-stats-pixel fb-conv-api

10 lietas auto saudzēšanai!31

136 2

Top 10 lietas, ko neprasmīgi autovadītāji un iesācēji dara,

lai sabojātu savu auto!

1. Nenorauj rokasbremzi.

Bieži cilvēki, it īpaši vecie autobraucēji, ir pieraduši stāvot nevis noraut rokasbremzi, bet gan atstāt ātrumā. Lai gan šis nav tas sliktākais variants, bet jāievēro, ka slīpās virsmās labāk nebojāt savu ātrumkārbu un noraut rokas bremzi. Tas dos gadus klāt tavas ātrumkārbas mūžam. Protams jāatcerās, ka ziemā, lielos mīnusos tomēr labāk rokasbremzi nelietot, jo tā vienkārši var piesalt.

2. Pilnībā neapstājas pirms ātrumu pārslēgšanas.

Šis attiecās tikai uz atpalaļgaitas/pirmā vai drive/reverse ātrumiem. Pats zinu vairākus cilvēkus, kas laika ekonomijas vārdā, kamēr vēl ripo uz atpakaļu liek jau pirmajā ātrumā un brauc. Pilnīgi aplami, tava ātrumkārba sastāv no sarežģītu zobratu sistēmas un kad tu šādi rīkojies, tu liec kārbai bremzēt ar šiem zobratiem, rezultātā- pāris sekunžu laikā pievieno savai kārbai vairāku mēnešu nolietojumu.

3. Ilgstoši bremzē lejupceļā.

Lejupceļā braucot ar nospiestām bremzēm, bremžu kluči/trumuļi uzkarst ļoti ātri un tikpat ātri nodilst. Vēl trakāks variants ir, ja ceļa beigās gadās izbraukt cauri lielai peļķei, rezultātā var samesties metāla detaļas un bremži vēlvairāk sabojāties.
Tāpēc lejupceļā vienmēr vajag braukt ieliekot ātrumā un vajadzības gadījumā minimāli paspaidot bremzes.

4. Aizmirst laicīgi nomainīt eļļu.

Katrā auto lietošanas pamācībā ir norādīts cik bieži jāmaina eļļa. Biežums balstās uz vairākiem faktoriem- nobrauktais kilometru daudzums, braukšanas apstākļi, braukšanas stils. Eļļas laicīga nomainīšana var aiztaupīt daudzus gadus motora dzīves ilgumam. Atceries, ka pilnībā mainot eļļu jāmaina arī eļļas filtrs un ieteicams arī- gaisa filtrs. Un uztici šo darbiņu servisam, jo var sanākt ķēpīgāk nekā sākumā domāji.

5. Ar spiediensūkni mazgā motoru.

Pats zinu, cik smuks izskatās motors, kad viņš ir tiko nomazgāts, bet nevajadzētu aizrauties mazgāt ar ūdenssūkni ar lielu spiedienu. Ūdens var saiet vadu savienojumos, izraisot īssavienojumu, var noraut kādu švaki piestiprinātu šlandziņu vai sabojāt krāsojumu. Ar dārza šļūteni būs pilnīgi gana lai nomazgātu motoru.

6. Nepareizi piedarbina mašīnu.

Katru reizi, pirms liec atslēgu aizdedzē apskaties, vai tev nav ventilatori sagriezti uz Max vai radio skaļums uzgriezts augšā, ieslēgti logu tīrītāji, vai citi nevajadzīgi elektrības rijēji. Visas šīs lietas ēd elektrību pa taisno no akulumatora pirms mašīna ir iedarbināta un atstāj mazāk jaudu akulumatoram lai grieztu starteri.

Vēlviena lieta- ziemas laikā nekādā gadījumā nedrīkst, tiko iedarbinot mašīnu, gāzēt, lai "ātrāk uzsildītos". Protams, motors ātrāk uzsils, bet šajā gadījumā pārāk ātri, un krasas temperatūras maiņas var būt letālas motoram. Lieta tāda, ka, tiko iedarbinot, eļļa vēl nav paspējusi iziet cauri visai sistēmai un kādu mirkli motors darbojās neieeļļots. Tāpēc ļauj mašīnai brīvi parūkt kādu minūti un tad jau vari doties ceļā.

