local-stats-pixel fb-conv-api

zemūdene Kurska 34

86 0

12 augusta nakts (2000 gads)

Nakts.. Jūrā ir vētra, kas ikpalaikam paliek mierīga, bet Kurskai tas pilnībā nerūp. Tā ir iegremdējusies 30m dziļumā un lēni slīdz pa Barenca jūru. 

Uz Kurskas klāja naktis nav, jūrnieki nepārtraukti ir rosībā, jo ir jāgatavojas nākošajai raķetes palaišanai. Inženieri grib sasniegt jaunu rekordu torpēdas palaišanas ātrumā, toŗpēdas tiek cilātas ar mehānisko roku, šis rekords tiek plānots ar torpēdām "zivs"

Šīs dienas uzdevums bija līdz plkst 18.00 nogremdēt transportkuģa kreisera maketu.

11.05 mācību torpēda tiek ielādēta šahtā. un sākās "kariņu" plānošana.

11.20 kurska ir gatva , tās plāns sākoties otrajam uzbrukuma (kas paredzets tieši 11.30) uzreiz izšaut torpēdas tādejādi pārsteidzot pretinieku un izpildīt savu uzdevumu palikt neuzvaramai.

Kuģim kuram ir jāiznīcina Kurska ir tieši tādspats plāns.

plkst 11.27 no kuģa Pjotr Veļikij (tas ir Kurskas Mērķis) tiek izšautas 3 raķetes no kurām viena ikrīt ūdenī (iespējams netālu no kurskas)

SĀKAS TAS KO TĀDI KĀ MĒS VARAM TIKAI NOJAUST VADOTIES PĒC K_KĀDIEM DOKUMENTIEM.

Tieši šajā pat laikā (11.27) atkan trauksmes sirēna uz Kurskas klāja. Komandcentra darbinieki apjūk, kad sadzird pirmā nodalījuma torpēdu daļas priekšnieka kliedzienus.

Vienā no reaktīvās degvielas torpēdām ir radusies sūce. Acumirklī visiem ir skaidrs - labi vairs nav. BET uz Kurskas ir labākie flotes vīri, šadas situācijas ir simtiem reižu mācītas- ši torpēda nekavējoties jāievieto šahtā un jāizšauj. Kapteinis Ļahins atri sazvanas ar sauszemes ģenerāļiem un iesakot savas koordinātes prasa atļauju  šo torpēdu izšaut (netālu no kurskas ir daudz citu mācību kuģi un zemūdeņu) Šī torpēda nebija mācību, tā bija īsta kaujas mašina.

Tiek dota pavēle raķeti izšaut.  

11.28 raķete VODPAD iznirst no ūdens ar milzīgu spēku. tā tika ieprogramēta lidot mazā trajektorijā. Steigā raķeti palaida bez mērķa, tai vienkārši bija jalido un jānokrīt jūrā kur neviena netraucēti tā mierīgi varēja izpildīt savu funkciju - iznīcināt.

BET tas vis nogāja greizi raķete atrodoties debesīs sāka pildīt savu funkciju - atrast un iznīcināt, tā atrodoties gaisā meklēja radio signālus un atrada. TĀ PAŠTĒMĒJĀS un kursku un tracās milzīgā atrumā pretī tai.

Ko redz Kurskas "ienaidnieks" Pjotr Veļikij (atļaušos tālāk saukt par Pjotru) raķete izlido no ūdens uzlido debesīs un tad iekrīt atpakaļ jūrā, pēc pāris selkundēm nogrand sprādziens, gaisā uzšaujas milzīgs ūdens stabs radot sēnei līdzīgu ūdens un tvaika mākoni

Neviens īsti nesaprot kas ir noticis. Admirālis Popovs paceļas ar helikopteri no Pjotra klāja, viņs lido uz sauszemes ģenerālštābu ar aizdomām ka ir trāpīts kādai ASV zemūdenei.

PLKST 11.28 kurskas klājs

Pirmais nodalījums strādā cik ātri vien iespējams viņi ielādē šo iespējams liktenīgo raķeti un palaiž. un sākas šis LIELAIS X

ir iespējami 3 scenāriji

pirmais - no Pjotra izšautā raķete trāpa Kurskai izsitot tajā caurumu to apstiprina tas ka pēctam uz kurskas sāna tika atrasts 2X3 metru caurums ar ieliektām malām.

otrais - Pjotra raķete nokrīt blakus Kurskai un sašupina to, torpēdas sakustas un sākas sūce.

