local-stats-pixel fb-conv-api

zemūdene Kurska 47

80 2

Sprādziens, kurš izpostīja visu zemūdeni no viena gala līdz otram, saindēja arī gaisu. Gaisa attīrīšanas iekārtas bija iznīcinātas.

Ir klusums, velnišķigs klusums...

Krievijas lepnums ir miris, tas klusi guļ zemūdens dzīlēs, to visu vēro ASV zemūdenes un ziņo par lieliem sprādzieniem Barenca jūrā.

Tikai 9. nodalījumā bariņš vīru (kopā 23) ir sapulcējušies.

Pastaigāt viņi nespēj, jo gruveši traucēja, kā arī katra kustība paātrināja elpošananu. Ātrā elpošana iztērēja jau tā mazos gaisa krājumus.

Viņi zināja, ka viņiem šeit ir jāpaliek un jāgaida flote. viņi atradās 100m dziļumā ledainā ūdenī, bez elpošanas aparātiem viņi nevar uznirt un pat ja uznirtu, tad aukstajā ūdenī ilgāk par minūti neizturētu. Viņi zināja, ka tuvumā ir savējie kuri visiem spēkiem mēģinās viņus izglābt.

Viņi gaidīja. Visapkārt ir tumsa un stindzinošais aukstums aizvien vairāk sagrauj vīrus. Viņi bija vieni, Barenca jūras dzelmē.

Visi pārējie 95 vīri, kuri tā alka pēc dienēšanas uz Kurskas, ka pat piekrita divus dienesta gadus izmainīt pret 3 gadiem. Viņi visi bija miruši tēvi, dēli, vīri. Ikvienam mājās bija radinieki kuri viņus gribēja satikt vēlvienreiz.

Izdzīvojušie, visi savācās kopā 9 nodalījumā, jo tas bija zemūdenes otrā galā, salīdzinoši neskarts un 9 nodalījumā atradās avārijas lūka, pa kuru viņus varētu ātrāk izcelt virspusē.

Laiks vilkās šausmīgi lēni, vīri mocījās sāpēs ko atstājis lielais srpādziens.

Vīri pie sevis domāja - kā kautkas tāds varēja notikt ? pirms mirkļā viss bija kārtībā, bet tad viņi izdzirdēja pērkonu zem ūdens (tas naw iespējams) šokētie apkalpes locekļi redzēja, kā starpsienas ieliecas. Ieslēdzās avārijas signāls un vīri katrs darīja savu darbu. Vīri sajuta deguma smaku zemūdenē, tie noslēdza visas lūkas. Pēc 2minūtēm un 15 sekundēm uzspāgstot torpēdām, šī milzīgā zemūdene jau tika svaidīta kā sērkociņš pa jūras dzelmi. Sākās šausmas, vīri mira viens pēc otra viss pilnīgi vis tika iznīcināts uguns un triecienvilnis nevienu nesaudzēja. Kāpēc tas viss tā notika, zina tikai tie 118, kas bija uz šis zemūdenes.

Tie 23 kas izdzīvoja dzirdēja kā biezās augstākās kvalitātes tērauda loksnes tika locītas zem lielā spiediena.

Pēc pāris minūtēm kad viņi bija saņēmušies, vīri sāka zvanīties pa visu zemūdeni, viņi zvanīja uz 4 korpusu, nekā, uz 2, nekā, un tā uz visiem atlikušajiem 8. Viņi saprata ka viņi ir vienīgie kautkur Barenca jūras dzelmē...

Aukstais ūdens lēnām plūda zemūdenē, radot vēl papildus grūtības tā jau novārgušajiem jūrniekiem. Starp viņiem bija arī Dmitrijs - jauns jūrnieciņš kuru mājās gaidīja nesen aprecētā sieviņa. Viņš paņēma apdegušu papīra lapu un nezaudējot armijas disciplīnu sāka rakstīt officiālu ziņojumu par to kas notika uz zemūdenes pirms 10 minūtēm.

Viņi zināja, ka jūras flotei ir 3 glābšanas kuģi, kas spētu viņus uzcelt virspusē, atlika tikai gaidīt. Ar laiku temperatūra nokritās līdz 1-2 grādiem pēc celsija, vīri bija izgājuši cauri ugunij un ūdenim viņiem bija auksti. Iegūtās traumas samazināja dzīvotgribu, bet viņi bija labkie un 'mēģināja uzturēt sevī armijas disciplīnu.

Viņi visi ticēja FLOTE VIŅUS NEPIEVILS. viņi mēģināja aizmigt, bet aukstums, saindētais gaiss un nepārtrauktā ūdens pilēšana viņus nomāca. Skatīties pulkstenī nebija jēgas, tas rādija tikai laiku,  vai tā ir nakts vai diena viņi nezināja.

Izdzīvojušie centās rakstīt k-ko līdzigu dienasgrāmatai viņi aprakstija kā viņiem iet, atvadījās no tuviniekiem. Viņiem bija tikai viena doma - kur kavējie flote ?

Viņi kavējās jā, kamēr nav saņemtas ziņas no Kurskas kā piemēram SOS signāls, vai noteikts stundu skaits bez sakariem, tad viņi sāks k-ko darīt. Flote domāja, ka Kurska vienkārši nogaida zemūdens dzelmē, lai varētu pielavīties un uzbrukt. Bet daudzi zināja, ka ik minūte palielina iespēju kādu no izdzīvojušajiem zaudēt.

Protams tā takš ir Krievija viss tiek slēpts. To izjuta arī izdzīvojusīe uz Kurskas tā vietā lai sāktu momentālu glābšanas misiju, tika veiktas apspriedes, jo nevarēja pieļaut ka ASV un pārēja pasaule uzzin ka Krievijas lepnums ir miris.

Mācības netika apturētas, viss notika pēc plāna Kurskai uzdevums bija līdz 18.00 izpildīt uzdevumu, štābs gaidīja šos 18.00 un tikai tad vispār k-ko sāka domāt. plkst 17.30 tika nosūtīta ziņa uz Kurksu - kur jūs esat ?

pēc reglamenta uz ziņu ir jaatbild 6 stundu laikā. Protams atbildēt kurska nespēja.

Pēc 12 stundām. Flote beidzot sāk vienu no lielākajām krievijas flotes glābšanas operācijām.

Nu un arī šis raksts ir izbeidzies. Turpinājums protams būs, atpakaļceļa man vairs naw -  http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kursk-5/187347

Iepriekšējās daļas - http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-3/187060
http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-2/186697
http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-3/187060

80 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Briesmīgi.

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Izvilka izvilka beigās. Būtu arī kādu izglābuši ja pasteigtos

0 0 atbildēt

Vispār jau "Kursk" nevis kurska :D

0 3 atbildēt