7. Ignorē mašīnas izdalītās skaņas.

Lai arī cik tas dīvaini neizklausītos, katra skaņa, ko izdala mašīna, pasaka mums kas ir kārtībā, kas nav, ko vajadzētu pārbaudīt. Pieredzējuši braucēji sapratīs par ko es runāju. Jebkurš taču prot saklausīt, kad bremžu kluči jāmaina, tik pat labi var arī sadzirdēt citus defektus.

8. Atstāj salonu novārtā.

Uztveriet savu mašīnas salonu kā savu istabu vai kā savu gultu. Dažreiz sanāk mašīnā uzēst, drupačas sabirst visur, starp sēdekļiem, paklājiņos. Ziemas laikā piekāp pilna mašīna ar dubļaini slapjām, sniegainām kājām. Nemaz nerunājot par slikto smaku, kas sakrājas salonā.. uhh.
Nebaidies līdz mašīnai aiznest putekļsūcēju un iztīrīt laiku pa laikam, pēc sūkšanas vari paņemt paneļa tīrāmo švammi un notīrīt ne tikai paneli, bet arī visas citas plastmasas detaļas salonā un izskatīsies kā jaunas.

Vasaras laikā vari atvērt visas durvis un izvēdināt auto. Labākam aromātam nopērc kādu smaržekli un noliec tādā vietā, kur uz viņu pūtīs ventilācija, tā lai tā smarža izcirkulē pa visu mašīnu.

9. Izbraukā bāku līdz pilnīgam tukšumam.

Šādi braucot līdz pilnīgi tukšai bākai var nobeigt degvielas sūkni, jo viņu dzesē pati degviela. Nemaz nerunājot par pazemojošo situāciju kurā sevi būsi nostādījis paliekot kāda ceļa vidū. Labāk uzpildies laicīgi un brauc droši.

10. Brauc gar skaistām meitenēm.

Šādu skaistu meiteņu ietekmē, it īpaši vasarā, vadītāji nereti cenšas savā mašīnā salikt bezjēdzīgus subwooferus un milzīgus lietos vai hromētos diskus, cerībā, ka tas viņas iespaidos. Nemaz nerunājot par iespēju izraisīt avāriju, kamēr tavs acu skatiens seko kādam dupsim.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
136 2 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 31

0/2000

10. Brauc gar skaistām meitenēm.

 

Tātad Latvijā braukt nevar, gandrīz uz katra stūra var gadīties pa skaistai meitenei...

8 0 atbildēt

Jaunajiem vadītājiem, kuri tikko nopirkuši savu pirmo auto, noderīga informācija.

6 0 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " Es Tev vēlreiz saku,ka nav bijušas šādas pr... " labi, tas ir jūsu abu viedoklis, bet ir arī citu markas auto, kuriem ir šāda problēma. vai tad rakstā es strikti noteicu, ka aizliegts ziemā lietot rokasbremzi? nesaprotu, kāpēc vispār man piečakarējies, neko nepareizu vai aplamu neesmu uzrakstījis ;)

5 0 atbildēt

tas ir kā likums- tiklīdz kaut kur pbuliskajā telpā kāds iesāk diskusiju, kas saistīta ar auto, tad uzraodas čupa tādu, kas uzreiz apgalvos ka BMW ir labākie, kā mušas uz sūdu he he un izjauc jebkādas diskusijas jēgu tā, ka cilvēki pat aizmirst par ko sākuši komentēt un par ko bijis raksts

5 0 atbildēt

Raksts diezgan interesants!

4 0 atbildēt

Interesanti. Var noderēt. :)

4 0 atbildēt

Ļoti patīkams un labs raksts..