Trešais - eksplozīvā viela kas tek no raķetes piepilda noslēgto telpu ar eksplozīviem tvaikiem. PAvēles "izšaut" laikā šie tvaiki aizdegas un torpēdu šahta uzprākst, radot tādu sprādzienu kas līdzvērtīgs VAGONAM ar nitroglicerīnu.

ir diezgan grūti uzrakstīt tā lai pārējie saprot - neviens nezin kas notika šajā minūtē, kur trāpīja no kuģa izšautās raķetes un kāpēc sāka tecēt ši torpēda.

ir šie trīs varianti.

visticamākais esot trešais.

tādat kas notiek tālāk

raķetei uzsprāgstot šahtā tā sadragā šahtas abus galus sākas ķimiska reakcija un degviela kas iztecējusi no tās aizdegas acumirklīs viss pirmais korpus ir liesmās karstā gāze kas izkausē tēraudu momentā visu iznīcina'vīri kas strādāja pirmajā nodalījumā mirst acumirklī. Vis kas atrodas pirmajā korpusā deg. hermētiskās durvis kas atdala pirmo korpusu notur liesmas telpā.

Pa raķetes izsisto caurumu, spiediena dzīts nāk iekša ūdens. Tas pa avārijas lūkām šļācās lejup uz apakšējajām telpām. ūdens maz līdzēja un nespēja savaldīt trakojošās liesmas. Ūdenslīmenis strauji kāpa un ieslēdzās automātiskā kameras noslēgšanās neļaujot ūdenim apdzēst liesmas.

Vīri nekrita panikā. Uz Kurskas skanēja avārijas signāls. Postījumu centra darbinieki ātri skrēja novērtēt postījumus un apdzēst liesmas.

ieplūstošais ūdens svars lika Kurskai nosvērties uz leju. Lai šo kustību izlīdzinātu ievēroja standarta procedūru - palielināja braukšanas ātrumu. Tam vajadžeja izsviest Kursku virspusē, tā lai zemūdene izlektu kā valis. Centieni īstenojās Kurska lēnām bet pamatīgi cēlās augšup. Uz klāja sajūsmas nebij jo viņi zināja ka torpēdas spēj izturēt tikai 2 minūtes liesmās. un tā arī bija pēc 135 sekundem notika vēlviens sprādziens ar mežonīgi lielu jaudu.

Sprādziens bija tik jaudīgs ka tērauda loksnes salocīja kā papīra lapas Kurskas sānā izlocīja lielu caurumu un lielais karstums izgāja jūrā pārvēršot visu ūdeni tvaikā. tā radies burbulis kas līdzīgs geizeram. šis geizers izšavies desmitriem metru augstumā. tikpatātri kā uzkarsis atdzišušais ūdens atkal smēlās zemūdenē. aizsargsistēma ieslēdzās un ūdens plūšanu tālākos līmeņos apturēja.

šo sprādzienu uztvēra Norvēģijas zemestrīču pētošā iestāde NORSAR. tā uztvēra 1.5 lielu zemestrīci pēc Rihtera skalas, šī zemestrīce notikusi Barenca jūrā. pēc 2 minūtēm notika velviena zemestrīce atstādama seismologā monitorā melnu punktu. Epicentrs abiem satricinājumiem bija viens, tā bija Kurska

Pirmajos piecos kurskas nodaļījumos nebija nevines izdzivojis. tāpāt kā iepriekš kad radīto sprādzienu noturēja torpēdu šahta,tad tagad šī šahta bija visa zemūdene, milzīgs karstu gāzu mākonis kopā ar elišķigu triecienvilni hermētiskas durvis plēsa pušu bez apstāšanas. gāze pa ventilācijas sistēmām traucās cauri visai zemūdenei.

Izkūstot elektriskajiem kontakties ieslēdzās avārijas trauksme reaktoriem un tie atslēdzās. zemūdene apstājās. un sāka grimt jūras dzelmē .

Visa kurska tika sadragāta, saburzīta kā paīra lapa, viss pilnīgi viss izdedzināts in izšķaidīts. torpēdas kurām ir uzdevums iznīcināt kuģus uzsprāga salīdzinoši šaurā telpā iznīcinot visu kas stājās ceļā.

KURSKA BIJA MIRUSI. iestājās klusums un tā mierīgi gulēja okeāna dzelmē.

Nākošais raksts par cilvēkiem uz Kurskas - http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-4/187195

iepriekšējie raksti

 

http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-3/187060
http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-2/186697

86 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Tad viņu beigās izvilka ? 

0 0 atbildēt

gaidu nakamo :D:D

0 0 atbildēt

Es arī gaidu nākamo rakstu! +

0 0 atbildēt