2 0 atbildēt

riktigs MEHANATORS ielicis rakstu :D

2 0 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " ir labs,bet daļa ir aplama,man labākais draug... " tātad balstoties uz to, ka tev čoms ir automehāniķis un tev ir BMW tu apgalvo, ka rokasbremze nevar piesalt?  pamēģini noraut un atstāt pāris dienas smagi lielos mīnusos, piesals. protams pabraukāsi nedaudz un berzes rezultātā sasils- atkusīs.

un paga, paga, es te nerunāju par sausu aķi, es runāju par tādu, kurš ir normālā darbspējas vecumā. visi tie nieki tiešām noēd elektrību, kas domāta starterim un līdz ar to, it īpaši ziemā, aķis sliktāk iegriež viņu. par pēdējā piliena izvilināšanu no aķa gan jau citureiz ;)

2 0 atbildēt

es tev ieliktu +10 ja varetu

tiesham labi viss izklastits, no shi visa ieveroju pilnigi visu, bet nu pagaidam esmu jauns autovaditajs, taka viss vel prieksha

2 0 atbildēt

atbildot uz zammaz komentāru " Labs raksts, ko te piekasās, gudreļi atradušies! " neviens nepiekasās,bet izsaka savas domas,raksts labs plusu jau ieliku

3 1 atbildēt

nu visam it kaa piekriitu, bet kaada velne peec buutu jaamazgaa motoorinjsh! :D

1 0 atbildēt

atbildot uz Atoms komentāru " tātad balstoties uz to, ka tev čoms ir auto... " viņš atstāj vienmēr ar norautu rokas bremzi un nekad nav sūdzējies,ka tā piesalsts,pats braucu tikai pirmo ziemu,bet arī atstāju arī lielajos mīnusos un nav bijušas nekādas problēmas ,neteicu,ka nevar piesalt,teicu,ka parasti BMW nepiesalst un daļa taisnības man ir

2 1 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " un nebija domāts saus aķis,bet nosprādzis v... " jebkurā gadījumā, saprati, ka runāju par normālu, darspējīgu aķi ;) es nostrādāju savu laiku auto rezerves daļu veikalā un tur var visādus kuriozus dzirdēt un piesalušā rokasbremze nebija nekas neierasts. padomā, braucot pa ziemu riteņi sanes ritošajā daļā sniegu,ledus, dubļus, bremzējot siltums izkausē to visu un tad kad tu apstājies un norauj roceni, viss tas, tiko izkausētais, tikpat smuki tagad sasalst..

1 0 atbildēt

atbildot uz murkšķis komentāru " nu visam it kaa piekriitu, bet kaada velne pe... " Lai izietu tehnisko,ja caur blīvēm nedaudz spiež cauri eļļu un nav naudas vai velmes to labot

2 1 atbildēt

Labs raksts, ko te piekasās, gudreļi atradušies!

2 1 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " PAR T ROKENI RUNAJOT VINJA VINJAM NEPIESALST,... " tāpēc,ka visticamāk lieto priekšpiedziņas auto un no motora siltuma Tev arī viss pēc tam piesalst,

1 0 atbildēt

ir labs,bet daļa ir aplama,man labākais draugs ir auto mehāniķis un viņš daļai no tā visa nepiekritīs,par rokas bramzi ziemā bull shit,BMW rokas bremze nepiesalst vienmēr lieku un nekad nav piesalusi-viņa vārdi,par to visu patērētāju izslēgšanu atkal aplami,ja aķis jau ir nosēdies ieslēdzot papildus patērētājus var izspiest no tā pēdējo dzīvību un pielaist auto,protams,ar benzīna dzinēju

2 1 atbildēt

vēl aizmirsi piebilst, ka ziemā nevajadzētu aizrauties ar motora sildīšanu, darbinot auto uz vietas. vislabāk motoru sildīt braucot-ātrāk uzsilst. vienīgi nebūtu ieteicams vairāk par apmēram 2000apgriezieniem gāzēt. bet ja ir paredzēts ļoti slogot motoru, vai arī auto ir milzīgs motors(teiksim kravas auto), tad gan pirms braukšanas vajag motoru uzsildīt.

1 0 atbildēt

9 bilde :O :O jomajo!! kas sita pret mazuliti izturas ;(

1 0 atbildēt